ΜΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ:"ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ"-ΑΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ,ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ.

Σήμερα φτάσαμε στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Ο κόσμος αρκετός. Παρά την οικονομική κρίση τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια έχουν πληρότητα σχεδόν 100 %. Πριν έρθουν όμως έχουν παζαρέψει τις τιμές που είναι πιο οικονομικές από πέρυσι. Για τους περισσότερους Έλληνες οι φετινές διακοπές είναι λιτές. Πάνε για μπάνιο, τρώνε μια φορά την ημέρα σε εστιατόριο ή ψησταριά και αγοράζουν από μπακάλικα και φούρνους προμήθειες προκειμένου να περάσουν το υπόλοιπο της ημέρας καθώς και το πρωϊνό. Τα υπόλοιπα καταστήματα δεν έχουν αρκετή δουλειά. Τα είδη λαϊκής τέχνης δεν έχουν καθόλου ικανοποιητικές εισπράξεις, τα ζαχαροπλαστεία και οι καφετέριες παραπονιούνται για τα αδειανά τραπέζια τέτοια εποχή. Φέτος πολλοί παραθεριστές πέφτουν έξω στον προγραμματισμό τους και επιστρέφουν νωρίτερα.

Τυχεροί όσοι έχουμε σπίτι ή μπορούμε να φιλοξενηθούμε κάπου ή να ανταλλάξουμε το σπίτι μας με κάποιου συναδέλφου για καμιά εβδομάδα ή δέκα μέρες, ώστε να μπορούμε να πάμε κι αλλού μοιράζοντας τις ημέρες της άδειάς μας μεταξύ της ιδιαίτερης πατρίδας και ενός άλλου προορισμού.

Γνωρίζοντας την ανεργία που μαστίζει τους Έλληνες τη στιγμή που δουλεύουν κάθε εθνικότητας λαθραίοι μετανάστες σε δουλειές που μπορούσανε να εργάζονται δικοί μας, προσπαθήσαμε, όποτε βγαίναμε έξω να καθόμαστε σε καταστήματα Ελλήνων..ενώ προσέχαμε να μην εργάζονται μέσα ξένοι. Όχι μόνο από αντίδραση αλλά και για θέμα υγείας δικής μας εφ όσον κανένας από αυτούς δεν έχει βιβλιάριο υγείας κι όλοι γνωρίζουμε τι είδους νοσήματα κουβαλούν επάνω τους με κυριότερο τη φυματίωση που βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα μας. Παράλληλα φροντίσαμε να γνωστοποιήσουμε σε Έλληνες γνωστούς μας καταστηματάρχες την αιτία αυτής της αποχής από τα μαγαζιά τους, διαφορετικά δεν έχει νόημα η ίδια αποχή. Πιστέψτε με, αν το έκαναν όλοι οι παραθεριστές τότε θα δούλευαν πολύ περισσότερα Ελληνόπουλα σε τέτοιες δουλειές.

Συναντήσαμε έναν ιδιοκτήτη πιτσαρίας που κάθε χρόνο μάζευε εκεί το κάθε καρυδιάς καρύδι, από γραφεία ευρέσεως εργασίας. Φέτος είχε αποκλειστικά και μόνο Ελληνόπουλα στο μαγαζί τους κι αυτό μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Τον ρωτήσαμε πώς κι έτσι αυτή η αλλαγή και μας απάντησε ότι «είχε πάθει πολλά από τους ξένους» γι αυτό πέρυσι τον Οκτώβριο αποφάσισε την επόμενη σαιζόν να προσλάβει μόνο Έλληνες. Μας είπε ότι τον κλέψανε επανειλλημένως αλλά αυτός δεν το έβαζε κάτω επειδή …είναι οπαδός Σύριζα κι έπρεπε να βοηθάει τους ξένους!!!!!

Πέρυσι είχε πάθει ένα ρεζιλίκι που ακόμα δεν το έχει ξεπεράσει. Είχε προσλάβει τρεις Αλβανίδες (οι δύο έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα) οι οποίες δούλευαν όλες μαζί στην πρωϊνή βάρδια. Αργά το απόγευμα επέστρεφαν στο σπίτι που είχε διαθέσει ο εργοδότης για να μένει το προσωπικό, ενώ τις αντικαθιστούσε η επόμενη βάρδια, επίσης μετανάστες που έμεναν στο ίδιο σπίτι.

Ε, λοιπόν οι Αλβανίδες είχαν μετατρέψει το σπίτι σε οίκο ανοχής, εν αγνοία του ιδιοκτήτη!!!! Έπαιρναν βίζιτες έχοντας η κάθε μία ένα δικό της δωμάτιο αφού απουσίαζαν οι υπόλοιποι.!!!! Κάποιος δυσαρεστημένος «πελάτης» που είχε κολλήσει κάποιο σκολαμέντο από αυτές (πιθανόν βλενόροια) τις κάρφωσε στο γιατρό κι αυτός τις «έδωσε» στην Αστυνομία. Όταν τις έπιασε η αστυνομία, οι «κυρίες» αυτές κατήγγειλαν ότι τις προωθούσε ο εργοδότης τους σε αυτή τη δουλειά!!!!! Ο άνθρωπος μέχρι να ξεμπλέξει είδε κι έπαθε. Ιδροκοπάει καθημερινά από το πρωΐ ως το βράδυ στο φούρνο της πιτσαρίας του γιατί όλα τα ζυμάρια και το ψήσιμο περνάνε από τα χέρια του, ειδικά το καλοκαίρι δεν βρίσκει χρόνο ούτε να κοιμηθεί καλά καλά και να βρεθεί παρ ολίγον κατηγορούμενος για μαστρωπεία!!! Έτρεξε όλος ο κόσμος να τον υπερασπιστεί αλλά μέχρι να ξεμπλέξει του φυγε η ψυχή του ανθρώπου.

Αυτό του έγινε μάθημα. Φέτος εργάζονται στο μαγαζί του αποκλειστικά Έλληνες κι όπως μας είπε χαρακτηριστικά:

« Καλύτερα είναι τα λεφτά μας να μένουν στην Ελλάδα. Τον ξένο νομίζεις ότι τον πληρώνεις λιγότερο αλλά στην πραγματικότητα σου κοστίζει χρυσάφι επειδή τα λεφτά του τα στέλνει έξω, αλλά και στην Ελλάδα να τα κρατήσει, πάλι εσύ είσαι χαμένος. Είναι αχάριστοι, αγνώμονες, τουλάχιστον όταν δίνεις δουλειά σε Έλληνα, έχεις και τη συνείδησή σου ήσυχη».

Ελευθερία Λόγου-Εγκληματικότητα.


Άραγε,πόσοι είναι αυτοί που "την έχουν πάθει" από αλλοδαπούς;

ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΕΥΡΩ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΨΗ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΚΑΡΥΔΙ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ;

Καλό είναι να τα λέμε όλα:Δεν φταίνε μόνοι οι (λαθρο)μετανάστες,αλλά κι ο μέσος Έλληνας επιχειρηματίας που τους προσφέρει δουλειά,επειδή θεωρεί πως μπορεί να τους εκμεταλλευτεί.

Κι αν κάτι τέτοιο ισχύει στην αρχη,ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ...ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ.

Πάρτε το χαμπάρι,ειδικά εσείς που το παίζετε "αριστεροί":ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΩΦΕΛΕΙ Η "ΕΡΓΑΣΙΑ" ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ,ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ,ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ-ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!

Ειδικά σε εστιατόρια,καφετέριες κλπ το κακό έχει παραγίνει:ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΠΧ. ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ,ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ...ΜΑΥΡΟΙ Ή ΜΕΛΑΨΟΙ!!!

Ας μποικοτάρουμε λοιπόν όλες τις επιχειρήσεις που απασχολούν ξένους,ενώ κάλλιστα θα μπορούσαν να έχουν Έλληνες εργαζόμενους:Και όσοι έχουν μαγαζιά ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ,διότι το ελάχιστο επιπλέον κέρδος που αποκομίζουν ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ,όταν δεν ξέρεις από πού κρατάει η σκούφια του καθενός!

Στη φωτογραφία:Πλάκα,Μήλος.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20