Υπαρχουν λυσεις για να παραμεινουν οι Εκκλησιες ανοικτες


Του Δημήτρη Σωτηρόπουλου


Είναι τουλάχιστον γελοίο, γραφικό και ανόητο να γίνεται ακόμα έντονη επίθεση εναντίον της Εκκλησίας από τους γνωστούς κύκλους που ζητούν να κλείσουν όλες! Κι αυτό, διότι αυτή τη στιγμή η ΠΡΩΤΗ πηγή διάδοσης του κορωνοϊού, δεν είναι φυσικά οι Ιεροί Ναοί (όπου κατά μέσο όρο, μαζί με Ιερείς, ψάλτες, νεωκόρους και πιστούς δεν βλέπεις πάνω από 20 άτομα!), αλλά τα super - markets όπου επικρατεί το αδιαχώρητο, με πελάτες και προσωπικό να μην παίρνουν σχεδόν κανένα μέτρο προφύλαξης!

Φυσικά, γι' αυτά δεν πρόκειται να παρθούν δραστικά μέτρα, γιατί τα οικονομικά συμφέροντα είναι πολύ μεγάλα. Ούτε θα μας πει, επιτέλους, κάποιος τι γίνεται με τα εκατοντάδες νόμιμα και παράνομα τζαμιά, τις συναγωγές, τους ναούς άλλων δογμάτων, τους "χώρους λατρείας" ιεχωβάδων, σαηεντολόγων, μασόνων και άλλων. Γι' αυτά, δεν ανησυχούν μην...κολλήσουν οι "ευαίσθητοι"...αντιχριστιανοί!

Ας επανέλθουμε όμως στο θέμα μας: Μπορούν οι Εκκλησίες να παραμείνουν ανοικτές και να συνεχίσουν να τελούνται κανονικά οι Ακολουθίες και τα Μυστήριά της;

Κατά την προσωπική μου άποψη, ΝΑΙ! Με τους εξής, απλούς τρόπους:

- Περιορισμός της εισόδου στους Ναούς σε 20 άτομα το πολύ, με απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους.

- Όσοι εισέρχονται, να φορούν υποχρεωτικά μάσκες και γάντια προστασίας καθ' όλη τη διάρκεια της τελετουργίας.

- Η Θεία Κοινωνία ΠΡΕΠΕΙ να συνεχίσει να τελείται κανονικά, διότι διαφορετικά αλλοιώνεται ολόκληρη η Ορθόδοξη Θεολογία και η Διδασκαλία του Χριστού. Όσοι θέλουν να κοινωνήσουν, ας απομονώνονται μετά κατ' οίκον και ακόμα καλύτερα να κάνουν άμεσα το τεστ του κορωνοϊού, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για την υγεία τους.

- Οι ασπασμοί στις εικόνες μπορούν να γίνονται, αρκεί μετά από κάθε τέτοιον ο νεωκόρος να τις απολυμαίνει. Χειροφιλήματα σε Ιερείς ή ασπασμοί μεταξύ πιστών ας σταματήσουν, έτσι κι αλλιώς δεν μας κάνουν αυτά καλύτερους ή χειρότερους Χριστιανούς.

ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ: Αν παρθούν αυτά τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής, οι Εκκλησίες - έστω και με λίγα άτομα - μπορούν να παραμείνουν ανοικτές. Αν πάλι υπάρχει φόβος, ας γίνονται μόνο 2 Ακολουθίες μέχρι την Μεγάλη Εβδομάδα: Οι Χαιρετισμοί και η Θεία Λειτουργία.

ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ, λοιπόν, προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο που θα συνεδριάσει αύριο: Ας μην πτοηθεί από την επίθεση όσων δεν θα ησυχάσουν, αν δεν εξαφανίσουν τον Χριστό από παντού. Ας πάρουν τις αποφάσεις τους με πίστη, ψυχραιμία και λογική. Ας θυμηθούν ότι, ειδικά σε περιόδους κρίσεων, οι Εκκλησίες αποτελούν νησίδες παρηγοριάς και ψυχικής ανάτασης του λαού, επομένως πρέπει να μείνουν ανοιχτές. Έστω και για έναν. Έστω και για 5 που θα πάνε εκεί.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

3 σχόλια :

  1. Ο ΙΕΡΕΥΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΝ ΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/3/20, 11:11 π.μ.

    Και στον προαύλιο χώρο των Ναών μπορεί να μένουν οι πιστοί σε απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους.

    Ζήνων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/3/20, 12:08 μ.μ.

    "Ας μην πτοηθεί από την επίθεση όσων δεν θα ησυχάσουν, αν δεν εξαφανίσουν τον Χριστό από παντού."

    Πολύ σωστό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20