96 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΔΙΕΘΕΣΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟ 2011!

Συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012, στην τρίτη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία:
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, ενημερώθηκε από την Συνοδική Επιτροπή Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιίας, ότι για το έτος 2011 δαπανήθηκαν περίπου ενενήντα έξι εκατομμύρια ευρώ, (95.823.175,50 €), για την συντήρηση και την λειτουργία των Ιδρυμάτων και για φιλανθρωπικούς και κοινωνικούς σκοπούς.
Η Εκκλησία της Ελλάδος ασκεί ένα τεράστιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο προς ανακούφιση των πασχόντων και αναξιοπαθούντων αδελφών μας, το οποίο επιτελείται με επτακόσια (700) περίπου Ιδρύματα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις.
Επίσης, με την μέριμνα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων, προσφέρονται καθημερινά περισσότερες από 50.000 μερίδες φαγητού, σε συνανθρώπους μας που καταφεύγουν στα συσσίτια της Εκκλησίας.
ΕΥΓΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙ!
Τα σχεδόν εκατό εκατομμύρια ευρώ που διέθεσε γι' αυτό είναι ένα νούμερο που οι εχθροί της δεν βλέπουν ούτε στον ύπνο τους!
Εκείνοι, ούτε...εκατό ευρώ δεν διέθεσαν για την ανακούφιση των πεινασμένων, άστεγων και λοιπών αναξιοπαθούντων!
Ο κόσμος βλέπει ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΒΟΗΘΑΕΙ και βοηθάει κι εκείνος όπως μπορεί, εμπιστευόμενος το υστέρημά του στις κατά τόπους Ενορίες, έτσι ώστε αυτό να μετατραπεί σ' ένα πιάτιο φαί, σε μια κουβέρτα για τον άστεγο, σε πληρωμή χαρατσιών, λογαριασμών, ακόμα και χρεών σε τράπεζες!
Ευχόμαστε, με τη βοήθεια του Θεού ο καρπός αυτού του έργου να πολλαπλασιαστεί φέτος, μιας και οι ανθρώπινες ανάγκες είναι μεγάλες και η αδιαφορία των κυβερνώντων και πλουσίων, ακόμα μεγαλύτερη!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20