ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ
Εκτέλεση
Βράζουμε το χταπόδι σε κατσαρόλα με ένα
φλιτζάνι κρασί λευκό. Δεν προσθέτουμε νερό γιατί θα βγάλει το χταπόδι.
Όταν μαλακώσει το καθαρίζουμε από τις βεντούζες και το κόβουμε σε
κομμάτια 2 εκατοστών. Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το
κρεμμύδι. Μόλις ροδίσει ρίχνουμε την τομάτα και τα κομμάτια χταπόδι.
Προσθέτουμε 1 κιλό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Έπειτα
τα αδειάζουμε σε ένα πήλινο και ρίχνουμε το κριθαράκι και μια κουταλιά
χταποδόζουμο. Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς. Μόλις τραβήξει τα
υγρά του, είναι έτοιμο.
Δημοσίευση σχολίου