Η οικολογικη καταστροφη στην Αυστραλια και η πατρικη αγαπη του Αρχιεπισκοπου Μακαριου


Προτρέπω πατρικώς όλους τους ανθρώπους μας, να μην χάνουν τις ελπίδες τους προς το Θεό, είχε σημειώσει στην ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας για τις φωτιές την Κυριακή που μας πέρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος και με αυτή την πατρική στοργή αλλά και εμπράκτως βρίσκεται στο πλάι των Αυστραλών από την πρώτη στιγμή που βιώνουν αυτόν τον μεγάλο πειρασμό.
Είναι γεγονός ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας συμμερίζεται τον πόνο και συμπάσχει με όλους όσους έχουν πληγεί από την πρώτη στιγμή.
Γνωρίζοντας λοιπόν ότι πολλοί Αυστραλοί χρειάζονται έμπρακτη υλική βοήθεια, αφού έχουν χάσει τα πάντα από τις καταστροφές που προκλήθηκαν από πυρκαγιές σε όλη σχεδόν τη χώρα μετέτρεψε τη Χριστιανική διδασκαλία σε έμπρακτη και οργανωμένη αγάπη και φιλανθρωπία για τον πλησίον δημιουργώντας ένα δίκτυο οικονομικής ενίσχυσης σε όλες τις Ελληνορθόδοξες Ενορίες της Αυστραλίας.
Η παράκληση του Αρχιεπισκόπου για την οικονομική βοήθεια στα θύματα των πυρκαγιών, έτυχε μεγάλης απήχησης από τους αποδέκτες αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η εκκλησία μπορεί να ανοίξει δρόμους και να ευαισθητοποιήσει τους πιστούς για το κοινό καλό.
Η πατρική του προτροπή όμως προς όλους τους ανθρώπους, να μην χάνουν τις ελπίδες τους προς το Θεό, έδωσε θα έλεγε κανείς, κουράγιο.
Την ίδια ώρα οι αρχές στην Αυστραλία κάνουν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα.
«Περνάμε τις πιο δύσκολες στιγμές στην ιστορία της Αυστραλίας» δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, “ Πρακτορείο 104,9 FM”, ο Βασίλης Παπαστεργιάδης, πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, η οποία πραγματοποιεί δράσεις για να συνδράμει στη συνολική προσπάθεια αντιμετώπισης των καταστροφικών πυρκαγιών που πλήττουν την Αυστραλία από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα.
“ Ακούμε συχνά από την Ελλάδα τους συμπατριώτες μας να εκφράζουν την συμπαράστασή τους και τους ευχαριστούμε. Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι περνάμε τις πιο δύσκολες στιγμές στην ιστορία της Αυστραλίας”, τόνισε ο κ.Παπαστεργιάδης και επεσήμανε ότι “ ως Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης κάνουμε δράσεις και εκδηλώσεις να συγκεντρώσουμε χρήματα”.
“ Μετράμε ήδη 25 νεκρούς. Οι Αρχές μας προειδοποιούν ότι αυτό θα κρατήσει τουλάχιστον άλλες οκτώ εβδομάδες και είμαστε στην αρχή του καλοκαιριού. Οι θερμοκρασίες είναι σε ύψος ρεκόρ, πάνω από 500 εκατομμύρια ζώα έχασαν τη ζωή τους, πάνω από 2.400 σπίτια καταστράφηκαν και από 13 εκατ. στρέμματα κάηκαν. Είναι ασύλληπτο αυτό που ζούμε”, είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης.
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο με το χρονικό της καταστροφής:
«Η προηγούμενη έρευνα δείχνει ότι σε σοβαρά καμένες περιοχές η έλλειψη στέγης, η έλλειψη φαγητού και οι εισβολές από θηρευτές – κόκκινες αλεπούδες και αγριόγατες – οδηγούν σε περαιτέρω δραστικές αλλά έμμεσες μειώσεις των αριθμών των ζώων», δήλωσε ο ερευνητής
Οι ανησυχητικές εικόνες τραυματιών ή νεκρών αυστραλιανών ιθαγενών ζώων – συμπεριλαμβανομένων των κοάλα και των καγκουρό – έχουν πλημμυρίσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς οι πυρκαγιές σαρώνουν τη νοτιοανατολική Αυστραλία, καταστρέφοντας τεράστιες εκτάσεις γης και σπιτιών.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20