Ενας ολοκληρος χρονος που η Παναγια δακρυζει στον Βυρωνα – ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Συμπληρώθηκε με τη χάρη του Θεού, ένας ολόκληρος χρόνος από την ευλογημένη ώρα που εμφανίσθηκε το θαυμαστό σημείο της δακρυρροής στο Σεπτό Εικόνισμα της Παναγίας της Παρηγορητρίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας στον Βύρωνα, το οποίο συνεχίζεται έως και σήμερα.

Όσοι το έχουv ζήσει από κοντά, επιστρέφουν κάθε φορά με εγκάρδιες σκέψεις και πνευματικά σκιρτήματα για τη Χάρη που έλαβαν, νοιώθωντας δίπλα τους το Πάνσεπτο πρόσωπό Της από το οποίο προήλθε η σωτηρία μας, ο Ιησούς Χριστός.

Τα θαύματα είναι πολλά. Οι ομολογίες περισσότερες, τα δε νοήματα πλείστα.

Ιδιαίτερη ευκαιρία γι’ αυτήν την ευλογία, θα έχουν όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο ΙΕΡΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβριου 2021 ώρα 6:00 το απόγευμα, στο τέλος του οποίου θα εμβαπτισθούν Δάκρυα και Μύρο από την Ιερά Εικόνα της Παναγίας μας και θα διανεμηθούν στους πιστούς.

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 28 Οκτωβρίου 2021, στα πλαίσια των (ΙΘ’) Παναγίων Δημητρίων 2021, τελείται ΠΕΝΗΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ στη χάρη της Παναγίας της Παρηγορητρίας,  καθημερινά από 07:00 έως 09:00 το πρωί, ενώ ψάλλεται έμπροσθεν της Δακρυρροούσης και Μυροβλυζούσης Ιεράς Εικόνος, ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ, ώρα  11:00 το πρωί και ώρα 6:00 το απόγευμα καθημερινά.

Ο Ναός παραμένει ανοικτός, για την προσκύνηση της Εφεστίου Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορητρίας , καθημερινά από τις 7:00 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ.

 

 

ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΟΥ ΔΑΚΡΥΖΕΙ – ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ:

Η νεωκόρος του ναού συγκινημένη περιέγραψε, πριν κάποιους μήνες, στην κάμερα του Πρακτορείου “Ορθοδοξία” και τον Δημήτρη Στρουμπάκο, τις στιγμές, όταν ευλογήθηκε να δει πρώτη τα δάκρυα από την Εικόνα της Παναγίας. Χαρακτηριστικά αναφέρει, πώς, αν και ανάξια, αξιώθηκε από την Υπεραγία Θεοτόκο να αντικρίσει ένα ζωντανό Θαύμα.

Ο εφημέριος του Ναού Αρχιμανδρίτης π.Χριστόδουλος αφηγήθηκε, “πώς ζούμε ένα θαυμαστό γεγονός, η Παναγία μέσα από τα δάκρυά της μας δείχνει αισθητά την παρουσία Της, είναι ζωντανή και μας μεταδίδει Χάρη, Παρηγοριά και Ελπίδα”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Στρουμπάκος

Κάμερα- Μοντάζ: Ανδρέας Χαλκιόπουλος

https://www.orthodoxianewsagency.gr/epikairotita/enas-olokliros-xronos-pou-i-panagia-dakryzei-ston-vyrona/

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20