Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Μητροπολιτης Καλαβρυτων Αμβροσιος: «Ευχαριστω Το Θεο Που Μου Δινει Την Τιμη Να Υποφερω Για Το Ονομα Του» – Δηλωσεις Του Σεβασμιωτατου Μετα Την Καταδικαστικη Αποφαση


Δηλώσεις έκανε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος εξερχόμενος του Δικαστικού Μεγάρου Αιγίου, μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης από την έδρα.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε σήμερα (σ.σ. χθες) ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος για την εκδίκαση της υπόθεσης του στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου μετά την έφεση που άσκησαν ο εισαγγελέας Εφετών Πατρών και η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου, στην αθωωτική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου τον περασμένο Μάρτιο.
Παρά την πρόταση της εισαγγελέας της έδρας το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με 3ετή αναστολή ενώ αναγνώρισε ως ελαφρυντικό τον πρότερο έντιμο βίο.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Μητροπολίτη Αμβρόσιου δήλωσαν πως θα φτάσουν μέχρι τον Άρειο Πάγο προκειμένου να ακυρωθεί αυτή η ποινή.
Στην απολογία του ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος ανέφερε πως δεν καταφέρετε κατά των ομοφυλοφίλων αλλά κατά της αμαρτίας και τόνισε πως το μένος του αφορούσε τους πολιτικούς που ψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης.
Τα μέτρα ασφαλείας από την πλευρά της αστυνομίας ήταν και σήμερα αυξημένα.
Στο πλευρό του Μητροπολίτη Αμβρόσιου ήταν και σήμερα πλήθος λαϊκών και κληρικών ενώ ξεχώρισε με την παρουσία του ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός.
Εξερχόμενος από το Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
01:17



Σύνταξη-Σχολιασμός-ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ : orthodoxia.online – Απαγορεύεται η αναδημοσίευση με οποιονδήποτε τρόπο χωρίς την άδεια του εκδότη

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος31/1/19, 2:27 μ.μ.

    Ευχαριστούμε για την σημαντική αλλά πολύ δυσάρεστη ενημέρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή