Ο “Ανθρωπος του Θεου” σπαει ρεκορ στις καρδιες των ανθρωπων – Μητροπολεις και Ενοριες εχουν ενταξει την ταινια στο πλαισιο της ποιμαντικης

 

Πρωτιά στο ελληνικό box-office για 4 συνεχόμενες εβδομάδες.

Η ταινία «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» (MAN OF GOD) της Yelena Popovic με τον Άρη Σερβετάλη στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Αγίου Νεκταρίου, με πάνω από 270.000 εισιτήρια τις 4 πρώτες εβδομάδες προβολής της σε Ελλάδα και Κύπρο, διατηρεί την πρώτη θέση στο box office της χώρας μας.

Με την πλειοψηφία των κινηματογράφων να έχουν sold out παραστάσεις, η διεθνής παραγωγή είναι η πρώτη ταινία της τελευταίας δεκαετίας, που κατορθώνει και τερματίζει στο #1 του box office για 4 συνεχόμενες εβδομάδες, κόβοντας το νήμα σταθερά πρώτη, με πληθώρα ταινιών πρώτης προβολής να έχουν κυκλοφορήσει στις αίθουσες από τις 26 Αυγούστου που η ταινία ξεκίνησε το κινηματογραφικό της ταξίδι.

Η ταινία της Popovic, που έφερε στις αίθουσες κοινό όλων των ηλικιών, ακόμα και μη τακτικούς κινηματογραφόφιλους, συνεχίζει καθημερινά τις προβολές της σε πάνω από 100 αίθουσες σε όλη την Ελλάδα, με την προσμονή του κοινού και των χειμερινών αιθουσών να είναι μεγάλη.

Η παραγωγή έχει γίνει από την Simeon Entertainment, View Master Films σε συνεργασία με την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος o Γραικός και τη Eurogroup Ltd.

Επίσης, η παραγωγή της ταινίας πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Deep Dream, Ingenuity-FO, NP Ασφαλιστικής, Ασφάλειαι Μινέττα, ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας), ΕΚΚ (Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου).

 

Δύο ταλαντούχες ηθοποιοί μιλούν για την εμπειρία τους

Δύο νέες ταλαντούχες ηθοποιοί, η Μαρθίλια Σβάρνα και η Κορίνα-Άννα Γουγούλη, μίλησαν πρόσφατα, μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε, στο Rise TV, για την εμπειρία τους στον “Άνθρωπο του Θεού” (Man of God) και τον ρόλο που ενσάρκωσαν στην ταινία της Yelena Popovic, που έχει ως θέμα της το βίο του Αγίου Νεκταρίου.

Αρχικά, αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν κατά τη διαδικασία της ενσάρκωσης των συγκεκριμένων ιδιότυπων ρόλων. «Δεν είναι απλό να είσαι ένας άνθρωπος που έχει απαρνηθεί τα κοσμικά», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά η Μαρθίλια Σβάρνα για τον ρόλο μοναχής Ευφημίας, που χρειάστηκε να υποδυθεί στη ταινία “Ο Άνθρωπος του Θεού”.

Η νέα ανερχόμενη ηθοποιός, η οποία ενσάρκωσε τον ρόλο της μοναχής Ευφημίας αναφέρει ότι χρειάστηκε να επισκεφθεί ανδρικά και γυναικεία μοναστήρια προκειμένου να μελετήσει την κινησιολογία των μοναχών, ώστε να καταφέρει το καλύτερο δυνατό στην συγκεκριμένη ερμηνεία.

Αντίστοιχα, η ηθοποιός Κορίνα-Άννα Γουγούλη, υποδύοντας τη τυφλή μοναχή Ξένια, περιγράφει τη δυσκολία της ερμηνείας του ρόλου ενός ανθρώπου, που δεν είχε το φως του, αναφέροντας ότι χρειάστηκε να επισκεφθεί μέχρι και τον Φάρο Τυφλών.

«Ένα από τα πιο γοητευτικά πράγματα που βρήκα μέσα στο σενάριο που είχε να κάνει με τις μοναχές και τη γνώση, είναι τα στοιχεία του πρώιμου φεμινισμού, θα έλεγε κανείς. Μιλάμε για μια πατριαρχική κοινωνία, στα τέλη του 1800, όπου οι γυναίκες δεν είχαν κάποιο ρόλο. Ξαφνικά βλέπεις μια κοινωνία γυναικών, να στηρίζεται η μία στην άλλη», είπε χαρακτηριστικά η Μαρθίλια Σβάρνα.

Σε ότι αφορά τη δυσκολία που αντιμετώπισε η ηθοποιός καθώς υποδυόταν τον ρόλο της μοναχής, περιέγραψε το πάντρεμα του δυναμισμού και της γαλήνης, που διέκριναν τον χαρακτήρα της μοναχής Ευφημίας, η οποία αποτελούσε κεντρικό πρόσωπο της συνοδείας του Αγίου Νεκταρίου.

Αναφερόμενη στην ταινία η Κορίνα- Άννα Γουγούλη λέει:

«Εγώ προσωπικά την βλέπω ως μία προσπάθεια να αναδείξει την ιστορία ενός ανθρώπου, που προσπαθεί να χτίσει τη ζωή του κάπου και πως συνεχίζει, επειδή έχει αγάπη και αλληλεγγύη για το συνάνθρωπο. Νομίζω ότι αυτά τα δύο στοιχεία, αυτή την περίοδο τα αναζητούν πολλοί άνθρωποι».

Επίσης, η ηθοποιός αναφέρει ως κύριο χαρακτηριστικό της ταινίας, το γεγονός ότι βγήκε από έναν θεσμό, που αναδεικνύει την αδικία μέσα από τον ίδιο τον θεσμό που τη δημιούργησε. Υπάρχει και το στοιχείο της αυτοκριτικής μιας ιστορίας μέσα στην ταινία, αναφέρει η Κορίνα Άννα Γουγούλη.

«Ο Άνθρωπος του Θεού» στο ποιμαντικό πρόγραμμα μητροπολιτών και ενοριών

Την παρακολούθηση της ταινίας “Ο Άνθρωπος του Θεού”, η οποία προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 26 Αυγούστου, έχουν εντάξει στο ποιμαντικό τους πρόγραμμα πολλές ενορίες τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ακόμη μια ενορία, αυτή του Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων, στο πλαίσιο των ποιμαντικών της δράσεων πραγματοποίησε την περασμένη Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, επίσκεψη στην κινηματογραφική προβολή της ταινίας «Ο Άνθρωπος του Θεού» («Man of God») στον κινηματογράφο Τριανόν.

Μεγάλη χαρά και συγκίνηση βίωσαν ενορίτες και φίλοι της ενορίας μετά από το κάλεσμα και τη δυνατότητα που τους δόθηκε, με την ευχή του Γέροντα Εφραίμ από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, να παρακολουθήσουν την ταινία με μειωμένο εισιτήριο.

Η Ενορία, έχοντας τον επιστηριγμό και την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου σε κάθε της δράση, ευχαρίστησε δημόσια στο διαδίκτυο την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, ενώ συνεχάρη τους συντελεστές της ταινίας και ευχήθηκε στον καθένα προσωπικά τα πνευματικά αυτά μηνύματα να προσλαμβάνονται πολλαπλάσια σε χάρη και ευλογία!

Από την πρώτη στιγμή κυκλοφορίας της ταινίας, Μητροπολίτες από όλη την Ελλάδα προέτρεψαν τους πιστούς να την παρακολουθήσουν, καθώς αυτή αποτελεί μια πνευματική όαση για την εποχή, υπενθυμίζοντάς μας την αξία που έχει το ήθος, η ταπεινότητα και η αφοσίωση του Αγίου Νεκταρίου, δίνοντας τροφή για πολλαπλά πνευματικά μηνύματα.

Ένα χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό της Ιεράς Μητρόπολης Γρεβενών, που σε συνεργασία με την κινηματογραφική αίθουσα «Σινέ Γρεβενά» αφιέρωσε ειδική προβολή της ταινίας «Ο άνθρωπος του Θεού» της Γελένα Πόποβιτς, το απόγευμα της Τετάρτης 22 Σεπτεμβρίου.

https://www.orthodoxianewsagency.gr/epikairotita/o-anthropos-tou-theou-spaei-rekor-stis-kardies-ton-anthropon-mitropoleis-kai-enories-exoun-entaksei-tin-tainia-sto-plaisio-tis-poimantikis/

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20