Φέτος τα Χριστούγεννα,ας γιορτάσουμε διαφορετικά

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΛΑΜΠΕΡΑ ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΚΑΙ ΒΙΤΡΙΝΕΣ,ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗ ΓΗ...

Με τα προσφατα θλιβερα γεγονοτα,λιγο ελειψε να ξεχασουμε οτι σε λιγο θα γιορτασουμε Χριστουγεννα.Βεβαια,ακομα κι αν τα πραγματα ηταν πιο ηρεμα,μαλλον δε θα μας εκανε ιδιατερη εντυπωση η συγκεκριμενη γιορτη,αφου χρονια τωρα εχουμε μαθει να τη συνδεουμε με οτιδηποτε-ασχετο-αλλο,εκτος απο αυτο στο οποιο πραγματικα αναφερεται:στη Γεννηση δηλαδη του Χριστου.

Ετσι,στη συγχρονη υπερκαταναλωτικη κοινωνια που ζουμε,μας εμαθαν οτι αυτες τις μερες "πρεπει" να αγοραζουμε,να ξοδευουμε αλογιστα,να διασκεδαζουμε ξεφρενα,να εχουμε-φτιαχτη-γιορτινη διαθεση και γενικα να δημιουργουμε ενα "εορταστικο κλιμα",το οποιο ομως δεν ξεφευγει περα απο τα στενα ορια της υλιστικης μας νοοτροπιας.

Μια βολτα στις κεντρικες αγορες καθε πολης θα μας πεισει:κοσμος γεματος αγχος για τα ψωνια,ατμοσφαιρα εορταστικη (;) με ανθρωπους που κρατανε τις τσαντες με τα δωρα πεντε-δεκα μαζι κι ενα γενικο κλιμα ευδαιμονιας.Ειναι ν'απορει κανεις,πώς με τοση φασαρια που γινεται για την οικονομικη κριση,ο Ελληνας βρισκει παντα τροπο να κανει τις αγορες του,ακομα κι αν μετα δεν εχει-κυριολεκτικα-να φαει!

Βλεπετε,ο συγχρονος καταναλωτης δεν μπορει να στερηθει τα καινουρια ρουχα,τις νεες ηλεκτρονικες συσκευες κλπ,ακομα κι αν εχει αλλα τοσα που θα πεταξει στον καλαθο των αχρηστων συντομα.Ουτε τα δωρα προς τον καθε γνωστο,συγγενη και φιλο πρεπει να λειψουν,λες κι ετσι θα του δειξουμε την αγαπη μας προς το προσωπο του.Ολα αυτα,συνοδευομενα με την-προσωρινη-ευτυχια που μας δινει ενα κομματι πλαστικο,ή αλλιως το εισιτηριο μας προς τον παραδεισο της καταναλωτικης μανιας.

Στον αντιποδα,ανθρωποι πεινουν και πεθαινουν,ενω τα σκελετωμενα παιδια της Αφρικης σιγουρα θα εσκαγαν στα γελια αν ακουγαν ενα συνομηλικο τους να διαμαρτυρεται για "την οικονομικη κριση που δεν επιτρεπει την αγορα του καινουριου iphone" και θα κουναγαν με λυπη το κεφαλι τους οταν θα βλεπαν σχολεια και πανεπιστημια να κλεινουν για καταληψεις "επειδη σκοτωνουν τα ονειρα μας"...μαλλον γιατι τα δικα τους ονειρα για ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΜΟΡΦΩΣΗ εχουν σκοτωθει πριν καν γεννηθουν...

Μπροστα σ'αυτο τον κιβδηλο και υποκριτικο τροπο εορτασμου των Χριστουγεννων,η αναγκη για κατι διαφορετικο καθισταται επιτακτικη:και δεν εννοουμε φυσικα να παμε σε καποιο αλλο,πιο "ιν" νυχτερινο κεντρο ουτε ν'αγορασουμε κατι ασυνηθιστο.Αλλα επιτελους,να βρουμε το πραγματικο νοημα αυτης της μεγαλης γιορτης.

Δηλαδη να βαλουμε,επιτελους,ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ.Δεν ειναι οξυμωρο να κανουμε ο,τι πιο φαντασμαγορικο και απιθανο για μια γιορτη,βγαζοντας απεξω το τιμωμενο προσωπο,δηλαδη τον εορταζοντα;;;Φανταστειτε να πηγαινουμε σε μια γιορτη ενος φιλου μας και να μην του δινουμε καν σημασια,αλλα ν'ασχολουμαστε με οτιδηποτε ασχετο υπαρχει εκτος απ'αυτον!!!Ετσι εχουμε καταντησει και τα Χριστουγεννα:γενναμε τα παντα,απο δωρα,αγορες,ευχες,πολυτελειες και διασκεδασεις αλλα οχι Χριστο!

Ας κανουμε κατι διαφορετικο φετος,ακομα και οι αθεοι ή οι λιγοτερο πιστοι:να παμε στην Εκκλησια της γειτονιας μας το πρωι των Χριστουγεννων.Δεν υπαρχει καλυτερος τροπος κατανοησης της γιορτης και ψυχικης ανατασης απ'αυτο!Γυριζοντας απο εκει,σιγουρα θα δουμε με διαφορετικο ματι τις διαφορες υλικες απολαυσεις της ημερας και ισως συνειδητοποιησουμε ποσο ασημαντα ειναι τελικα αυτα,για τα οποια τρεχουμε σαν τους τρελους και πασχιζουμε ωστε να τ'αγορασουμε.

Ισως τοτε,θα μπορεσουμε επιτελους να ευχηθουμε στον εαυτο μας και τους αλλους,με πραγματικο χαμογελο και γιορτινη διαθεση,"ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ"!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

28 σχόλια :

  1. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!
    ΚΑΙ ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΧΡΙΣΤΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ.
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ Η' ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΘΙΜΑΤΑ ΜΑΣ?
    ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ(ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟ)ΜΕ ΔΕΝΤΡΑ,ΛΑΜΠΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ?
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΟΣΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΩ?ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΧΙ.
    ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΚΟΜΑ,ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ?
    ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ.
    ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΦΡΑΙΜ''ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙ΄''
    ΑΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΟΜΩΣ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!!ΑΣ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ''ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΑΤΕ ΔΟΞΑΣΑΤΕ....''
    ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΣ ΣΤΟΛΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΛΑΒΑΝΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΛΑΜΠΑΚΙΑ,ΣΤΡΑΣΑΚΙΑ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΤΑΧΑ ΚΑΤΑ ΑΥΤΟΥΣ ΑΜΟΡΦΟΤΟΙ,ΠΑΛΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
    ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΑ?
    ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ''ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ""ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Agapite Hristo, tha mou epitrepsis na eho antirisi se afta pou les, ta Hristougena den einai hristianiki anakalypsi kai afto thaprepe na to gnorizeis. Ta hristougena i oi giortes tou dekemvri giortazontan hiliades hronia prin to paramythi tou jesua. Osoi den pistevoun ston evraio theo pou esy pisteveis den einai syriza! Alla einai kai Ethnikoi Ellines! Onomata? Eiparhoun merika evraika ta perisotera (90%) einai Ellinika opos to dim! (Dimitra)
    Oso gia to agio oros, hiliades hronia prin itan to oros tis Theas Artemis pou oi hristianoi katestrepsan akrivos opos kanoun simera (kai avrio) oi anarhikoi stous naous ton hristianon.
    Kales giortes kai me to kalo o kainourgios hronos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά Χριστούγεννα σε όλους!Αγαπητέ Δημήτρη,με έκανες και γέλασα με τη ανάρτησή σου σήμερα.Οντως οι φτωχοί θα γελούσαν με τον τρόπο που αντιδράμε εμείς σήμερα...Αυτοί λένε πεινάω γιατί δεν έχουν να φάνε,εμείς πεινάμε αν τύχει και καθυστερήσει να μαγειρευτεί το φαγητό...Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε τα πάντα,εκτός από το Χριστό μέσα μας !Δίνουμε μάχη με το χρόνο κάθε χρονιά για να προλάβουμε τα πάντα και συνήθως το καταφέρνουμε...Το ζήτημα είναι όμως ότι μέσα μας δεν κατοικεί ο Χριστός,κατοικεί οτιδήποτε άλλο εκτός από Αυτόν,αφού ούτε από τη Γέννησή Του διδασκόμεθα ,ούτε από τη ζωή Του,ούτε από το θάνατό Του...Εξαντλούμε τις εκάστοτε γιορτές στα κοσμικά έθιμα,και ξεχνάμε τι μας διδάσκει κάθε γιορτή...Ας γιορτάσουμε χριστιανικά επιτέλους και ας πάψουμε νά βρίσκουμε αφορμές για να μένουμε πισω στην πνευμαιτκή μας πρόοδο!Καλά Χριστούγεννα σε όλους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος23/12/08, 8:27 μ.μ.

    ΦΙΛΕ ΖΑΓΚΛΟ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΣΥΧΝΑ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑ....Α ΣΟΥ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος23/12/08, 8:48 μ.μ.

    Καλά Χριστούγεννα σ΄όλους. Ιδιαίτερες ευχές στούς αστυνομικούς καί τις οικογένειες τους. Κάντε ένα τηλεφώνημα με ευχές στό 100 της πόλης σας.
    Ευλογημένο το 2009
    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος23/12/08, 8:59 μ.μ.

    Το κοινοβούλιο της Αλβανίας ενέκρινε χθες, με τις ψήφους του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα και των συμμάχων του, το άνοιγμα των μυστικών φακέλων της κομμουνιστικής περιόδου.

    Σύμφωνα με στοιχεία της πανεθνικής ένωσης για την κοινωνική ενσωμάτωση των πρώην πολιτικά διωκόμενων στην Αλβανία, κατά τη διάρκεια του κομμουνιστικού καθεστώτος του Ενβέρ Χότζα, από το 1944 έως το 1991, 5.577 άνδρες εκτελέστηκαν με ή χωρίς δίκη, 450 γυναίκες εκτελέστηκαν, επίσης, με ή χωρίς δίκη, 34.153 άτομα φυλακίστηκαν, εκ των οποίων 998 άνδρες και 45 γυναίκες πέθαναν μέσα στη φυλακή, ενώ 308 άνδρες και γυναίκες κατέληξαν να έχουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα λόγω της κακομεταχείρισης. Επίσης, 50.000 οικογένειες κλείστηκαν σε στρατόπεδα (κυρίως ηλικιωμένοι και παιδιά).

    Δηλαδή ο Χότζα έκανε ότι και ο μέντορας του ο Στάλιν..

    Και μετά μας βγαίνουν οι Αλβανοί και μας λένε στην Αλβανία είναι ποιο ωραία.. Αφού είναι ποιο ωραία γιατί δεν πάνε εκεί να ζήσουν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Anonime ton 8:27
    E vale kai kana onoma pos se lene, Theofilos i kati shetiko.
    Se efharisto pou me parakoloutheis, nomizo oti eimai mia foni mesa stin erimo.
    Anti na petaxeis to ma..k.s thaprepe na peis sto ti akrivos diafoneis politismena gia na laveis tin apantisi. Den se mathane sto katihitiko na eisai evgenis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για οονμα του Θεου,ηρεμηστε...η σημερινη αναρτηση δεν ειχε σκοπο να σπειρει διχονοια,το αντιθετο μαλιστα.Εγω συμφωνω σε πολλα με τον Χρηστο,ομως δε θελω να επεκταθω αυτες τις μερες ειδικα.Αγαπητε Ζαγκλο,οπως εχω ξαναπει,ειναι δικαιωμα σου να πιστευεις οπου θελεις.Ομως,γιατι δυναμιτιζεις την κουβεντα μιλωντας για "εβραιους" κλπ;Οι εβραιοι,αν δεν κανω λαθος,γιορταζουν...Χανουκα αυτες τις μερες και οχι Χριστουγεννα!Αυτα τα αρνουνται γιατι πολυ απλα,δε δεχονται το Χριστο!Πώς λοιπον μας αποκαλεις εβραιους;Και εγραψες κατι σωστο για το Αγιο Ορος,αλλα εν μερει:οταν πηγαν οι πρωτοι καλογεροι τα αρχαια ιερα ηταν ηδη ερειπωμενα απο πειρατικες επιδρομες και δεν τα κατεστρεψαν αυτοι.

    Καλα Χριστουγεννα σε ολους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος23/12/08, 9:54 μ.μ.

    ΦΙΛΕ ΖΑΓΚΛΟ. ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ. ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΟΥ ΜΙΛΑΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΦΟΣ. ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ 12ΘΕΙΣΤΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ, ΜΗΝ ΒΡΙΖΕΙΣ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΒΡΙΖΩ ΟΥΤΕ ΕΙΡΩΝΕΥΟΜΑΙ ΟΤΙ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ( ΜΩΑΜΕΘ- ΒΟΥΔΑΣ ΚΛΠ). ΔΕΝ ΣΤΟ ΕΜΑΘΑΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΥΤΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. An thelete monologo na doxazei o enas ton allon dikaioma sas, alla den ehete to dikaioma na prosvalete tous mi hristianous Ellines. Pote den epidioko antiparathesi para apanto otan akouo vlakies, o anonimos filos rotaei me yfos 10 ravinon sofon!:

    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ Η' ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΘΙΜΑΤΑ ΜΑΣ?

    ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΟΣΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΩ?ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΧΙ

    ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ?

    ΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ?

    Afta den einai sovara pragmata einai karagiozilikoia. Vevaia tha prepei na po oti afto den itan to heirotero pou eho akousei se afti tin stili! Ligo respect gia tous synanthropous sas kai aftokritiki den vlaptei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αυτο dim το ειδες?
    αισχος και παλι αισχος...
    οι του συριζα δεν ξερουν κατι?
    http://www.youtube.com/watch?v=GTFie-Y8Q70&eurl=http://prezatv.blogspot.com/2008/12/blog-post_3917.html

    αποδειξατε ποσο ανθελληνες ειστε...
    μπραβο σας καθικια,ελπιζω να υπαρξει θεια δικη για σας.

    τεσπα,καλες γιορτες σε ολους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ζαγκλο,δεν ειμαι εγω ουτε κανενας ναπει σε σενα ή σε οποιονδηποτε αλλο πώς θα γιορτασει τα Χριστουγεννα.Απλα ορισμενες παρατηρησεις εκανα,μπας και φετος κανουμε κατι "διαφορετικο" απο τα συνηθισμενα (ξερω,ακουγεται σα διαφημιση,αλλα δεν μπορω να το πω αλλιως).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεια σου φιλε Σπυρο.Ναι το ειδα δυστυχως,αλλα επιτηδες δεν το ποσταρα στο μπλογκ γιατι δε θελω να το βρωμιζω με ατομα που αν πιασω στο στομα μου,θα το λερωσω μερες που ειναι.Το χειροτερο για μενα ειναι οτι τα παιδακια που το εκαναν,ειναι θυματα των μμε (βατοπαιδιαδα κλπ) και δεν βρεθηκε κανεις να τους μιλησει και για τα καλα της Εκκλησιας.Ειναι μεγιστη ασεβεια να βεβηλωνεις το χωρο λατρειας μιας θρησκειας,οποια κι αν ειναι αυτη.Δυστυχως,στη χωρα μας εχουμε μαθει να μη σεβομαστε.Γιατι αν το ιδιο γινοταν εξω,θα τους ειχαν συλλαβει το λιγοτερο.

    Καλα Χριστουγεννα και μη χαλιεσαι απ'αυτα.Εχουμε να δουμε πολλα ακομα και πρεπει να ειμαστε προετοιμασμενοι για ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος24/12/08, 9:37 π.μ.

    Dim , σου εύχομαι ολόψυχα ΚΑΛΑ κι ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ. Το νεογέννητο θείο βρέφος της Βηθλεέμ να σου δίνει δύναμη, χαρά και υγεία.Καλή συνέχεια στο ιστολόγιο σου, ένα πραγματικό μετερίζι αγώνα για Ελλάδα και Ορθοδοξία. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ZANGLO H ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΟΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.
    ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΑ ΟΡΟΙΑ ΤΗΣ.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ!!!
    ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΛΟΓΚΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ(ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙΣ).
    ΛΟΙΠΟΝ ΜΗΝ ΜΑΣ ΞΑΝΑ ΠΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΚΑΤΑΛΗΛΑ ΟΚ?ΜΑΣ ΕΣΚΑΣΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜAAΣ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!!!
    ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ!!!
    ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑ!!!
    ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΤΙ ΓΛΩΣΣΑ ΜΙΛΟΥΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΕΠΗΣΙΜΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑ!!!
    ΟΚ?ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ 5%(ΤΟΣΟΙ ΕΙΣΑΣΤΑΙ) ΚΟΥΜΑΝΤΟ 95% οκ?
    ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΝΑ ΘΕΛΕΙ Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.
    ΕΛΕΟΣΣΣΣ!!!!
    ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΘΥΞΟΥΝ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΟΥ.
    ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ!!!!ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥ!!!!
    ΚΑΤΣΕ ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣΕ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ!!!!ΟΚ?
    ΑΣ ΣΕ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ.
    ΟΠΩΣ ΕΜΑΣ ΑΛΛΩΣΤΕ!!!
    ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΠΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΑΜΗΝ!!!
    ΣΥΓΝΩΜΗ ΦΙΛΕ DIM79 AΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟ BLOGKS ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος24/12/08, 10:36 π.μ.

    ΜΠΡΑΒΟ ΧΡΗΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΣΚΑΣΕ Ο ΖΑΓΚΛΟΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΟΣΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ.ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΝΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΩΣΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΑΝ ΛΙΓΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ, ΞΑΔΕΛΦΙΑ , ΑΔΕΛΦΙΑ ΚΛΠ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Gia pes mou loipon hristaki poia einai ta oreia tis Dimokratias pou esy katalavaineis kai ego ypotithetai ypervaino? Den sas eipa evraious, alla pistevete se evraious theous kai agious kai afto den mporeis na to arnitheis oso kai an tsouzi.

    Shetika me tis asynartisies sou gia tin glosa tou hristou, tin glosa tou vizantiou, to agio oros, opos kai tis proigoumenes erotiseis pordes giati stolizoume ta spitia mas klp, to vrisko anaxio logou na se apantiso.

    I Dimokratia den metriete me % alla me orthotita logou kai skepseos, apo ta legomena sou einai pragmata pou agnoeis entelos.

    Opos kai alloi san kai sena, afou prota ekstomisete ena soro koutamares, epikaleisthe ton dim gia na sas boitheisi! E loipon OHI den tha sopaso sta psemata kai stis anistorites aideies sas. Enas allos heiroteros apo sena, prosfata eipe: “pas mi orthodoxos mi Ellin” !!!!!! Thathela na ton eho mprosta mou na ton ftiso kai na ton hastoukiso.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος24/12/08, 12:33 μ.μ.

    ΖΑΓΚΛΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ;ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΛΟΚ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΕ ΑΠΩΘΕΙ. ΕΣΥ Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ; ΣΤΟ ΔΙΑ(;),ΣΤΑ ΒΟΔΙΑ(;) ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ(;) Η ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΘΕΛΕΙΣ , ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΟΥΡΝΤΙΖΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ. ΕΜΕΙΣ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΣΟΥ. ΕΣΥ ΣΕΒΑΣΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΖΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ektos apo ton dim kai merikous allous, oi ypolipoi episkeptes tis stilis eiste ena kopadi provata, pou xernate ypokriseia kai misos gia oti ti Elliniko. Tin kritiki tin fovosaste giati den ehete epihirimata ektos tin karamela tis latreias tou theou.

    Ego pistevo sta “vodia” kai eho “idiaiterotites kai apothimena”, den einai afto prosvoli? Eno eseis pistevete ston alithino theo! Na ton hereste to theo sas kai olo to soi tou Jacob kai Abraham, ego eimai ELLINAS ohi doulos kai glyftis evraion.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος24/12/08, 1:28 μ.μ.

    ΖΑΓΚΛΟ ELLINA.ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ << ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ >>; ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ; ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ ΨΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΨΙΛΟ.... ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΡΩΣΕΤΕ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Θελετε χριστουγεννιατικα να κατσουμε να λυσουμε τις διαφορες μας για τετοια θεματα;Δειξτε λιγη αυτοσυγκρατηση.Επειδη παλιοτερα εγραφα σε καποιο αλλο μπλογκστο οποιο εκτος απο αντιχριστιανους ηταν και ανθελληνες ( ο ζαγκλος δεν ειναι τετοιος),γινοταν σκοτωμος καθε τετοιες μερες.Μην κανουμε το ιδιο κι εδω.Ηδη οι προκλησεις των ημερων ειναι τεραστιες.Χτυπουν την Ορθοδοξια,αγαπητε Ζαγκλο και το κανουν για να χτυπησουν το Εθνος!Αυτο που εκαναν στη Μητροπολη οπως και κατι αλλα βλαμμενα,κατα πασα πιθανοτητα αλβανα,που γυρνανε στους δρομους της Αθηνας ψελνοντας καλαντα "αναρχικων",δεν πρεπει να περασουν ετσι.Θελουν να ξεριζωσουν το Χριστο απο αυτες τις μερες,γιατι τους ελεγχει για τις πραξεις τους.Γι'αυτο δε σεβονται τιποτα.Αυτους να βλεπουμε για εχθρους μας και οχι να τρωγομαστε μεταξυ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/11/19, 5:43 μ.μ.

      ποιό είναι αυτό το blog δηλαδή??????

      Διαγραφή
    2. Δε θυμάμαι να σου πω την αλήθεια...έχουν περάσει και 11 χρόνια από τότε!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος11/11/19, 12:55 π.μ.

      Εντάξει τότε καλώς.
      Ένα πράγμα όμως θα προτιμούσα να μου αναφέρεις.Μήπως θυμάσαι ποιός ήταν ο χαρακτήρας εκείνου του blog?
      Δηλαδή ήταν αριστερού ύφους του τύπου indiemedia?
      Η μήπως είχε το ύφος της ελεύθερης έρευνας του Λάζαρη?
      Αφού δεν μπορείς να θυμιθείς τον τίτλο του blog τουλάχιστον αν θυμάσαι, πες μου τι πάνω-κάτω πραγματεύονταν για να καταλάβω περί τι μέρους του λόγου πρόκειται.
      Και πάλι συγνώμη για την απασχόληση.

      Διαγραφή
    4. Hellas-Orthodoxy11/11/19, 11:08 μ.μ.

      Ειλικρινά δεν θυμάμαι. Μήπως δεν ήταν μπλογκ, αλλά κάποιο φόρουμ; Δεν ξέρω.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος13/11/19, 1:21 π.μ.

      Ούτε πιο ύφος είχε εκείνο το blog η φόρουμ θυμάσαι?Δηλάδή δεν θυμάσαι απολύτως εντελώς τίποτα?
      1000 συγνώμη που σε απασχολώ αλλα ρωτάω διότι με παρεξένευσε έτσι όπως το είπες πριν 11 χρόνια.Ήξερα απλά για το μαύρο και αραχνο αίσχος της ελεύθερης έρευνας που δεν χάνουν κάθε τρεις και λίγο να ρίξουν την χολή τους για θέματα σχετικά με έννοιες έθνος,θρησκεία και τα σχετικά,καταλαβαίνεις.Αλλά η ελεύθερη έρευνα δημιουργήθηκε το 2009.
      Τουλάχιστον άμα σου είναι δυνατό πάντως θυμήσου έστω το στυλ του περιεχομένου τής σελίδας.Έστω αυτό,θεωρώ πως φτάνει.

      Διαγραφή
    6. Hellas-Orthodoxy14/11/19, 12:24 π.μ.

      Όχι, δυστυχώς δεν θυμάμαι τίποτα.

      Διαγραφή
  22. Synfono kata 80% stis theseis sou dim, nahoume alilosevasmo kai na doume ton koino ehthro. Alla sevasmos den symainei na kouname to kefali kai na leme nai nai kai ymarton!

    Yparhoun Ellines Katholiki, 12theistes, atheoi, kai alles aireseis, oloi eimaste Ellines, na matheis tous dikous sou na sevonte kai na min prosvaloun opos o hristakis, i aftos pou den ehei onoma kai o allos me to tourkiko pasport.

    Kales giortes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20