Ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας,επίκαιρος όσο ποτέ...

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ,ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Για εκατό και πλέον χρόνια διαταράχθηκε η Εκκλησία με διωγμούς από κακοδόξους εικονομάχους. Πρώτος υπήρξε ο αυτοκράτορας Λέων ο Ίσαυρος και τελευταίος ο Θεόφιλος, ανδρας της αγίας Θεοδώρας, η οποία μετά το θάνατο του συζύγου της ανέλαβε την εξουσία και στερέωσε πάλι την Ορθοδοξία μαζί με τον Πατριάρχη Μεθόδιο. Η Βασίλισσα Θεοδώρα διακήρυξε δημόσια ότι ασπαζόμεθα τις Εικόνες, όχι λατρευτικά, ούτε ως Θεούς, αλλά ως εικόνες των αρχετύπων.

Την πρώτη Κυριακή των νηστειών το έτος 843, η Θεοδώρα μαζί με το γιό της αυτοκράτωρα Μιχαήλ, λιτάνευσαν και ανεστήλωσαν τις άγιες εικόνες μαζί με τον κλήρο και το λαό. Από τότε εορτάζουμε κάθε χρόνο την ανάμνηση αυτού του γεγονότος γιατί καθωρίσθηκε οριστικά ότι δεν λατρεύουμε τις Εικόνες, αλλά τιμούμε και δοξάζουμε όλους τους Αγίους που εικονίζουν και λατρεύουμε μόνο τον εν Τριάδι Θεό. Τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα και κανένα άλλο είτε Άγιο είτε Άγγελο.

Σήμερα σε ανάμνηση της αναστήλωσης των εικόνων, εορτάζεται σε όλες τους χριστιανικούς ναούς η "Κυριακή της Ορθοδοξίας".Ιδιαίτερα στην Ελλάδα από Βασιλείας του Γεωργίου του Α' καθιερώθηκε την Κυριακή της Ορθοδοξίας να προσέρχεται ο Βασιλεύς στη Μητρόπολη Αθηνών όπου και να απαγγέλλει παρά το Δεσποτικό το “Σύμβολο της Πίστεως”. Το αυτοκρατορiκό αυτό έθιμο, έφθασε μέχρι των ημερών μας επί Βασιλέως Κωνσταντίνου Β' όπου μετά την μεταπολίτευση συνεχίζεται από τον εκάστοτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Για καποιους,η σημερινη μερα ισως δε λεει τιποτα:βλεπετε,στην εποχη μας δυσκολευομαστε να θυμηθουμε ακομα και σημαντικοτερες ημερομηνιες,οπως πχ. αυτες των Εθνικων Εορτων!!!Για ολους εμας ομως,τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ,μας δινεται η ευκαιρια σημερα να εκτιμησουμε την πιστη μας,που μεσα απο μυριες δοκιμασιες,συγκρουσεις και ταραχες,καταφερε να σταθει ορθια μεχρι τις μερες μας.

Εχουμε ενα θησαυρο στη χωρα μας και δεν τον εκτιμαμε!Υπαρχουν λαοι,που βλεπουν τον πνευματικο πλουτο της Ορθοδοξιας και τον ζηλευουν,ενω ακομα και πιστοι αλλων χριστιανικων δογματων,ΞΕΡΟΥΝ οτι κατα βαθος η ορθη πιστη δεν μπορει να ειναι αλλη απο την ΟΡΘΟ-ΔΟΞΙΑ.Κι εμεις;Κολλημενοι στον εγωισμο μας,κοιταμε πώς θα καταστρεψουμε αυτο το μεγαλειο που αντεξε τοσα χρονια,ακομα και τους σκληροτερους κατακτητες!

Βαζουμε λοιπον στο στοχαστρο τους ιερεις,τους μοναχους και ειδικα αυτους τους Αγιου Ορους,που αποτελουν το φυλακιο της Ελληνορθοδοξιας απεναντι σε καθε εχθρικη επιβουλη!Αντι να βοηθαμε οπως μπορουμε τον αγιορειτικο μοναχισμο,εκτοξευουμε τονους λασπης εναντιον του,θαρρωντας πως αυτο που κανουμε ειναι "προοδευτικο",για να μας κολλησουν...παρασημα τα διαφορα νεοταξικα και ανθελληνικα κεντρα!

Πώς αλλιως να εξηγησει κανεις το γεγονος οτι ενω μαινοταν ο πολεμος εναντιον της Ιερας Μεγιστης Μονης Βατοπαιδιου,αυτη ΒΡΑΒΕΥΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ με τα βραβεια Europa Nostra για τις εργασιες αποκαταστασης που εχουν γινει εκει!!!Μια ειδηση που ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΚΑΝ απο τους "υπερμαχους της αληθειας",τηλεκατευθυνομενα Μμε,γιατι προφανως ΧΑΛΑΓΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ των "αμαρτωλων καλογερων"!Και μια επιβεβαιωση των οσων λεγαμε παραπανω,οτι δηλαδη οι ξενοι ΖΗΛΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ,αφου σ'αυτους δεν υπαρχουν αλεκοι,λαλακηδες και λοιπα...παρατηρητηρια να τους υποδειξουν τι θα κανουν!

Εχουμε χρεος απεναντι στη χωρα μας αλλα κυριως απεναντι στις επομενες γενιες,να διαφυλαξουμε ως κορη οφθαλμου την Ορθοδοξια μας,απεναντι σε εχθρους,εγχωριους και ξενους.Διοτι οσο κι αν καποιοι δεν το αποδεχονται,ΑΥΤΗ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ στις δυσκολες στιγμες του,απο την εποχη του Βυζαντιου μεχρι την Τουρκοκρατια και τη Μικρασιατικη Καταστροφη.

Γιατι αν περιμενουμε να χασουμε κατι για να το εκτιμησουμε,τοτε ειμαστε αξιοι της μοιρας μας...

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

6 σχόλια :

  1. Ανώνυμος9/3/09, 8:08 μ.μ.

    Βλέπεις dim πάντως πως όλο και περισσότεροι νέοι αποστρέφονται την Εκκλησία και δεν πατάνε πλέον το πόδι τους! Και σίγουρα αυτό δεν είναι ένα γεγονός που πρέπει να μας χαροποιεί... Αλλά θεωρώ γενικώς πως στη σύγχρονη Ελλάδα έχουμε γενικώς χάσει το μέτρο,και φυσικά και το νόημα της Ορθοδοξίας.. Αυτοί που κάνουν τους μεγαλύτερους σταυρούς είναι οι χειρότεροι! Και όλοι μας πάνω κάτω έχουμε με την ίδια τη ζωή που διάγουμε απομακρυνθεί ουσιαστικά όχι μόνο από την Εκκλησία σα ναό αλλά από το πνεύμα αυτής. Το βλέπεις και μόνος σου πόσο ωχαδερφιστές και φιλοτομαριστές είμαστε στην καθημερινότητα μας!! Δυστυχώς.. Μια μέρα θα ξυπνήσουμε βεβαίως,αλλά τότε θα είναι πολύ αργά...Με την(ειρηνική παρακαλώ!) άλωση της Ελλάδος από τους λαθρομετανάστες,θα νοσταλγήσουμε σε μερικά χρόνια την πατρίδα μας! Αλλά όλοι κοιτάμε το μικρόκοσμο μας χωρίς να μας ενδιαφέρει τι γίνεται γύρω μας,και δεν καταλαβαίνουμε ότι κινδυνεύουμε στ' αλήθεια με εξαφάνιση!!! Και αυτά δεν είναι σενάρια κανενός συνωμοσιολόγου,δυστυχώς είναι η πικρή αλήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οτι με τόσο κόπο κατάφερε ο Μακαριστός Χριστόδουλος σε δέκα χρόνια ο Ιερώνυμος σε ένα μόλις χρόνο το χάλασε...Εδώ ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος αλλά και όχι λίγοι πολιτικοί μας ενθαρρύνουν τους μετανάστες και τους αναρχικούς και τους αποκαλούν παιδιά,νεαρά άτομα και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο.Οσο για τους μετανάστες πρέπει όλοι να πούμε το όχι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/3/09, 8:00 μ.μ.

    Τι θα γίνει με τα αναθέματα κατά των Ελλήνων, τα οποία εξακολουθούν εντελώς αδιάντροπα να απαγγέλονται και σήμερο στις εκκλησίες την Κυριακή της Ορθοδοξίας; Ο Κωστής Στεφανόπουλος, ως ΠτΔ, το είχε θέσει υπ' όψιν του μακαριστού Χριστοδούλου, αλλά ο τελευταίος δεν έκανε τίποτε. Όπως τίποτε δεν έγινε και με την υπόσχεση που είχε αναλάβει να ζητήσει από το κράτος να στρατεύονται ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι προοριζόμενοι για μοναχοί/κληρικοί. Τούτη η τελευταία παρατήρηση, Ντίνα, αφορά εσένα, που λες ότι "Οτι με τόσο κόπο κατάφερε ο Μακαριστός Χριστόδουλος σε δέκα χρόνια...". Τι κατάφερε δηλαδή; Τίποτε απολύτως! Εκείνος ξεκίνησε τα συσσίτια των μεταναστών και καλά έκανε, σαν Χριστιανός και δη ιεράρχης. Από κάθαρση, όμως, της Εκκλησίας ΜΗΔΕΝ! Κακό πράγμα η προσωπολατρία!
    Τουλάχιστον άρθρωνε πατριωτικό λόγο κι αυτό είναι το μόνο που έμεινε. Ναι, οι εκκλησίες αδειάζουν, διότι αδυνατούν να ξεπεράσουν αγκυλώσεις του παρελθόντος. Εν πολλοίς, συμφωνώ με τον ανώνυμο.


    ΥΓ: Η αθώωση του κλέφτη Παντελεήμονα από επτά συνοδικούς, έδωσε ακόμη ένα βαρύ χτύπημα στην εκκλησία. Ο κόσμος άρχισε να τους συχαίνεται πια για τα καλά. Προηγουμένως, πριν κανένα χρόνο, ο Ιερώνυμος Β' είχε ζητήσει την αποφυλάκισή του με την υποχρέωση να φροντίσει να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του σε μονή. Γιατί παρακαλώ; Κι αυτό είχε χτυπήσει πολύ άσχημα τότε. Μόνον ένας αρχιεπίσκοπος επεχείρησε και πέτυχε μία αρκετά ικανοποιητική κάθαρση της εκκλησίας και τακτοποίηση αρκετών άλλων εκκρεμοτήτων: Ο Ιερώνυμος Α' ο Κοτσώνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος20/3/09, 12:26 μ.μ.

    Ο Ιερώνυμος Α' ο Κοτσώνης θα μείνει στην Ιστορία ως ο καλύτερος αρχιεπίσκοπος που είχε ποτέ η Ελλαδική Εκκλησία. Ο νυν Ιερώνυμος είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων, λιτός, αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά κάνει έργο. Είναι ο αντίπους του προκατόχου του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος20/3/09, 2:00 μ.μ.

    o Ιερώνυμος Κοτσώνης είχε πραγματοποιήσει επίσης αποφασιστικά βήματα προς την κατεύθυνση της Κάθαρσης στους κόλπους της Εκκλησίας που και τότε(πριν 40 χρόνια) ήταν ζήτημα επίκαιρο. Έδιωξε από τους θρόνους τους Επισκόπους(γύρω στους 20) που είχαν χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία για ηθικά ή άλλα σκάνδαλα και τους αντικατέστησε με ανθρώπους ηθικού κύρους που ήταν άμεμπτοι σε ηθικά θέματα. Επίσης είχε καθαιρέσει πολλούς απλούς κληρικούς που αποδείχθησαν ανάξιοι της αποστολής τους και ήσαν υπέυθυνοι σκανδάλων. Δυστυχώς οι τελευταίοι αποκαταστάθηκαν εν πολλοίς από τον μετέπειτα αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ διότι επικαλέστηκαν ως δικαιολογία ότι τους εκδικήθηκε ο Ιερώνυμος Κοτσώνης επειδή ήσαν αντόπαλοι του τότε Στρατιωτικού Καθεστώτος(Χούντας)! Έτσι η κάθασρη τότε πριν σχεδόν να αρχίσει , τελείωσε άρον άρον. Αν θέλετε τη γνώμη μου ούτε κι ο Ιερώνυμος Β΄θα μπορέσει να κάνει κάτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος8/12/09, 5:40 μ.μ.

    Λοιπαμε πολυ για τον Ιερώνυμο Δεν εχει ΑΝΑΣΤΗΜΑ
    που χωρις να το θελει περνα τα σχέδια των αντιχριστων βλέπε 666=Παπας βενέδοικτος
    666=Ομπάμα,Βαρθολομαιος Τζορτζ μπους,κλπ.
    Του πωλητές και παραχαράκτες της Πατρίδας μας ΕΛΛΑΔΑΣ Μητσοτάκης,Διαμαντοπουλου,Κισσιγκερ,
    Τζορτζ Σόρρος,Τρεμόπουλος,Παπαχελάς.Λάος,Λέσχη Μπίλτερμπερκ,Καλόπουλος,και....
    ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ Ω ΕΛΛΗΝΕΣ....?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20