Έξω απ'την Αθήνα,μια διαφορετική Ελλάδα...

Οι προσεκτικοί αναγνώστες του ιστολογίου,θα παρατήρησαν πως τις δυο τελευταίες μέρες δεν ανέβηκαν καινούρια άρθρα.Κι αυτό,γιατί μου δόθηκε η ευκαιριά να κάνω ένα ταξίδι-εξπρές σ'ενα από τα ομορφότερα ελληνικά νησιά,τη Σαντορίνη.Από εκεί λοιπόν γράφω αυτές τις σκέψεις,που εκ πρώτης όψεος ίσως φανούν άσχετες με τη θεματολογία του μπλογκ,αλλά τελικά κάθε άλλο παρά τέτοιες είναι!

Κι αυτό γιατί,με το που βγαίνεις εκτός ΑΘηνών,αμέσως καταλαβαίνεις τη διαφορά,ΑΜΕΣΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ:όχι,δεν είναι μόνο η ομορφιά ή η γραφικότητα του τοπιου,ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥΠΟΙΚΙΛΟ ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΒΟΥΡΚΟ.

Βλέπετε,εδώ δεν μπορείς να πιάσεις κουβέντα με τους ντόπιους και ν'αρχίσεις τις αηδιες για πολυπολιτισμους,gay pride,αριστερά και άλλα τέτοια θολοκουλτουριάρικα:ΟΧΙ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ...ΦΑΣΙΣΤΕΣ!ΑΠΛΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΑΠΛΑ,ΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.Κάτι που λείπει από την άμορφη μάζα της πολύβουης πρωτεύουσας.

Αλλά είναι και το άλλο:όταν βλέπεις τις μυριάδες ξένων τουριστών να θαυμάζουν τον τόπο σου και ΝΑ ΥΠΟΜΕΝΟΥΝ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΤΕΛΕΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ Μ'ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΔΕΣ ΣΕ ΟΛΑ,η διάθεσή σου αλλάζει και ξεφεύγεις από τη μιζέρια των χαζοκουτιών,των λαλάκηδων,των ανίκανων πολιτικών κλπ.

Κοιτάζεις γύρω σου,αναπνέεις τον καθαρό αέρα και ξεκαθαρίζεις για λίγο το μυαλό σου.Μέχρι να επιστρέψεις ξανά στον καθημερινό αγώνα της πόλης...

Όπως θα κάνουμε κι εμείς από αύριο...

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20