Καθιερωνεται ημερα μνημης για τα θυματα της Σοβιετικου διωγμου

Ετήσια μνημόσυνα για όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς που υπέφεραν στα χέρια των άθεων σοβιετικών αρχών θα πραγματοποιούνται από δω και στο εξής κάθε χρόνο την 30η Οκτωβρίου, σύμφωνα με απόφαση της τελευταίας συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Οι ιεράρχες υπό την προεδρία του Μακαριώτατου Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κυρίλλου αποφάσισαν να καθιερώσουν την 30η Οκτωβρίου ως ειδική ημέρα μνήμης για όλους εκείνους που σκοτώθηκαν αναίτια ή φυλακίστηκαν στις διώξεις του 20ού αιώνα, αναφέρει το Patriarchia.ru.

Σημειώνεται ότι η Εκκλησία θυμάται όχι μόνο εκείνους που έχουν δοξασθεί επίσημα ως άγιοι, αλλά όλα τα θύματα της μπολσεβίκικης καταστολής, καλώντας την κοινωνία να διατηρήσει τη μνήμη αυτών των τραγικών σελίδων της ιστορίας.

Σε όλες τις επισκοπές θα πραγματοποιηθούν μνημόσυνα, αν είναι δυνατόν, από τον τοπικό ιεράρχη στα ίδια τα μέρη όπου υπέφεραν τα θύματα. Επίσης, την ημέρα εκείνη,  Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο θα τελεστούν στον Ιερό Ναό του Μπούτοβο (Бyтовский полигοн), το οποίο αποτέλεσε χώρο εκτελέσεων, όπου χιλιάδες υπέφεραν και μαρτύρησαν.

Η Σύνοδος προτείνει, επίσης, οι Σύνοδοι των αυτόνομων Εκκλησιών του Πατριαρχείου Μόσχας, εξαρχιών, μητροπολιτικών περιοχών και επισκοπών εκτός Ρωσίας να καθορίσουν τη δική τους ημέρα για μνημόσυνα μνήμης με βάση τις τοπικές ανάγκες και συνθήκες.

Στις 30 Οκτωβρίου 2017, ο Πατριάρχης Κύριλλος και ο Πρόεδρος Πούτιν είχαν ανοίξει στη Μόσχα το μνημείο του Τείχους της Θλίψης για όλα τα θύματα της πολιτικής καταστολής.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Πηγή: orthochristian.com

https://www.orthodoxianewsagency.gr/patriarxeia/patriarxio_mosxas/i-rosiki-ekklisia-kathieronei-imera-mnimis-gia-ta-thymata-tis-sovietikou-diogmou/

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20