ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Ολόκληρο το Προεδρικό Διάταγμα 182 του 1978, που παρέχει ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΕΣ στο Κ.Ι.Σ!!!

Επειδή κάποιοι αμφισβήτησαν την προηγούμενη ανάρτησή μας σχετικά με το σκάνδαλο της είσπραξης φόρων από το ΚΙΣ με Προεδρικό Διάταγμα, σήμερα φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας τον σχετικό Νόμο, όπως δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ):

Βλέπουμε λοιπόν πως:

- Μέλη της Κοινότητας είναι "αυτοδικαίως" όλοι οι Εβραίοι της Αθήνας (τότε) {ΕΓΓΡΑΦΟ 1}.

- Υποχρεούνται να καταβάλουν ηθικά και υλικά, "για την επίτευξη των σκοπών της Κοινότητας" (ΕΓΓΡΑΦΟ 1).

- Ο ετήσιος φόρος ονομάζεται Πέτσια και καταβάλλεται από όσους έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους, με ορισμένες εξαιρέσεις (ΕΓΓΡΑΦΟ 2).

- Επίσης, φορολογούνται το τυρί, το κρασί, η ζάχαρη κλπ μέσω άλλης εισφοράς, της Γκαμπέλλα (ΕΓΓΡΑΦΟ 2).

- Άλλοι φόροι έχουν να κάνουν με το Πάσχα, καθώς και με όλες τις κοινωνικές τελετές (ΕΓΓΡΑΦΟ 2).

- Φορολούνται επίσης οι δωρέες προς την Κοινότητα (ΕΓΓΡΑΦΟ 2).

- Τέλος, εισπράττουν φόρους ακόμα και από τις Κρατικές επιχορηγήσεις για κοινωφελείς σκοπούς (ΕΓΓΡΑΦΟ 2)!

Από αυτές τις εισφορές δεν μπορεί να γλιτώσει κανείς εγγεγραμμένος στην Κοινότητα Εβραίος: Πρέπει να καταθέσει ένσταση (!!!) εναντίον της Πέτσια και μετά, αν στα επόμενα 2 χρόνια διαγραφεί από την Κοινότητα, απαλάσσεται (ΕΓΓΡΑΦΟ 5)!

Στο Διάταγμα υπάρχουν και άλλες ρυθμίσεις σχετικές με τη διαδικασία εκλογών,τα επίτιμα μέλη κλπ (ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΓΓΡΑΦΑ).


Διαβάστε τα υπογραμμισμένα με κόκκινο σημεία που αναφέρονται στο θέμα της φορολόγησης.


ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ,ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ.

Και βέβαια,καλούμε όλους τους Έλληνες του Διαδικτύου να διαδώσουν τα συγκλονιστικά αυτά ντοκουμέντα, που περίτρανα αποδεικνύουν πως ΤΟ ΙΔΙΟ το Ελληνικό Κράτος έχει δώσει στους «Ελληνοεβραίους» του Κ.Ι.Σ αρμοδιότητα...ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ!!!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

34 σχόλια :

  1. Ανώνυμος18/3/10, 9:41 μ.μ.

    Σε πιο άρθρο γραφει ότι δεν πληρώνουν φόρο στο κράτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στα σχετικα με τα οικονομικα,αναφερεται ρητα πως οι φοροι εισπραττονται απο το ΚΙΣ και οχι απο το κρατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/3/10, 9:47 μ.μ.

    Που γραφει ότι το ΚIΣ δεν πληρώνει φόρους στο κράτος, το ότι εισπράττουν φόρους από την κοινότητα τους και τα kosher είδη το είδα.

    Αν θες γράψτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαζι μιλαμε και χωρια καταλαβαινουμε.Το ΚΙΣ ειναι ΝΠΔΔ και μεχρι προτινος δεν πληρωνε τιποτα.Παρολα αυτα,εισεπραττε φορο απο τα μελη του για κοινωνικες τελετες,χαρατσια σε τροφιμα και παγιες εισφορες καθε χρονο.Τα βλεπεις φυσιολογικα εσυ ολα αυτα;Εγω οχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18/3/10, 10:01 μ.μ.

    "Με απλά λόγια, κανένας εβραίος δεν πληρώνει φόρο στο ελληνικό δημόσιο, αλλά μόνο στο Κ.Ι.Σ.!!!"

    Αυτά γράφατε στην προηγούμενη ανάρτηση.

    Και αυτά που δημοσιεύετε εδώ είναι άσχετα. Τί με νοιάζει εμένα αν φορολογούνται επιπλέον από το ΚΙΣ;

    Ή τεκμηριώστε ότι δεν πληρώνουν φόρους στο Ελληνικό Κράτος ή φερθείτε σαν άντρες και ζητήστε ΣΥΓΓΝΩΜΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος18/3/10, 10:03 μ.μ.

    **Το ΚΙΣ ειναι ΝΠΔΔ και μεχρι προτινος δεν πληρωνε τιποτα**

    Αυτό ήθελα να μάθω...από την στιγμή που πληρώνουν όπως όλοι άλλοι ποσώς με ενδιαφέρει το τι μέλι γενέσθαι στα εσωτερικά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι λες ρε μεγαλε που θα σου ζητησουμε και συγνωμη!
    Εσυ θα εισαι απο αυτους που αμφισβητησαν οτι το ΚΙΣ ειναι φοροεισπρακτορας,ετσι;
    ΕΣΥ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ!
    Και βεβαια μας απασχολει ποσο φορολογουνται μεταξυ τους!Για φαντασου να εκανε κατι αντιστοιχο η Ορθοδοξη Εκκλησια τι χαμος θα γινοταν απο τους υποκριτες σα του λογου σου και αλλους πολλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος18/3/10, 10:56 μ.μ.

    Μάπα το καρπούζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος18/3/10, 11:03 μ.μ.

    H-O προσπαθώ να καταλάβω ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα.
    Το ότι το ΚΙΣ δε φορολογείται παρά το ότι έχει νόμιμα έσοδα; Κακώς αλλά το ίδιο συμβαίνει με την ορθόδοξη εκκλησία...η μήπως όχι; Και ο μισθός του ιερέα με τα λεφτά του φορολογούμενου δεν πληρώνεται;
    Το γιατί τονίζεται πως το ΚΙΣ έχει "ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΕΣ"; Έλεος ακόμα κι ένας φοιτητικός σύλλογος "φορολογεί" τα μέλη του. Οποιαδήποτε κοινότητα, λέσχη, οργάνωση κρατάει ταμείο και ζητάει εισφορές από τα μέλη της για να συντηρηθεί να κάνει εκδηλώσεις να πληρώσει δικηγόρους, να φροντίσει τα μέλη της η απλά για να αρπάξει τα λεφτά το ΔΣ. Τι το σοκαριστικό βλέπεις;

    Επειδή πολλοί γράφουν ανώνυμα ξεκαθαρίζω ότι είναι το πρώτο σχόλιο που γράφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καταρχην ο Ορθοδοξος ιερεας πληρωνει κανονικα φορους στο κρατος.Η Εκκλησια ως ιδρυμα δεν πληρωνε.Μην μπερδευουμε το ενα με το αλλο.
    Τι το σοκαριστικο βλεπω;Ισως τιποτα,αν ολοι αυτοι οι φοροι ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ!!!
    Σου φαινεται εσενα λογικο;
    Δηλαδη αν πχ. φτιαξω ενα συλλογο με ονομα ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ,σε τι χρειαζεται το Προεδρικο Διαταγμα για την επιβολη εισφορων;
    Ειναι ομως και το αλλο:ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;
    Να φορολογουσε τις δωρεες των πιστων;
    Να εδιωχνε οσους δεν εδιναν στανταρ εισφορες καθε χρονο;
    Κλπ,κλπ;
    Να σου πω εγω τι θα γινοταν:ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΖΟΤΑΝ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ!
    Και δικαιως!Για τους Εβραιους ομως γιατι δε γινεται τιποτα;Αυτα δεν ειναι...ιερες μπιζνες;
    Ή στραβος ειναι ο γυαλος ή στραβα αρμενιζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολυ ταρατατζουμ αλλα στην ουσια τιποτα.Μαπα το καρπουζι.Αληθεια ποιος κυβερνουσε και ψηφισε το παραπανω διαταγμα...Μα η αγαπημενη σου ΝΔ φυσικα,για δες τις υπογραφες.Αμα σου χωσουν τωρα καμμια μυνηση απο το ΚΙΣ θα μας παρεις τα αυτια με τις κλαψες σου.Παντως μου φαινεται στημενο το ολο θεμα απο τους εσχατους φιλους σου...ξερεις εκεινους που χαιρετουν με το χερι προς τα πανω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ακου δω αλητακο.Για ποιο λογο θα μου "χωσουν μηνυση";Επειδη εβγαλα στη φορα ενα Προεδρικο Διαταγμα;Ετσι σου ειπε ο φιλοσιωνιστης προεδρος σου;

    Και ποιος σου ειπε οτι επαινω την τοτε ΝΔ που το εκανε;Εισαι καθυστερημενος;Δεν βλεπεις οτι παραθετω ολες τις σελιδες μεχρι την τελευταια,οπου φαινονται ξεκαθαρα τα ονοματα των Τσατσου και Βαρβιτσιωτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λεω αμα σου χωσουν δεν λεω να σου χωσουν...Καταρχην αν στην χωσουν θα τρεχεις και δεν θα φτανεις.Δευτερον αν στην χωσουν θα στην χωσουν οχι γιατι εβγαλες στη δημοσιοτητα το ως ανω ΠΔ αλλα για αυτα που λες συνοδευοντας το.Ολα αυτα που λες(γραφεις),σε μερικες ωριτσες θα ειναι γνωστα στην αλλη οχθη του ατλαντικου και κατοπιν στον υπολοιπο κοσμο.Σκεφτεσαι τι θα πουν παλι για μας...τωρα που εναγωνιως ψαχνουμε λεφτα για να μην το κλεισουμε το ρημαδι εντελως.Τα περι επαινου ειναι οι γνωστες σου ταρζανιες να μπουρδουκλωνεις τις λεξεις και να προσπαθεις να βγεις και απο πανω,που λεω περι επαινου στη ΝΔ ανθρωπε μου,για διαβασε καλυτερα εξηντα λεξεις-επαινος πουθενα-.Και κατι ακομη,αποκαλεις καποιον αλητακο,ζωο,βλακα κλπ. χωρις να τον ξερεις,εαν κρινω απο μια φωτο που σε ειδα σε ριχνω τουλαχιστο εικοσι χρονακια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος19/3/10, 12:07 π.μ.

    "τι χρειαζεται το Προεδρικο Διαταγμα για την επιβολη εισφορων;"

    Δηλαδή πώς θα έπρεπε να ρυθμιστεί; Δεν είμαι νομικός. Πάντως κάπως έπρεπε να ρυθμιστεί αλλιώς κανείς δε θα πλήρωνε την οφειλή του.

    "Να φορολογουσε τις δωρεες των πιστων;"

    Κατά ποιο τρόπο μπορεί να φορολογηθει η δωρεά ενός πιστού δηλαδή; Δηλαδή να σου βάλουν φόρο σε περίπτωση που δωρίσεις; Αυτό είναι καλό αντικίνητρο για να μη δωρίσεις.

    "Να εδιωχνε οσους δεν εδιναν στανταρ εισφορες καθε χρονο;"

    Αυτό γίνεται σε πάρα πολλούς για την ακρίβεια στους περισσότερους συλλόγους γιατί όχι και στο ΚΙΣ. Το ΚΙΣ είναι κεντρικό ισραηλιτικό συμβούλιο δεν είναι η ελλαδική εκκλησία μην τα μπλέκεις. Δεν είναι υποχρεομένο να αντιμετωπίζει τα μέλη του όπως η Εκκλησία τους πιστούς της. Και πώς μπορεί να "διώξει" κάποιον η εκκλησία; Απ΄ όσο ξέρω μόνο με αφορισμό και ανάθεμα. Το μόνο μεμπτό που βρίσκω εγώ είναι πως θεωρούνται μέλη του όλοι οι εβραίοι χωρίς να ερωτηθούν ακόμα κι αν δεν πάνε ποτέ στις εκδηλώσεις της κοινότητας. Όμως και την ΕΡΤ την πληρώνουμε όλοι ασχέτως αν παρακολουθούμε τα προγράμματα της. Σε κάθε περίπτωση αν έχει κάποιος λόγο να διαμαρτήρειται είναι οι Εβραίοι που υπάγονται στη φοροεισπρακτική δικαιοδοσία του ΚΙΣ όχι έσυ. Εσύ μπορείς μόνο να διαμαρτύρεσαι γιατί δε φορολογείται το ΚΙΣ, αλλά υπάρχουν κι άλλοι οργανισμοί που διατηρούν προνομιακή σχέση με το κράτος ανάμεσα σ΄ αυτούς και η Εκκλησία.

    Όπως είπε και ο Evritis67 πολλή φασαρία για το τίποτα. Απ΄ αλλού χάνει τα πολλά λεφτά το κράτος όχι από το ΚΙΣ και τα νηστίσιμα των Εβραίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι καθομαι και μιλαω με ανιατες περιπτωσεις φανατισμου οπως η δικη σου,δεν ξερω...
    Ηρεμησε,αντε να μου ριχνεις μια δεκαετια.Κι ασε τις προβοκατσιες περι φωτογραφιων,γιατι πολυ απλα δεν υπαρχουν,δυστυχως για τους χαφιεδες του προεδρου και του περιβαλλοντος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απαντω στον ανωνυμο:Το ΚΙΣ δεν ειναι καν Εκκλησια,ουτε καν εχει θρησκευτικες ιδιοτητες.Παρανομως και καταχρηστικως εχει μετατραπει απο ΝΠΙΔ σε ΝΠΔΔ.Αυτο δεν σε προβληματιζει;

    Επειτα,τι ειναι η καθε θρησκεια για να με διωξει αν δεν την πληρωνω;ΤΙ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ;Και μαλιστα σε μια χωρα που ολοι κοπτονται για τον "σκοταδισμο" της Ελληνορθοδοξης Εκκλησιας,αλλα αδιαφορουν ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΔΟΓΜΑΤΩΝ.

    Οσον αφορα τις ρυθμισεις,επειδη γνωριζω απο πρωτο χερι πως γινονται αυτα,αρκει μια νομικη πραξη ενος Πρωτοδικειου.Οχι Προεδρικο Διαταγμα που ειναι για πολυ σοβαροτερα θεματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για ποια ανιατη περιπτωση φανατισμου θα μιλησουμε,για αυτην που ειχα 30 χρονια στην ΝΔ η για αυτην των 3 χρονων στον ΛΑΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος19/3/10, 12:27 π.μ.

    "Το ΚΙΣ δεν ειναι καν Εκκλησια,ουτε καν εχει θρησκευτικες ιδιοτητες"
    "τι ειναι η καθε θρησκεια για να με διωξει αν δεν την πληρωνω;"

    Δεν κατάλαβες αυτό ακριβώς είπα κι εγώ. Το ΚΙΣ δεν είναι εκκλησία γι αυτό μπορεί να σε διώξει. Η εκκλησία δεν μπορεί να σε "διώξει", μπορεί μονάχα να σε αφορίσει σε περίπτωση που κρίνει τις απόψεις σου αιρετικές. Το ΚΙΣ δεν έχει θρησκευτικές αρμοδιότητες, επιτελεί άλλες λειτουργίες. Πού διαφωνούμε δηλαδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Διαφωνουμε στο οτι το ΚΙΣ ενω κανονικα δεν θα επρεπε να εχει ιδιοτητες Εκκλησιας,εντουτοις εχει!Και μαλιστα με κρατικο νομο!Αυτο ειναι το σκανδαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος19/3/10, 12:41 π.μ.

    Πάντως απ΄ τη στιγμή που αφορά "αυτοδικαίως" όλους οι Εβραίους της Αθήνας δε νομίζω ότι θα αρκούσε μια απόφαση πρωτοδικείου. Στο ότι θα πρεπε να φορολογείται συμφωνώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος19/3/10, 9:06 π.μ.

    καλά μην πολυ ζοριζεσε γιατι και με τον αδωνη μοκο εκανες "μεγαλε επαναστατη" που μαζευετε εκατομυρια λαου μιλατε πανω απο το μποι σας γενικως και εισαστε εντελως γραφικοι..........αντε καντε καμια λαοσυναξη των 300 ατομων να νομιζετε οτι θα ταρακουνησετε το συστημα παλι.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. http://www.adonisgeorgiadis.gr/phpbb3/viewtopic.php?f=2&t=214&sid=acf99b651c2db430f2152bc5939547d6

    Ρώτησα τον αρμόδιο Υπουργό χθές μάλιστα αν ισχύη κάτι τέτοιο και διαψεύσθηκε κατηγορηματικώς. Οι έλληνες πολίτες, εβραϊκής καταγωγής πληρώνουν κανονικά Φόρους στο Ελληνικό Δημόσιο, όπως όλοι οι άλλοι. Αυτό που προφανώς εννοεί ο συντάκτης του άρθρου, είναι η αναγνώρισις στο ΚΙΣ του καθεστώτος του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, πράγμα όμως που ισχύει και για τις υπόλοιπες θρησκευτικές ομάδες.
    Εάν ίσχυε εξαίρεσις καταβολής φόρων βάσει θρησκεύματος θα ήταν φρικώδες, αλλά δεν ισχύει.

    Από τα υπογραμμισμένα που έχεις δεν προκύπτει τίποτα που να σχετίζεται με το ότι: «Με νόμο του κράτους [οι Εβραίοι] απαλλάσσονται την καταβολής κάθε φόρου στο ελληνικό δημόσιο».

    Επίσης δεν φαίνεται να υπάρχει και αντίθεση με το ότι: «η αναγνώρισις στο ΚΙΣ του καθεστώτος του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου ... ισχύει και για τις υπόλοιπες θρησκευτικές ομάδες.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανωνυμε 9.06,σε ποιον αναφερεσαι;

    Αρεα ξερεις να διαβαζεις;Δεν ειπε κανεις οτι οι Εβραιοι δεν πληρωνουν φορους,αλλα οτι το ΚΙΣ εχει φοροεισπρακτικες δικαιοδοσιες με νομο του ελληνικου κρατους.Το αμφιβσβητεις αυτο;ΕΠισης,κακως ειναι ΝΠΠΔ,αφου δεν προκειται καν για θρησκευτικη ομαδα.Αυτα προς ενημερωση,εσενα και του ιστρουχτορα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος19/3/10, 4:15 μ.μ.

    Ενδιαφέρον θα ήταν να δούμε και τα υπόλοιπα ΦΕΚ στα οποία γίνεται αναφορά:
    1) Ν 2456/1920, ΦΕΚ 173/2.8.1920

    2) N 4837/1930, ΦΕΚ Α 252/25.07.1930

    3) Π.Δ., ΦΕΚ Α 118/4.4.1935.

    Όποιος τα έχει, ας τα αναρτήσει να ενημερωθούμε. Επίσης, θα ήθελα να μάθω με ποιό ΦΕΚ ισχύει ότι τα ΝΠΔΔ για τις θρησκευτικές ομάδες δεν πληρώνουν φόρους (και γιατί να πληρώνει η Ορθόδοξη Εκκλησία). Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος19/3/10, 4:49 μ.μ.

    Προς ανορθόγραφους - αγράμματους - ανελληνίστους: Λέμε "μέλλει γενέσθαι" όχι "μέλι" . Η μήνυσις δεν γράφεται "μύνηση" και δεν "χώνεται" αλλά υποβάλλεται ή κατατίθεται. Λέμε "θα κάνω μήνυση" που κυριολεκτικά σημαίνει "καταθέτω πληροφορίες". Υπάρχουν και αρκετά άλλα "μαργαριτάρια" αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει χρόνος. Κατά τα άλλα το μόνο απαράδεκτο είναι ότι το ΚΙΣ Αθηνών είναι ΝΠΔΔ και όχι ΝΠΙΔ όπως όφειλε. Τώρα τι κάνουν μεταξύ τους οι Εβραίοι ποσώς με απασχολεί αρκεί να μην απεργάζονται σχέδια εις βάρος και εναντίον μου. Πάντως το καταστατικό, είναι παράνομο διότι εγώ π.χ. (Έλλην Ορθόδοξος το θρήσκευμα) ΔΕΝ μου επιτρέπεται,προφανώς, να είμαι μέλος, κάτι που ένα σωματείο που είναι όμως ΝΠΔΔ δεν έχει δικαίωμα να αρνηθεί σε Έλληνα πολίτη. Άμα ήταν ΝΠΙΔ θα ήταν αλλιώς, αλλά προφανώς κάτι ήξεραν οι "Ισραηλίτες" όταν το έκαναν. Μ' άλλα λόγια και την πίτα γεμάτη και τον σκύλο χορτάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος19/3/10, 5:59 μ.μ.

    Γιατί μου έσβησες το σχόλιο ρε Μήτσο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος20/3/10, 7:41 μ.μ.

    Αφού παρέθεσες τη λίστα με τα μαργαριτάρια, φρόντισες να τη μεγαλώσεις με μία δική σου καταχώρηση! Θρήσκευμα Έλλην Ορθόδοξος; Είσαι πολύ μπροστά! Μπράβο! Δηλαδή η ταυτότητά σου γράφει ΕΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος25/3/10, 8:09 μ.μ.

    "Ειναι ομως και το αλλο:ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;
    Να φορολογουσε τις δωρεες των πιστων;"


    κι ομως αγαπητε hellas-orthodoxy η εκκλησια φορολογει τις δωρεες των πιστων...
    καθε εισφορα σε παγκαρι ταμειο ναου κλπ εχει φορο περιπου 35% υπερ της εκκλησιας (μητροπολιτικο μεγαρο, γραφειο μητροπολιτη ,μεγαρο ιερας συνοδου κλπ)
    και αυτος ειναι ο λογος που ΟΛΕΣ οι εκκλησιες εχουν διπλα ταμεια, "κλειδαριες" σε παγκαρια κλπ..
    δυστυχως...
    (ΥΓ ειμαι συνειδητοποιημενος χριστιανος ορθοδοξος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Το γνωριζω οτι υπαρχουν συγκεκριμενες εισφορες στις Μητροπολεις.Δε νομιζω ομως οτι γινονται βαση Νομου Προεδρικου Διαταγματος,αλλα συμφωνιας μεταξυ των κληρικων.Αλλο το ενα κι αλλο το αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Παραθέτω σχόλιο του kostasxan,

    Βρίσκεται εδώ
    http://kostasxan.blogspot.com/2010/03/blog-post_2608.html



    Επειδή κάποιοι αναγνώστες δεν έχουν κατανοήσει τον σκοπό του δημοσιεύματος θα πρέπει να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. Το δημοσίευμα βάλλει κατά της κυβερνητικής ανικανότητας, να βρει τα χρήματα που χρειάζεται προκειμένου να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Το ότι παρουσιάστηκε ένα ντοκουμέντο (ΦΕΚ) το οποίο μερικοί μάλιστα άμμεσα ή έμεσα το αμφισβήτησαν -για τους δικούς τους προφανώς λόγους- είναι ένα θέμα που έχει να κάνει με τις κυβερνήσεις της χώρας. Αν με ρωτήσεις, προσωπικά, θα σου πω ότι πολύ καλά έκαναν οι Εβραίοι της Ελλάδας και έκλεισαν αυτή τη συμφωνία με την ελληνική πολιτεία. Δεν φταίει ο έξυπνος, αλλά ο ηλίθιος που μπαίνει σε διαδικασίες να κλείσει συμφωνίες, εκτός και εάν δεν είναι ηλίθιος, αλλά κουτοπόνηρος... Τέλος πάντων. Το ΦΕΚ είναι σαφές. Οι φόροι αποδίδονται στο ΚΙΣ. Οι έμμεσοι φόροι φυσικά αποδίδονται στο ελληνικό κράτος, επειδή δεν γίνεται διαφορετικά. Οι επιχειρήσεις και ο τρόπος λειτουργίας τους, ίσως θα έπρεπε να είναι ένα θέμα διερεύνησης από ειδικούς (ορκωτούς λογιστές κ.α.) αλλά με μία νομοθεσία που θα αλλάξει και θα φέρει ισονομία σε όλους τους έλληνες πολίτες (προσωπικά δεν διαχωρίζω την εθνικότητα με βάση το θρήσκευμα). Το δημοσίευμα βρήκε πόρους που η κυβέρνηση (καμία κυβέρνηση και όχι μόνο η παρούσα) δεν θέλει να αγγίξει. Όσο για το ότι πληρώνουν διπλό φόρο οι Εβραίοι συμπολίτες μας, αυτό μην το επαναλάβεις... Γιατί τους χαρακτηρίζεις ως ηλίθιους και μόνο αυτό δεν είναι... Πιστεύω πως κατανοείς τι εννοώ... Για τα lobby εγώ δεν είπα τίποτε... συ είπας... Για την αισχρή πολιτική και τους πολιτικούς, τα λένε οι πράξεις τους σήμερα... Εγώ δεν έχω να συμπληρώσω τίποτε, πέραν του αυτονόητου. ΙΣΟΤΗΤΑ μπορεί να υπάρχει; Αν όχι ας βρούνε το θάρρος (ποιός το έχασε να το βρούνε αυτοίWink και να βγούν να μας το πούνε. Το θράσος τους δεν περνάει πιά... Άσε που αρκετοί πρέπει να αρχίσουν να κλείνουν (αν δεν το έχουν ήδη κάνει) εισιτήρια για επείγουσες αεροπορικές πτήσεις... Και πάλι με εννοείς, θέλω να πιστεύω... Εν κατακλείδι: Το να αντιμετωπίζεις μία κοινότητα ανθρώπων με ιδιαίτερα κριτήρια, υποτιμά τους υπόλοιπους και βάζει σε πολλές και μεγάλες υποψίες (και οι υποψίες δεν στρέφονται προς τους Εβραίους...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος27/3/10, 10:56 μ.μ.

    Και η απάντηση του ΚΙΣ νομιζω ότι είναι απόλυτα ξεκάθαρη...

    ΨΕΥΔΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ BLOGS ΠΕΡΙ ΜΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΒΡΑΙΩΝ
    Σε μπλογκ δημοσιεύθηκε ψευδές άρθρο από το Καταστατικό της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών (και όχι του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, όπως και πάλι ψευδώς αναφέρεται), σύμφωνα με το οποίο οι Εβραίοι που διαμένουν στην Ελλάδα δεν πληρώνουν φόρους στο Ελληνικό Δημόσιο.
    Το καταστατικό της Ι.Κ. Αθηνών (Π.Δ. 182) βρίσκεται δημοσιευμένο στο ΦΕΚ 40/Α’ 22.3.1978, το οποίο ο καθένας μπορεί να διαβάσει για να αντιληφθεί το μέγεθος του ψεύδους του δημοσιεύματος και το χαμηλό επίπεδο εντιμότητας στο οποίο κινούνται οι οργανωμένοι αντισημίτες.
    Τέλος, σαφώς διευκρινίζεται ότι οι Έλληνες πολίτες, Εβραίοι στο θρήσκευμα, φορολογούνται όπως όλοι οι Έλληνες, ανεξαρτήτως από το αν καταβάλλουν εισφορά στο κοινοτικό τους όργανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος8/4/10, 5:45 μ.μ.

    Σε ποιο σημείο του ΠΔ αναφέρεται ότι εισπράτεται φόρος; Παντού μιλάει για εισφορά των μελών για την επίτευξη των σκοπών της κοινότητας.
    Το σημείωμα φόρου που αναφέρεται στο άρθρο για τις ενστάσεις είναι το εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας (προφανώς για να προσδιοριστεί η οικονομική κατάσταση του ενισταμένου). Από αυτό φαίνεται καθαρά πως τα μέλη της κοινότητας πληρώνουν φόρους όπως όλοι οι Έλληνες.
    Όσο για την υποχρεωτική συμμετοχή στην κοινότητα, δεν αποτελεί μοναδική περίπτωση. Για παράδειγμα, στο Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, που είναι και αυτό ΝΠΔΔ, εγγράφονται και πληρώνουν ετήσια συνδρομή υποχρεωτικά όλοι οι μηχανικοί της χώρας. Η άρνηση της συμμετοχής έχει ως συνέπεια την απώλεια της ιδιότητας του μηχανικού.
    Υποβάλλω το σχόλιο ανώνυμα, επειδή δεν έχω σκοπό να εμπλακώ σε μία συζήτηση χωρίς διέξοδο, μια που εσείς και άλλα όμοια άτομα οι ομάδες χαρακτηρίζεστε από μία δογματικότητα που απαγορεύει κάθε καλοπροαίρετη συζήτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος30/6/10, 1:05 π.μ.

    1ον πώς γίνεται να είναι ανεξάρτητη η ενημέρωση αυτού του ιστολογίου αφού εκπροσωπεί συμφέρωντα του κόμματος ΛΑΟΣ ? (δηλαδή αν έλεγε το κόμα οτι πετάει ο γάϊδαρος, εδω θα βλεπαμε δημοσίευμα οτι ναι, ειναι σωστό να πετάει ο γάϊδαρος). 2ον ο πρόεδρος Καρατζαφέρης δεν αποκάλυψε ποτέ στους ψηφοφόρους του τις μυστικές συναντήσεις με μασόνους μεγαλο-επιχειρηματίες που και τον χρηματοδότησαν αλλά και τον "έκλεισαν" απο νωρίς για να εκπροσωπίσει τα συμφέροντα τους όταν τις 15 έδρες θα τις κάνει 25. Δεν είναι τυχαίο που δεν αποκαλύπτει ούτε ένα σκάνδαλο για Ν.Δ & ΠΑΣΟΚ ενώ γνωρίζει 13 τουλάχιστον. Οσο αποκρύπτει την αλήθεια απ' τον Ελληνικό λαό τόσο θα την αποκρύπτει και σαν προθυπουργός. Αν είσαι ψεύτης δεν είσαι πατριώτης και πόσο μάλλον χριστιανός. Ελεγξε τις χειραψίες του, είσαι σίγουρος οτι δεν έχει κάνει ουτε μία τεκτονική ή ελευθεροτεκτονική χειραψία ? " 16Σας στέλνω εγώ σαν πρόβατα ανάμεσα σε λύκους.Nα είστε, λοιπόν, προσεκτικοί σαν τα φίδια και άδολοι σαν τα περιστέρια. 17Kαι να φυλάγεστε από τους ανθρώπους, γιατί θα σας παραδώσουν σε δικαστήρια και μέσα στις συναγωγές τους θα σας μαστιγώσουν. 18Θα συρθείτε επίσης μπροστά σε ηγεμόνες και σε βασιλιάδες εξαιτίας μου, για να δοθεί μαρτυρία στους ίδιους και στα έθνη." - (Mκ. 13:9-13, Λκ. 12:2-7, 21:12-19)

    Το καλό είναι οτι αυτούς τους ηγεμόνες και βασιλιάδες έχουμε την επιλογή (ακόμα) να τους ανεβάσουμε στην εξουσία ή να μην τους ψηφήσουμε. Είθε ο Θεός να μας φωτίσει και να μας δείχνει το μονοπάτι της αλήθειας και όχι του ψέματος(ή της απόκρυψης) όπως κάνουν κάποιοι πολιτικοί με εικόνες αγίων πίσω τους.

    Πίστευε και μη, Ερεύνα. -Αμήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Το ιστολογιο αυτο εκπροσωπει συμφεροντα του Λαος;;;

    Διαβαζε καλυτερα "φιλε".Ολα τα εχουμε ακουσει εδω μεσα,αλλα οτι σιγονταρουμε τον Καρατζαφερη,οχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20