ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Μερικές ωφέλιμες και νηφάλιες σκέψεις, από την Χριστιανική Εστία Λαμίας:
1. Οι ημέρες που περνάμε είναι πραγματικά εκρηκτικές. Εκείνο όμως που  δημιουργεί αποτροπιασμό πέραν των όποιων κομματικών ιδιαιτεροτήτων των πολιτικών σχηματισμών, τις οποίες όλοι επισημαίνουμε, είναι η επιλεκτική μνήμη και η ιστορική μονομέρεια πολλών που ασχολούνται με την πολιτική και δή την ενημέρωση.
2. Ως χριστιανοί οφείλουμε να υπηρετούμε σφαιρικά την αλήθεια. Πρωτίστως να προσφέρουμε τον λόγο του Θεού και δευτερευόντως να δίνουμε κριτήρια στην ανθρώπινη σκέψη, για να είναι δίκαιη, ακριβής και αντικειμενική. Κριτική και καυστική προς όλες τις κατευθύνσεις. Η αντικειμενικότητα δεν είναι συμπάθεια. Είναι αλήθεια. Εξάλλου, στον Χριστιανισμό δεν μπορείς να δεχτείς κάποιον απόλυτα, αλλά ούτε και να τον απορρίψεις απόλυτα. Οι όποιες αναρτήσεις πρέπει να αφορούν στο σκοπό αυτό. Η ουσία και το περιεχόμενο μετράει. Πάντοτε πρέπει να βλέπουμε και την άλλη μεριά.
3. Το τιμημένο ράσο, όντως είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Κι εδώ κι αλλού, πληγώθηκε από όλες τις πλευρές: οι κομμουνιστές για παράδειγμα, στην περίοδο του εμφυλίου στην Ελλάδα μας, εκτέλεσαν περισσότερους ιερείς από ότι οι Γερμανοί, Ιταλοί και Βούλγαροι μαζί. Αυτό είναι ιστορικά αληθές και όχι προπαγάνδα. Ένας ακόμη λόγος να μη ξαναζήσει ο τόπος εμφύλιο σπαραγμό.
4. Ασφαλώς και δεν συμφωνούμε με τον παγανισμό, τον σατανισμό και τη βία, του ενός χώρου, όπως και δεν συμφωνούμε και με την καταστροφή, τον αθεϊσμό και το αντιεκκλησιαστικό μένος του άλλου. Αλλοίμονο αν συμφωνούσαμε.
5. Η Εκκλησία μας, είναι και θα παραμείνει υπερκομματική. Συγκεκριμένα πρόσωπα που άπτονται του εκκλησιαστικού χώρου και γεγονότος δεν διαμορφώνουν τίποτε από το πνεύμα της Ορθοδοξίας. Βρίσκονται συνήθως σε χαλαρή σχέση μαζί της. Μπορεί ίσως και  να μη βαρύνονται για τίποτε. Ανήκουν στο σύνολο των ανθρώπων - χωρίς μάλιστα μερικές φορές να ανήκουν σε κάποιο συγκεκριμένο κόμμα - που βοηθούνται από την Εκκλησία και οι οποίοι ανήκουν σε όλο το φάσμα της πολιτικής.
6. Οι κατά καιρούς ακραίες τοποθετήσεις μεγαλόσχημων ή μικρόσχημων πνευματικών ταγών είναι προσωπικές θέσεις και δεν απηχούν τη συνοδική τοποθέτηση. Η Εκκλησία εκφράζεται συνολικά, πατερικά, πνευματικά, δημοκρατικά και συνοδικά.
7. Το τεκμήριο της Δημοκρατίας υπάρχει στο λαό μας. Ας μη ξεχνάμε: «Η γνώμη και η ψήφος των περισσοτέρων πρέπει να επικρατούν», και, "Όποιος συλλογάται ελεύθερα συλλογάται [και συζητεί] καλά" (Ρ. Φεραίος)

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20