Συνεχίζουμε και αυτό το Σάββατο τη δημοσίευση μιας συνταγής από την αγιορείτικη, μοναστηριακή κουζίνα. Πριν τη διαβάσετε, θυμηθείτε την συνταγή της προηγούμενης εβδομάδας πατώντας εδώ: Ροφός Αγιορείτικος με άσπρη σάλτσα (μοναχού Επιφανίου)
Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ - ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
Για τη ζύμη:
4 κούπες αλεύρι
2 κούπες νερό χλιαρό
1 κουταλιά λάδι, 1 ξίδι
1 κούπα λάδι , 1 βούτυρο (για το ράντισμα των φύλλων)
Για τη γέμιση:
4 μανιτάρια άγρια ή καλλιέργειας
1 κιλό σπανάκι
1 ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
1 ποτήρι λάδι
Αλάτι , πιπέρι
Δημοσίευση σχολίου