Η σημερινή σεξουαλική απελευθέρωση και η επιβαλλόμενη αντίσταση των νέων


Σήμερα οι έφηβοι πέρα από το προκλητικό περιβάλλον στο οποίο ζουν, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις ισχυρές απόψεις και πιέσεις των συμμαθητών(τριών) τους, συμφοιτητών(τριών) τους, καθηγητών και ενίοτε της παρέας, φίλων και γνωστών. Βομβαρδίζονται με την παραπληροφόρηση, την κακή νοοτροπία, τις λαθεμένες επιλογές και αντιλήψεις αυτών.
Παρασυρμένοι εκείνοι από τις ορμές και τα πάθη τους, εγκλωβισμένοι απογοητευτικά στην κοινωνική διαφθορά, αγνοώντας ουσιώδη πράγματα για τη φύση του ενστίκτου, αλλά και του νόμου του Θεού στα θέματα αυτά ή αδιαφορώντας για τις συνέπειες, χύνουν παντού το δηλητήριό τους.
Είναι έτοιμοι να περιλούσουν τους αγνούς νέους και τις νέες με επίθετα σαν αυτά: «καθυστερημένοι», «αναχρονιστικοί»,
«ανώμαλοι»!
-          Δεν ξέρεις καημένε τι θα πει ζωή!
-          Δεν έγινες ακόμα άνδρας ή γυναίκα. Δεν έχεις την πείρα της ζωής. Είσαι μπέμπης ή μπέμπα!
-          Μα που ζείτε; Θα τους φωνάξουν άλλοι. Ξυπνάτε καϋμένοι! Είμαστε στο 21ο αιώνα.
-          Ίσως ακόμα να τους προκαλέσουν με το «έτσι κάνουν όλοι».
Και οι αγνοί νέοι και νέες τι θα κάνουν; Πως θα αντισταθούν στον πειρασμό;
Μόνο με την αλήθεια, τη σωστή ενημέρωση, την πίστη στο Θεό! Έφηβος ενημερωμένος σωστά, θα αντιμετωπίσει ρωμαλέα τα όποια προβλήματα ή επιθέσεις και θα τα υπερνικήσει με τη βοήθεια του Θεού. Δεν θα παρασύρει! Δεν θα παρασυρθεί!
Δεν πρέπει να αισθάνονται μειονεκτικά οι αγνοί νέοι και νέες, αλλά αντίθετα, πρέπει να συνειδητοποιήσουν, πως ο υγιής που ζει αγνή ζωή του λείπει βέβαια μια πείρα, αλλά έχει πολύ πολυτιμότερη πείρα, τη χαρά να κυριαρχεί στον εαυτό του!
Και έχει μεγαλύτερη αξία να ζει κανείς την εμπειρία της υγείας από την πείρα της αρρώστιας και των προβλημάτων! Όλοι εκείνοι οι κράχτες που μιλάνε για ένα ασύδοτο και ανεξέλεγκτο σεξ που γίνεται έξω από φυσικούς και ηθικούς κανόνες, και χωρίς όρια, καθησυχάζουν τον φόβο των αγνών νέων και νεανίδων προβάλλοντας την προφύλαξη με διάφορα τεχνικά ή βιομηχανικά μέσα. Και τους παροτρύνουν να συνεχίσουν χωρίς φόβο πλέον το βασανιστικό κυνήγι της στιγμιαίας ηδονής και των περιστασιακών σχέσεων.
Είναι όμως πάντοτε ακίνδυνες οι μέθοδοι αυτοί; Ασφαλώς όχι, μας λένε οι ειδικοί. Γι’ αυτό ζούμε σήμερα το δράμα της νέας γενιάς που μας συγκλονίζει.
Απόσπασμα από το βιβλίο του π. Γεωργίου Καλπούζου «Έφηβοι και προγαμιαίες σχέσεις», σελ. 26-27

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20