Άλλο προσωπική γνώμη και άλλο διαστροφή της πραγματικότητας με επίκληση λόγων του Οσίου Γέροντος Παϊσίου - Σχόλιο σε ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ανάρτηση «εκκλησιαστικού πρακτορείου»


Το «πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων Ρομφέα» μεταφέρει έκκληση(;) ! του μοναχού Αρσενίου της Σκήτης Κουτλουμουσίου, ο οποίος μάλιστα επικαλείται λόγια του Οσίου Γέροντος Παϊσίου ότι: "Όταν έρχονται οι δύσκολες στιγμές για το Έθνος μας και την Ορθοδοξία, θα διαλέξουμε το λιγότερο κακό, δηλαδή να τα ζυγίσουμε." και καταλήγει στο: «η δική μου άποψη είναι ότι αυτή την στιγμή το λιγότερο κακό είναι το ΝΑΙ…»

Το να πάει να ψηφίσει στο δημοψήφισμα ο π. Αρσένιος (αν ψηφίζει) της Σκήτης του  Κουτλουμουσίου "ναι", είναι δικό του πρόβλημα.

Το να μάς προβάλλει όμως η «Ρομφέα» την προσωπική γνώμη του π. Αρσενίου σε κύριο θέμα και με την προβολή φώτο του Οσίου Παϊσίου και Αγίου Γέροντος και να προσπαθεί να μάς περάσει το μήνυμα ότι αυτό θα συμβούλευε ο Άγιος Γέροντας Παϊσιος είναι μάλλον δημιούργημα διαστροφής και προπαγάνδας. 

Άλλωστε π. Αρσένιε και «Ρομφέα», τα βιβλία του Οσίου Γέροντος Παϊσίου είναι στους περισσότερους από εμάς γνωστά και πολυδιαβασμένα. Δεν έχουμε ανάγκη π. Αρσένιε της ερμηνείας των λόγων του Γέροντα από εσάς και μάλιστα αυτή την κρίσιμη χρονική στιγμή. 

Αυτό που γράφετε ότι ο Όσιος Γέροντας Παΐσιος έλεγε: "Όταν έρχονται οι δύσκολες στιγμές για το Έθνος μας και την Ορθοδοξία, θα διαλέξουμε το λιγότερο κακό, δηλαδή να τα ζυγίσουμε." ίσως αναφερόταν όταν έχουμε εθνικές εκλογές, που όλα τα κόμματα λίγο ή περισσότερο υπόκεινται στη διεθνή αντζέντα και όχι όταν έχουμε ξεκάθαρο τελεσίγραφο των δανειστών. 
http://dimitrisotiropoulosbooks.ecwid.com/
Τελεσίγραφο ξενοδουλείας, ξεπουλήματος της πατρίδος μας, αποδοχής των επιταγών και ολοκληρωτικών διαθέσεων των δανειστών που κατέστρεψαν επι δεκαετίες και ιδιαίτερα τα τελευταία 5 χρόνια την πατρίδα μας. 

Άλλωστε π. Αρσένιε και «Ρομφέα» το "ναι" των δανειστών που προβάλλετε είναι το "ναί" στη "σωτηρία" των 110 δις του Γ. Παπανδρέου, των 140 δις του Σαμαρά, των 10.000 αυτοκτονιών, της κατάργησης εν τη πράξει της οικονομικής επιστήμης αφού οι μνημονιακές κυβερνήσεις έπαιρναν τα αντίθετα -ήτοι πλήρως υφεσιακά μέτρα-  από αυτά που η οικονομική επιστήμη υπαγόρευε. Μάς έσωσαν π. Αρσένιε και «Ρομφέα» ο Γαπ, ο Παπαδήμος και ο Σαμαράς τόσο αποτελεσματικά που από 120 δις το εθνικό εξωτερικό χρέος το 2009 (και προσαυξημένο με τις αλχημείες του Γεωργίου της Ελ. Στάτ.) έχει εκτιναχθεί στα 540 δις σήμερα. 
 
Οπότε π. Αρσένιε και «Ρομφέα» θα σάς ακούσουμε και θα ψηφίσουμε ΌΧΙ, αφού... επιλέγουμε το λιγότερο κακό σε σχέση με αυτά που μάς πρόσφεραν οι δανειστές και το πολιτικό τους προσωπικό τα τελευταία χρόνια. 


Το ζυγίσαμε καλά λοιπόν π. Αρσένιε και «Ρομφέα. και καταλήξαμε στο ΌΧΙ. Εσείς με ποια κριτήρια καταλήγετε στο ναι; Τόσο έξω πέφτετε στο ζύγι; 

Λέτε ότι δεν μπορούμε να αποφύγουμε την δυσκολία αφού έχουμε πάρει δανεικά από κάπου. Κάντε τον κόπο π. Αρσένιε και «Ρομφέα» να μελετάτε πριν εκφέρετε απόψεις σε τόσο κρίσιμα εθνικά θέματα. Τα δάνεια των 110 δις και 140 δις από Γαπ και Σαμαρά υπέγραψε το πολιτικό προσωπικό των δανειστών στην Ελλάδα με σκοπό την διάσωση των ΟλλανδοΓαλλικών και Γερμανικών τραπεζών που είχαν εκτεθεί στα τοξικά CDO της Wall Street και εκ των πραγμάτων είχαν τεράστια ανοίγματα που έπρεπε να κλείσουν με κεφαλαιοποίηση από την περιφέρεια της Ευρώπης. Τα παραπάνω έχουν τεκμηριώσει απόλυτα Έλληνες οικονομολόγοι όπως ο Σπ. Λαβδιώτης, ο Δ. Καζάκης, ο Κ. Λαπαβίτσας, Στ. Λυγερός και διεθνούς κύρους όπως ο J.Stiglitz, J. Galbraith και άλλοι. 

Εξού π. Αρσένιε και «Ρομφέα» ότι από τα 240 δις που δανείστηκε το πολιτικό προσωπικό μόνον τα 27 δις ήλθαν στην πραγματική οικονομία. Μετά από όλα αυτά λέτε ο Όσιος Γέροντας Παΐσιος να πρότεινε το "ναί"; 

Μάλλον τότε δεν θα ήταν ο Όσιος Γέροντας Παΐσιος αλλά άλλος, αυτόν τον οποίο εσείς ερμηνεύετε όπως θέλετε. 


Λυπάμαι για τις θέσεις σας π. Αρσένιε και «Ρομφέα», τις όντως ατεκμηρίωτες που αγγίζουν τα όρια της προπαγάνδας. 

 

Αλήθεια «Ρομφέα», δημοσίευσες τις απόψεις άλλων πατέρων όπως των κελλιωτών π.Αλύπιου Καψαλιώτη, μοναχών Επιφάνιου και Αββακούμ Καψαλιωτών, του Γέροντος Νεκτάριου που υποστηρίζουν το ΌΧΙ στο γονάτισμα και την υπέρβαση του φόβου; Θα έπρεπε σαν... έγκυρο εκκλησιαστικό πρακτορείο...να το έχεις κάνει.


Με εν Χριστώ αγάπη και εκτίμηση στον αγώνα που δίνουν υπέρ του ΌΧΙ οι συνΈλληνες και εν Χριστώ αδελφοί,

Αντώνιος Καλόγηρος

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20