"Ο γερο-Παΐσιος δεν φοβόταν τους δαίμονες. Δεν φοβόταν τον Σατανά. Ήταν αρχι-εξορκιστής."


ΕΝΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ. 

Είπε ο πατήρ Μάξιμος. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ πώς αντιμετώπιζε τέτοιες περιπτώσεις ο γέροντας Παΐσιος, αν και ήταν αδύναμος και εξασθενημένος από τη συνεχή νηστεία και τις αγρυπνίες. Πραγματικά, υπήρχαν φορές που σχεδόν δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος. Όταν όμως ήταν θέμα συνείδησης ή αντιμετώπισης του κακού, μεταμορφωνόταν σε πολεμιστή. Ο γερό-Παΐσιος, έστω και εξασθενημένος, δεν φοβόταν να παλέψει με το κακό».«Τον είχες δει ποτέ σε δράση κάτω από τέτοιες συνθήκες, πάτερ Μάξιμε;» ρώτησα.
«Πολλές φορές. Μια μέρα τον παρακολουθούσα καθώς αντιμετώπιζε κάποιον από την Κρήτη ο οποίος προφανώς ήταν υπό την επιρροή δαιμονικών ενεργειών. Ήταν ψηλός και δυνατός, και ζήτησε από το γερό-Παίσιο να του μιλήσει ιδιαιτέρως. Μετά άρχισε να λέει ανοησίες. Σε κάποιο σημείο απαίτησε από το γέροντα να γονατίσει και να τον λατρέψει, γιατί, όπως ισχυριζόταν, ήταν ο ων. Ο μακαρίτης ο Παΐσιος σηκώθηκε και τον έσπρωξε μακριά του. “Δεν είσαι ο Θεός. Είσαι όνος”, του είπε. Τότε ο Κρητικός πέταξε το γέροντα κάτω. Ο γερό-Παΐσιος σηκώθηκε πάλι, έδειξε με το δάχτυλο τον αγριεμένο Κρητικό και τον προειδοποίησε: “Απόψε θα σε κανονίσω”».
«Σοβαρά, τον απείλησε έτσι;» ρώτησα γελώντας.
«Α, ναι! Φυσικά, απειλούσε το διάβολο, και όχι το καημένο το θύμα του. Ο γέροντας εννοούσε ότι το βράδυ θα προσευχόταν για να ελευθερωθεί ο Κρητικός από το δαίμονα που τον είχε κυριέψει. Ο νεαρός όμως δεν ήξερε ούτε τι έκανε ούτε τι έλεγε. Έτσι, όταν άκουσε το γέροντα να του λέει ότι θα τον κανονίσει.


Άρχισαν να βγαίνουν αφροί από το στόμα του και όρμησε στο Άγιο Παΐσιο για να τον ξεσκίσει».
Και τι έγινε, τον σώσατε;» ρώτησα μισοαστεία, μισοσοβαρά. Δεν χρειαζόταν βοήθεια. Ήμουν μαζί με έναν άλλο νεαρό μοναχό εκείνη τη μέρακαι νόμισα ότι θα πεθάνουμε όλοιΈγιναν όλα τόσογρήγοραπου δεν υπήρχε χρόνος να αντιδράσεις. -Δεν φοβήθηκε ότι θα τον σκοτώσει ο Κρητικός;»


Ο πατήρ Μάξιμος παραμέρισε την ερώτηση με μια κίνηση του χεριού του . «Ο γερό-Παΐσιος δεν φοβόταν τους δαίμονες. Δεν φοβόταν τον Σατανά. Ήταν αρχι-εξορκιστής. Η πάλη που έκανε  κείνη τη μέρα δεν ήταν με τον Κρητικό, αλλά με το δαίμονα που ήταν μέσα του και τον βασάνιζε». Ο γέροντας Παΐσιος, πέρασε όλη τη νύχτα προσευχόμενος για τον  Κρητικό, ο οποίος τελικά ξαναβρήκε την ψυχική του υγεία.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20