Η ευεργεσία του Ηρώδη


Η ΕΥΕΡΓΕΣΙΑ ΤΟΥ  ΗΡΩΔΗ
Ιερεύς π.Διονύσιος Ταμπάκης

ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ , ένας «νέος  Φαραώ» , από τις πιο αποτροπιαστικές φυσιογνωμίες της ιστορίας, αφού έφθασε σε σημείο από την εξουσιομανία του, να σκοτώσει όχι μόνο τα άκακα βρέφη της Βηθλεέμ αλλά και τα ίδια του τα παιδιά. Ακόμη και την πεθερά του.(πιστευω να μην βάζει ιδέες).
Και  όμως άθελά του ,μέσα από το σοφό σχέδιο Του Θεού,πρόσφερε και μία μεγάλη ευεργεσία στην ανθρωπότητα και στην Εκκλησία.
Καταφθάνοντας λοιπόν οι τρεις μάγοι  στα Ιεροσόλυμα, έχοντας  ήδη χάσει την θέα του αστέρος  , αναζητούσαν  τυχόν πληροφορίες  για το που βρίσκονταν ο Μεσσίας
«ποῦ ἐστιν ὁ τεχθεὶς βασιλεὺς τῶν Ἰουδαίων;»
 Έτσι παρεμβαίνει η σουπιά ο Ηρώδης και αφού ρωτά  τους  Αρχιερείς και Γραμματείς   μαθαίνει πως βάση τρων προφητειών στην  Βηθλεέμ αναμένεται να  γεννηθεί ο Χριστός.
Καλεί λοιπόν τους τρεις Μάγους και τους μεταφέρει αυτήν την σημαντική πληροφορία  παρακαλώντας τους και ψαρεύοντάς τους παράλληλα πως άν βρούν το θείο βρέφος να του το γνωστοποιήσουν προκειμένου να πάει να το προσκυνήσει και αυτός.(Τον πήρε βλέπετε η ευλάβεια και ο πόνος. Τουλάχιστον δεν θα πήγαινε για ψήφους!)

http://www.dimitrisotiropoulosbooks.com/
«Καὶ πέμψας ο Ηρώδης  τους Μάγους εἰς Βηθλεὲμ» βρήκαν και πάλι τον αστέρα και έτσι αξιώθηκαν να συναντήσουν(μέσα από την  ακούσια βοήθεια του γρουσούζη του Ηρώδη) τον Μεσσία του κόσμου και την Πανάχραντο  Μητέρα Του, όπως αξιωθήκαμε και εμείς να έχουμε θεία ευλογία  αυτά τα τρία ιερά αυτά δώρα της πίστεώς μας ,Τον λίβανο, σύμβολο της Θεότητος του Ιησού, τα Σμύρνα(προτύπωση της ζωοποιού νεκρώσεως επι του Σταυρού και το Χρυσό(σύμβολο της αιωνίου  Βασιλείας του Χριστού.
(Μάλιστα συγκινητική εντύπωση μας κάνει το ότι η πονεμένη και φτωχή Παναγία μας ουδέποτε σκέφτηκε καν να εξαργυρώσει , έστω και ένα μέρος από τόσο χρυσό προκειμένου να εξασφαλίσει ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο,αλλά ούτε και  ο Κύριος όταν ενηλικιώθηκε που «ουκ είχε που την κεφαλήν κλίναι» έκανε  κάποια τέτοια ανταλλαγή, αποδείχνοντάς μας  όχι μόνο τον παντοτεινό σεβασμό προς τους τρεις αυτούς ευλαβείς  προσκυνητές   αλλά και πόσο εκτιμούσαν τον πλούτο της πτωχείας και της απλότητος)
Ας πολεμούν  λοιπόν με όλο το σηλητηριώδες μίσος όλοι οι σύγχρονοι Ηρώδηδες και Καίσαρες του αιώνος τούτου το Πάναγνο Σώμα του Χριστού μας , ας βγάζουν όσους διαστροφικούς (παρά) νόμους θέλουν όλοι οι Χριστοφοβικοί, ετεροφοβικοί και οικογενειοφοβικοί, στο τέλος  όμως εκεί  που οργώνουν αυτοί θα σπείρει και θα αναδείξει ο πάνσοφος Θεός το δικό του σχέδιο.

-         ΚΑΛΕΣ  ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΕΣ  ΕΟΡΤΕΣ  -

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20