Εκοιμηθη ο Μητροπολιτης Φθιωτιδος: Υπεστη καρδιακη ανακοπη στο σπιτι του (βιντεο-φωτογραφιες)


Εκοιμήθη σε ηλικία 71 ετών ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος, Νικόλαος νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου.
Λαμία Νικόλαος – Ζαϊμης
Απέραντη θλίψη στη Φθιώτιδα και στους κόλπους της Ελλαδικής Εκκλησίας, από την αναγγελία την προς Κύριον εκδημίαν του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Νικολάου.
Ο Ποιμενάρχης της Φθιώτιδος υπέστη καρδιακή ανακοπή στο σπίτι του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου οι γιατροί παρά τις προσπάθειές τους δεν μπόρεσαν να τον κρατήσουν στη ζωή.
Όλη η τοπική κοινωνία είναι αναστατωμένη και ο τοπικός τύπος ήδη από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσε την είδηση της εκδημίας του ενώ έτρεξαν αμέσως όλοι στο νοσοκομείο όταν πληροφορήθηκαν την είδηση του θανάτου του.
Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Φθιώτιδος κυρός Νικόλαος περνώντας στην αιωνιότητα άφησε πίσω του μια πλούσια αρθρογραφία και μελέτες θεομητορικού περιεχομένου.
Τοποτηρητής αναλαμβάνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ Ιγνάτιος.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ επί της εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος:

Αθήνα 27 Ιουλίου 2019
ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ
Η Εκκλησία της Ελλάδος με βαθειά συγκίνηση αναγγέλλει ότι μετέστη προς Κύριον σήμερα, 27 Ιουλίου 2019, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κυρός Νικόλαος σε ηλικία 71 ετών.
Ο μακαριστός Μητροπολίτης Φθιώτιδος κυρός Νικόλαος γεννήθηκε το 1948 στην Πλατειά Τήνου. Σπούδασε στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή και στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφοιτήσας αριστούχος το 1972.
Διάκονος χειροτονήθηκε το 1973 και Πρεσβύτερος το 1975. Διετέλεσε Αρχιδιάκονος και Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (1973 – 1975), Καθηγητής της Εκκλησιαστικής Σχολής Τήνου (1975 – 1978) και Ιεροκήρυξ του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος της Ευαγγελιστρίας Τήνου (1975 – 1984).
Το 1984 μετεκλήθη από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρό Σεραφείμ στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Διετέλεσε Διευθυντής Υπηρεσιών και του Θεολογικού Οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας (1984 – 1996), Γενικός Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος (1990 – 1996) και Ιεροκήρυξ του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Άρεως.
Συνέγραψε πολλές μελέτες θεομητορικού, ιστορικού και λογοτεχνικού περιεχομένου και δημοσίευσε πολλά άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά.
Μητροπολίτης Φθιώτιδος εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος την 1ηΟκτωβρίου 1996. Χειροτονήθηκε την 6η Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Άρεως και ενθρονίσθηκε στη Λαμία την 17η Νοεμβρίου 1996.
Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως Φθιώτιδος ορίσθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.
Τα της Εξοδίου Ακολουθίας του μεταστάντος Ιεράρχου, θα γνωστοποιηθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.
Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Γεννήθηκε το 1948 στην Τή Σπούδασε στην Ριζάρειο Σχολή και στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία αποφοίτησε το 1972.
Διάκονος χειροτονήθηκε το 1973 και Πρεσβύτερος το 1975. Διετέλεσε Αρχιδιάκονος και Ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Χαλκίδας (1973 – 1975). Καθηγητής της Εκκλησιαστικής Σχολής Τήνου (1975 – 1978) και Ιεροκήρυκας του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος της Ευαγγελίστριας Τήνου (1975 – 1984). Μεταφέρθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών  Σεραφείμ στην  Αρχιεπισκοπή Αθηνών, διετέλεσε Διευθυντής Υπηρεσιών και του θεολογικού Οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας  (1984 – 1996), Γενικός Διευ­θυ­ντής του Ραδιοφωνικού σταθμού εκκλησίας Ελλάδος  (1990 – 1996) και Ιεροκήρυκας του Ναού Αγίου Ελευθερίου Άρεως. Συνέγραψε πολλές μελέτες θεομητορικού, ιστορικού και λογοτεχνικού περιεχομένου και δημοσίευσε πολλά άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά.
Εξελέγη Μητροπολίτης Φθιώτιδος από την Ιεραρχία τον Οκτώβριο του 1996, χειροτονήθηκε στις 6ην Οκτωβρίου στον Ναό Αγίου Ελευθερίου Άρεως και ενθρονίστηκε στην Λαμία στις 17 Νοεμβρίου 1996.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ τη χειροτονία του στις 6 Οκτωβρίου 1996, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Ανθίμου (και νυν Θεσσαλονίκης) από τον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Άρεως:


Κοιμήθηκε έξι μήνες μετά την κοίμηση της μητέρας του 
Έξι μήνες πέρασαν από την κοίμηση της μητέρας του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικόλαου  και σήμερα Σάββατο 27 Ιουλίου 2019 έφυγε και ο ίδιος σε ηλικία 71 έτών.
Ο Μακαριστός Μητροπολίτης που υπέστη καρδικακή ανακοπή, λίγο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου 27 Ιουλίου του 2019 στο σπίτι του, είχε μεγάλη αγάπη στη μητέρα του και το έδειχνε σε κάθε ευκαιρία.
Σε ηλικία 102 ετών έφυγε την Κυριακή 13 Ιανουαρίου ένας καλός άνθρωπος όπως είχε είπε έντονα συγκινημένοςτότε:
«Τέτοιες γυναίκες σπανίζουν στις μέρες μας. Ευχαριστώ τον Θεό που μου την χάρισε 102 χρόνια», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ τις θερμές ευχαριστίες του μακαριστού πλεόν Μητροπολίτου, κατα την Εξόδιο της κατά σάρκαν μητρός του:


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20