Συναντηση της σκηνοθετιδος της ταινιας «Man of God» για τη ζωη του Αγ. Νεκταριου, με τον Πατριαρχη Αλεξανδρειας


Για την ταινία “Man of God” που γυρίζεται στην Ελλάδα με διεθνές καστ ηθοποιών, ενημερώθηκε απευθείας από την Ελένα Πόποβιτς, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας. Ειδικότερα, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρος έδωσε την ευλογία του στην σκηνοθέτιδα και σεναριογράφο για την συγκεκριμένη ταινία Man of God (άνθρωπος του Θεού) η οποία ζωντανεύει την ζωή του Αγίου Νεκταρίου στη μεγάλη οθόνη.
Η συνάντηση της σεναριογράφου και σκηνοθέτιδος με τον Προκαθήμενο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του πατριαρχικού Μετοχίου στην Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής, ο Μακαριώτατος ενημερώθηκε για το σενάριο και για τα γυρίσματα της ταινίας και όπως δήλωσε στο Διεθνές Πρακτορείο Ορθοδοξία, που ήταν παρών στη συνάντηση, η ταινία αυτή έρχεται την κατάλληλη εποχή αφού το Νοέμβριο του 2020, θα έχουν κλείσει 100 χρόνια από την κοίμηση του σύγχρονου αυτού αγίου.
Μάλιστα επανέλαβε ότι το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας θα πραγματοποιήσει ταπεινές εκδηλώσεις για την μνήμη του μεγάλου αγίου του οποίου η πορεία συνδέεται με το Πατριαρχείο.
Ο Μακαριώτατος μάλιστα άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον, τις πληροφορίες για τα γυρίσματα ενώ ρώτησε να μάθει και για το καστ που θα κληθεί να ενσαρκώσει τους ρόλους των προσώπων τα οποία έπαιξαν ρόλο στην ζωή του Αγίου.
Μάλιστα είπε στην σεναριογράφο ότι ο ίδιος περνάει αρκετή ώρα στο παρεκκλήσι του Μετοχίου των Αθηνών όπου βρίσκεται η εικόνα του Αγίου, όταν έρχεται στην Αθήνα.

Η  κινηματογραφική ταινία, αναφέρεται στον βίο του Αγίου μέχρι και τη στιγμή που εκείνος παρέδωσε την ψυχή του στον Κύριο. Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που η Αμερικανίδα Ελένα Πόποβιτς, σεναριογράφος και σκηνοθέτις, συνέλαβε την ιδέα αυτής της ταινίας.
Το 2012 ταξιδεύοντας από την Σερβία για το Λος Άτζελες σε ένα ταξίδι ρουτίνας, διάβασε τον βίο του Αγίου Νεκταρίου και αυτό ήταν αρκετό για να την εμπνεύσει όσον αφορά στο σενάριο πάνω στο οποίο βασίζονται σήμερα τα γυρίσματα της ταινίας.
Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται σε διάφορα μέρη από όπου πέρασε ο Άγιος Νεκτάριος, αλλά και στην Αίγινα καθώς και στο νοσοκομείο που άφησε την τελευταία του πνοή.
Στη διεθνή παραγωγή που έχει άρωμα Χόλυγουντ, Αμερικανοί casting director και agents προχώρησαν σε συμφωνία με ονόματα της διεθνούς κινηματογραφικής σκηνής.
Ανάμεσα στους Αμερικανούς ηθοποιούς έκπληξη αποτελεί η παρουσία του Μίκυ Ρουρκ, ενώ θα πρωταγωνιστούν και Ρώσοι ηθοποιοί όπως ο Αλεξάντερ Πετρόφ, αρκετοί αγαπημένοι Έλληνες ηθοποιοί μεταξύ των οποίων, ο Άρης Σερβετάλης ο οποίος πρωταγωνιστεί υποδυόμενος τον Άγιο Νεκτάριο αλλά και οι Νικήτας Τσακίρογλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Γιάννης Στάνκογλου και άλλοι

Σημαντικό ρόλο που έχει στενή σχέση με τον Άγιο Νεκτάριο ερμηνεύει ο Χολυγουντιανός ηθοποιός Τζόναθαν Τζάκσον βραβευμένος με 5 βραβεία ΕΜΜΥ.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20