Ζμπιγκνιεφ Πραισνερ: «Χαιρομαι που γραφω μουσικη για τον Αγιο Νεκταριο. Για εναν αγιο που χρειαζομαστε σημερα περισσοτερο απο ποτε!»

Ο διάσημος Πολωνός συνθέτης Ζμπίγκνιεφ Πράισνερ, ο δημιουργός που συνέδεσε το όνομά του με τη φιλμογραφία του σκηνοθέτη Κριστόφ Κισλόφσκι, γράφει τη μουσική της ταινίας «Man of God», η οποία αναφέρεται στη ζωή και το έργο του Αγίου Νεκταρίου.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της ταινίας, ο διεθνούς φήμης συνθέτης βρέθηκε στη χώρα μας προκειμένου να μιλήσει με τη σκηνοθέτη Yelena Popovic και τους παραγωγούς, να δει τους ηθοποιούς αλλά και τις εικόνες που έχουν ήδη τραβηχθεί προκειμένου να εμπνευστεί για το νέο του έργο. Κατά την επίσκεψή του μίλησε στο πρακτορείο μας για τη νέα του «αποστολή», δηλώνοντας μάλιστα πιστός και χαρούμενος για τη συμμετοχή του στην ταινία η οποία, όπως λέει χαρακτηριστικά, «…αφορά έναν Άγιο που χρειαζόμαστε σήμερα περισσότερο από ποτέ!»

Δείτε τη συνέντευξη:

Συνέντευξη στον Χάρη Τζαννή

Επιμέλεια βίντεο: Πέπη Οικονομάκη
Κάμερα: Μανώλης Δημελλάς
Μοντάζ: Κώστας Κουράκος

«Η μουσική για τον Άγιο Νεκτάριο πρέπει να είναι πολύ πνευματική», σημείωσε ο κ. Πράισνερ αποκαλύπτοντας ότι σκοπός του είναι να παντρέψει σε αυτό του το έργο τη σύγχρονη μουσική με τη βυζαντινή!

Αναφερόμενος στα μηνύματα της ταινίας αλλά της μουσικής του γι αυτήν, ο συνθέτης εξέφρασε την ελπίδα του να παρακινήσουν του νέους που φεύγουν από την Εκκλησία εξαιτίας των σύγχρονων προκλήσεων, να επιστρέψουν στην πραγματική πίστη και την καλοσύνη!

 

https://www.orthodoxianewsagency.gr/sinenteykseis/zmpigknief-praisner-xairomai-pou-grafo-mousiki-gia-ton-agio-nektario-gia-enan-agio-pou-xreiazomaste-simera-perissotero-apo-pote/

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20