ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕΤΑΞΥ ΠΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ - ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ!


Αγαπητοί φίλοι και φίλες, σεβαστοί εν Χριστώ αδελφοί και αδελφές, θα ήθελα να σας ενημερώσω πως με την άμεση ανταπόκρισή σας, δίνετε κουράγιο σε όσους αγωνίζονται για την έναρξη διαλόγου μεταξύ "νεοημερολογιτών" και "παλαιοημερολογιτών". Πραγματικά, τα μηνύματά σας ήταν πολλά και σας ευχαριστούμε! Φαίνεται πως η πλειοψηφία του Πιστού Λαού ΕΠΙΘΥΜΕΙ "να τα βρουν" επιτέλους οι δύο πλευρές ή έστω να καθήσουν και να συζητήσουν!
Δυστυχώς, μέχρι τώρα η Διοικούσα Εκκλησία (και από τις δύο πλευρές) είναι απούσα.
Δεν απογοητευόμαστε όμως! Άλλωστε, δεν είναι ο σκοπός μας να την υποκαταστήσουμε, αλλά ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ!
Κι αυτό μπορούμε να το πετύχουμε, πρώτα και κύρια με την ίδρυση ενός Συλλόγου πολιτών, που θα λειτουργήσει ως εκφραστής αυτής της θέλησής μας για διάλογο και Ένωση.
Όσοι θέλετε να συμμετάσχετε στα πρώτα του βήματα ΕΝΕΡΓΑ, ειδοποιήστε μας με ένα απλό μήνυμα στο email: hellasorthodoxy@gmail.com
Φυσικά αυτή η προσπάθεια δεν θα είναι ανώνυμη ούτε σκοτεινή, οπότε παρακαλούνται όσοι θέλουν να βοηθήσουν να γράψουν τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, ηλικία και περιοχή), έτσι ώστε να συμπληρωθεί μια αρχική λίστα ονομάτων. Μόλις γίνει αυτό, θα καθοριστούν σε συνεννόηση μεταξύ των μελών οι θέσεις και οι αρμοδιότητες με μια προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή χωρίς Πρόεδρο, που θα αναλάβει τις πρώτες κινήσεις.
Επειδή όπως προείπαμε, δεχόμαστε και θα δεχθούμε σφοδρή επίθεση και λάσπη από πολλούς, δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά πως για την εγγραφή στον Σύλλογο δεν απαιτείται ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, πέρα από την ιδιότητα του Ορθοδόξου Χριστιανού.
Καλούμε όσους θέλουν επιτέλους να παρθούν πρωτοβουλίες για την επίλυση του προβλήματος που είναι πραγματική πληγή στο Σώμα της Εκκλησίας μας, να κάνουν ένα μικρό, αλλά αποφασιστικό βήμα μπροστά.
Η αρχή έγινε...και με την βοήθεια του Θεού, θα προχωρήσουμε...!
Υ.Γ. Παρακαλούμε όσους "συναδέλφους" ιστολόγους και κατόχους ιστοσελίδων / ΜΜΕ συμφωνούν με τα παραπάνω και θέλουν να βοηθήσουν, να αναδημοσιεύσουν το κείμενο. Δεν υπάρχει τίποτα το ύποπτο, ούτε το πονηρό σε αυτή την προσπάθεια. Η δύναμη του Διαδικτύου είναι μεγάλη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για καλό σκοπό, αρκεί να το θελήσουμε. 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20