Μαγειρευοντας με τον Γεροντα Ευδοκιμο: Αποκτηστε το κορυφαιο βιβλιο μοναστηριακης μαγειρικης!


Το κορυφαίο βιβλίο μοναστηριακής, νηστίσιμης μαγειρικής, αποτελεί καταστάλαγμα της εξηκονταετούς μαγειρικής πείρας του Γέροντα που αποτυπώθηκε στο χαρτί με τη μορφή σύντομων και ως εκ τούτου πολύ εύχρηστων συνταγών, συνοδευόμενων από πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Το κύριο συστατικό της μαγειρικής του Γέροντα Ευδόκιμου, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναχράντου Άνδρου, είναι η αγάπη. Στις σελίδες του βιβλίου αυτού, ανακαλύπτει κανείς τα μυστικά της μοναστηριακής κουζίνας, το άρωμα της παράδοσης και γεύσεις που παραμένουν ζωντανές, σε πείσμα των καιρών.
ΕΓΧΡΩΜΟ
ΣΕΛΙΔΕΣ: 168
ΕΤΟΣ Β' ΕΚΔΟΣΗΣ: 2017
Μαγειρευοντας με τον Γεροντα Ευδοκιμο
Το Μοναστήρι της Ιεράς Μονής Παναχράντου στην Άνδρο βρίσκεται κυριολεκτικά γαντζωμένο πάνω στο βουνό και ιδρύθηκε πριν το 960 μ.Χ., ενώ το σπουδαιότερο από τα Άγια Λείψανα πού φυλάσσονται εδώ, είναι η τιμία κάρα του Αγίου Παντελεήμονος.
Την περίοδο της Βαυαροκρατίας έστειλαν στο Μοναστήρι εξόριστο τον μοναχό Χριστόφορο Παναγιωτόπουλο, καλύτερα γνωστό σε εμάς ως Παπουλάκο. Ο χαρισματικός αυτός μοναχός πέρασε εδώ τα τελευταία επτά και μισό χρόνια της ζωής του και εκοιμήθη στις 18 Ιανουαρίου του 1861.

Σήμερα, ο Αρχιμανδρίτης Ευδόκιμος Φραγκουλάκης είναι Ηγούμενος στο Μοναστήρι, όπου είναι εγγεγραμμένοι στο μοναχολόγιο πέντε μοναχοί.

Οι μεγαλύτερες εορτές πού γίνονται στη Μονή είναι δύο: Του Αγίου Παντελεήμονος, στις 27 Ιουλίου, όπου πολύ μεγάλο πλήθος από όλη την Ελλάδα έρχεται να συνεορτάσει και στις 15 Αυγούστου, εορτή της Παναγίας της Πανάχραντου.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20