Η επικειμενη επισκεψη Τσιπρα στο Αγιον Ορος




Την ώρα που η κυβέρνηση εξαπολύει μια νέα επίθεση εναντίον της Εκκλησίας, με αφορμή την αναθεώρηση του Συντάγματος, κύκλοι στο Άγιον Όρος προσπαθούν να φέρουν στο Περιβόλι της Παναγίας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, το κάνουν με έναν τρόπο που γεννά εύλογες απορίες, σκανδαλίζοντας ταυτόχρονα πιστούς και απίστους.

Αποκορύφωμα αυτής της βεβιασμένης προσπάθειας που καταβάλουν, ήταν ένα κείμενο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, με το οποίο αγιορείτες μοναχοί (πίσω από την ασφάλεια της ανωνυμίας) εγκαλούσαν στην τάξη (!) όσους αντιδρούν στην επίσκεψη Τσίπρα στον ιερό Άθωνα, γράφοντας ότι "δεν χρειάζεται πρόσκληση για να έλθει, διότι το Άγιον Όρος είναι το σπίτι του"!!!

Είναι να απορεί κανείς με το μέγεθος της πρόκλησης και της υποτίμησης της νοημοσύνης μας. Από πότε, Άγιοι Πατέρες (αν όντως είστε Αγιορείτες μοναχοί, διότι ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ποιος κρύβεται πίσω από ανυπόγραφα κείμενα) ο νοικοκύρης ενός σπιτιού κοιτάζει να το γκρεμίσει, να του βάλει φωτιά και να το καταστρέψει; Διότι, όλες οι πράξεις του κ. Τσίπρα, αυτό αποδεικνύουν: Πως σκοπός του είναι η διάλυση της Πίστης και της Πατρίδας μας.

Δεν ακούσατε τίποτα, αγιορείτες μοναχοί, για την προδοσία της Μακεδονίας μας; Δεν μάθατε για τους κατάπτυστους άνομους "νόμους" των συμφώνων συμβίωσης ομοφυλοφίλων, της αλλαγής φύλου από 15 ετών, της νομιμοποίσης της μαριχουάνας; Δεν ενημερωθήκατε για τις αλλαγές που προτείνονται στο Σύνταγμα και ουσιαστικά βάζουν στο περιθώριο την Εκκλησία, απαλείφοντας από κάθε σημείο του το όνομα του Χριστού; Δεν έχετε ιδέα για το αίσχος του μαθήματος των θρησκευτικών, που κατάντησε να είναι αντιχριστιανική προπαγάνδα;

Τέλος πάντων, πώς μπορείτε να λέτε ότι ο πρωτεργάτης όλων των παραπάνω έχει σπίτι του το Άγιον Όρος; Δεν ντρέπεσθε; Εκτός αν εσείς συμφωνείτε με τις απαράδεκτες ενέργειες του πρωθυπουργού και θέλετε να τον δείτε από κοντά για να τον συγχαρείτε! Αν ισχύει όμως αυτό, γιατί δεν ενημερώνετε ξεκάθαρα τους προσκυνητές και όλους τους Ορθοδόξους; Ως πότε θα κοιτάτε να τα έχετε καλά με την διεφθαρμένη και αντιχριστιανική εξουσία, προκειμένου να κάνετε τις "δουλειές" σας;

Σημειωτέον, ότι αυτές οι δουλειές, με ή χωρίς εισαγωγικά, μπορούν να γίνουν και ΕΚΤΟΣ Αγίου Όρους. Ποιος είναι ο λόγος της επίσκεψης σε έναν τόπο ιερό, μονάχα για να συζητηθούν θέματα που δεν έχουν καμία σχέση με την Ορθόδοξη πνευματικότητα (αφού ο εν λόγω πολιτικός δηλώνει άθεος); Δεν καταλαβαίνετε ότι με τη στάση σας, αγιορείτες μοναχοί, εξοργίζετε τους πιστούς περισσότερο και από τον Τσίπρα;

Στο κάτω - κάτω, αν ο πρωθυπουργός θέλει να έλθει στο Άγιον Όρος ως απλός προσκυνητής ή ακόμα και ως τουρίστας, ουδείς τον εμποδίζει. Το αντίθετο μάλιστα, θα ήταν ευχής έργον να μετανοήσει για τα παραπτώματά του, βρίσκοντας την ανάλογη πνευματική στήριξη στο Περιβόλι της Παναγίας. Όμως, αν είναι να έλθει προς άγραν ψήφων και δημόσιες σχέσεις, δείχνοντας ψεύτικο "σεβασμό" σε κάτι που πολεμά και δεν πιστεύει, τότε καλύτερα να μην το κάνει!

Ηγούμενος Αγιορείτικης Μονής, από αυτές που επισκέφθηκε ο Τσίπρας λίγο πριν αναλάβει την εξουσία, μου έλεγε με πίκρα και οργή ότι "του είπαμε τόσα, αλλά έκανε ακριβώς τα αντίθετα"! Και άλλα που δεν γράφονται εδώ, γιατί θα ενοχλήσουν όσους τον θέλουν οπωσδήποτε να έρθει στο Άγιον Όρος. Σε όλους εκείνους, προτείνουμε να παραδειγματιστούν από τον Άγιο Παΐσιο, ο οποίος όταν πήγαν στον Άθωνα πολιτικοί που είχαν ψηφίσει αντιχριστιανικούς νόμους και ζήτησαν να τον δουν, δεν τους δέχτηκε! Μάλιστα, διεμήνυσε ότι αν έλθουν, "θα τους τα πει όπως πρέπει μπροστά τους", με αποτέλεσμα, φυσικά, να μην τολμήσουν να τον συναντήσουν.

Αυτό απαιτεί η εποχή μας, από όλους: Θάρρος και ομολογία. Όχι συμβιβασμό και "ανίερες" συναλλαγές.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20