Τι θα ψηφισω στις εκλογες


Σκέφτηκα αρκετά πριν γράψω την πρότασή μου για ψήφο την Κυριακή. Κι αυτό γιατί, έχουμε φτάσει στο σημείο όποιος μιλά για πολιτική στη σύγχρονη Ελλάδα, να θεωρείται εκ των προτέρων ύποπτος ή ιδιοτελής, έχων προσωπικό συμφέρον από την κομματική επιλογή του.
Επειδή όμως, κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα γνώμης, γράφω τη δική μου για να βοηθήσω όσους, ακόμα και τώρα, σκέφτονται να απέχουν των εκλογών ή είναι αναποφάσιστοι.
Αποφάσισα λοιπόν να ψηφίσω την "Δημιουργία, ξανά!". Είναι ένα μικρό κόμμα που δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα να μπει στη Βουλή. Οι λόγοι που το επέλεξα, είναι διότι, βλέποντας και διαβάζοντας τον πρόεδρό της, Θάνο Τζήμερο, διαπίστωσα ότι:
- Είναι ο μόνος από τους πολιτικούς που αισθάνομαι ότι δεν με κοροϊδεύει. Όλες οι διαπιστώσεις του είναι σωστές και - το σπουδαιότερο - οι προτάσεις του απόλυτα λογικές. Δεν υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια, δεν ξεστομίζει αρλούμπες και τερατολογίες, ενώ ο πολιτικός του λόγος είναι αξιοπρεπής, με σωστά ελληνικά (γελάτε; κι όμως θα έπρεπε να κλαίμε για το επίπεδο ορισμένων...) και χωρίς φανατισμό.
- Δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ σε όλα μαζί του. Όμως, βλέποντας το βιογραφικό του, καθώς και των άλλων υποψηφίων του κόμματος, κατάλαβα ότι πρόκειται για ανθρώπους σοβαρούς, της εργασίας και της προκοπής. Της προόδου με την πραγματική έννοια της λέξης, όχι αυτής που έχουν δώσει κάποιοι σε αυτήν εξευτελίζοντάς την.
- Αξίζει τον κόπο να δώσουμε μια ευκαιρία σε σοβαρούς ανθρώπους να μπουν στη Βουλή και να αναπτύξουν τις θέσεις τους. Επιτέλους! Βάλαμε με την ψήφο μας κάθε καρυδιάς καρύδι, από ακραία κόμματα (ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή, Σύριζα), γραφικούς (Λεβέντης), τηλεοπτικά προϊόντα (Θεοδωράκης), απατεώνες (Καμμένος). Ετοιμαζόμαστε να βάλουμε νέα "φρούτα" όπως θεομπαίχτες αγύρτες (Βελόπουλος), εκπροσώπους του "πετάει ο γάιδαρος πετάει" (Βαρουφάκης) και γενικώς ό,τι πιο γελοίο υπάρχει στην πολιτική σκηνή. Έστω και για "αλλαγή" στις παραπάνω τραγικές επιλογές, ας μπει κι ένας σοβαρός άνθρωπος στη Βουλή!
Προσωπικά, είμαι απέναντι στα κόμματα εξουσίας, εξαιτίας της αλαζονείας και της ρουσφετολογικής νοοτροπίας τους. Επίσης, συμφωνώ σε γενικές γραμμές με την ιδεολογική "ταυτότητα" του Τζήμερου, που είναι ο φιλελευθερισμός. Άλλωστε, όλες οι ανεπτυγμένες χώρες λίγο - πολύ σε αυτόν βασίζονται και προχωράνε μπροστά.
Ζητώ συγγνώμη για την μακροσκελή ανάρτηση. Πριν την κάλπη, ας θυμηθούμε μόνον ότι τα λίγα δευτερόλεπτα ή λεπτά που καθόμαστε μέσα στο παραβάν, καθορίζουν τη ζωή μας για τα επόμενα 4 χρόνια.
Καλή ψήφο σε όλους!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

6 σχόλια :

  1. Ανώνυμος6/7/19, 1:14 π.μ.

    Ο Τζήμερος είναι Μάρτυρας του Ιεχωβά!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ψάξε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/7/19, 10:59 π.μ.

    https://www.athensvoice.gr/politics/348936_apo-ton-geronta-pastitsio-sto-islam-mpailnti

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι προφανές ότι διαφωνώ με τις τοποθετήσεις Τζήμερου στο συγκεκριμένο άρθρο. Η σύγκριση Χριστιανισμού και Ισλάμ είναι γελοία. Ενώ ο νόμος κατά της βλασφημίας πρέπει να υπάρχει, διαφορετικά οι κοινωνίες θα γίνουν ζούγκλες.

      Διαγραφή
  3. ΕΡΩΤΗΜΑ: Γνωρίζετε ΑΝ αληθεύει ότι ο κ. Τζήμερος πρόσκειται στους ΄΄ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ΄΄;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Τζήμερος έχει δηλώσει άθρησκος και αγνωστικιστής. Παρότι με άρθρο μας παλαιότερα τον είχαμε ρωτήσει αν είναι Μάρτυρας του Ιεχωβά, το είχε αρνηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος7/7/19, 12:06 μ.μ.

    Δυστυχώς οι κοινωνίες είναι ήδη ζούγκλες χωρίς τον Νόμο του Θεού και με αποστασία προς τον Θεό. Αλλά θα γίνουν ακόμα χειρότερα ζούγκλες αν δεν υπάρχει ο νόμος κατα της βλασφημίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20