Σχολιο για τα αποτελεσματα των εκλογων


- Επιτέλους φεύγει η χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων 40 ετών (σύμφωνα με την προσωπική μου γνώμη, αντίστοιχη της ηλικίας μου). Μια κυβέρνηση που πρόδωσε, δίχασε και εξευτέλισε κάθε έννοια δημοκρατίας, ισοπέδωσε την κοινωνία με εμφυλιοπολεμικό κλίμα και παρέδωσε ελληνικό έδαφος σε καιρό ειρήνης, για ιδεοληπτικούς λόγους και μίσος στην πατρίδα. Δυστυχώς, δεν προβλέπονται ποινικές ευθύνες για όλα τα παραπάνω, όπως ισχύουν σε σοβαρές χώρες όπου οι πρωθυπουργοί δεν πάνε απλά σπιτάκι τους όταν δεν ψηφίζονται, αλλά λογοδοτούν στη δικαιοσύνη.
- Η νέα κυβέρνηση, έχει από άλλους υψηλές προσδοικίες και από άλλους χαμηλές ή καθόλου. Ανήκω στη δεύτερη κατηγορία, αφού δεν θεωρώ τον Μητσοτάκη ικανό να σπάσει κατεστημένα δεκαετιών και να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, έτσι ώστε να γίνουμε σύγχρονο κράτος και να προοδεύσουμε. Στα θετικά του, το ότι παρότι πέτυχε μεγάλη νίκη δεν διχάζει τον λαό, δεν μισεί την Ελλάδα και τους Έλληνες, δεν δημιουργεί παντού εχθρούς και φαίνεται προσγειωμένος. Δυστυχώς, όμως, το κόμμα του έχει πάρα πολλά «βαρίδια» που στην συντριπτική τους πλειοψηφία επανεξελέγησαν βουλευτές. Κρατάμε πολύ μικρό καλάθι. Ίδωμεν.
- Είναι πάρα πολύ ευχάριστο το γεγονός πως το εθνικοσοσιαλιστικό (ναζιστικό) κόμμα της Χρυσής Αυγής, δεν μπαίνει στη Βουλή: Όχι μόνο για την απάνθρωπη και προδοτική ιδεολογία που ενστερνίζονται, αλλά διότι τόσα χρόνια που βρίσκονταν εκεί, δεν προσέφεραν απολύτως τίποτα στην πατρίδα (που υποτίθεται αγαπούν) και το μόνο «όφελος» από την παρουσία τους στο κοινοβούλιο ήταν να γεμίζουν οι τσέπες της οικογένειας Μιχαλολιάκου από τις παχυλές βουλευτικές αποζημιώσεις.
- Είναι πάρα πολύ δυσάρεστο το γεγονός της παρουσίας στη νέα βουλή του θεομπαίχτη αγύρτη απατεώνα Βελόπουλου και του λαοπλάνου δημαγωγού Βαρουφάκη: Ο μεν πρώτος, έχει εξευτελίσει σε απόλυτο βαθμό ιερές έννοιες όπως η αγάπη στην πατρίδα και την Ορθοδοξία, εμπορεύομενος δήθεν «χειρόγραφα του Χριστού» και πλασάροντας εαυτόν ως «εκλεκτό του Αγίου Όρους». Ο δε δεύτερος, κανονικά θα έπρεπε να απολογείται για την τεράστια ζημιά των δεκάδων δισεκατομμυρίων που έκανε στην οικονομία κατά την «διαπραγμάτευση» του πρώτου εξαμήνου 2015. Πρόβλεψη: Θα πάρει τη θέση του Τσίπρα ως νέος εκπρόσωπος του «πετάει ο γάιδαρος πετάει».
- Για το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ μικρό σχόλιο: Πρόκειται για δύο αρτηριοσκληρωτικά κόμματα, οι πρώτοι μάλιστα πρεσβεύουν μια εξίσου απάνθρωπη και προδοτική, αντίστοιχη ιδεολογία με την εθνικοσοσιαλιστική, ενώ οι δεύτεροι έχουν δυστυχώς ακόμα ρίζες στην ελληνική κοινωνία, λόγω των τεράστιων ρουσφετιών που έκαναν σε αυτήν από την δεκαετία του '80.
Τέλος, ανεξαρτήτως εκλογικών αποτελεσμάτων, ας το πούμε πάλι: Μοναδικός εντολέας των κυβερνήσεων και των κομμάτων είναι ο λαός. Και οι περισσότερες επιλογές του, προκαλούν θλίψη και απογοήτευση. Σεβόμαστε όμως την ετυμηγορία του κι ελπίζουμε να τον δικαιώσει. Μέχρι τότε, ας στρωθούμε όλοι στη δουλειά, τώρα που τέλειωσαν οι εκλογές, γιατί μόνο έτσι θα πάμε μπροστά.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

2 σχόλια :

  1. Θα μου επιτρέψεις να σχολιάσω ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα μπορούσε να θεωρηθεί και θρίαμβος για τους εθνομηδενιστες του Συριζα! 3 στους 10 Έλληνες έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτόν τον εσμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι δυστυχώς. Φαίνεται πως ο νεοέλληνας ψηφίζει σχεδόν αποκλειστικά με ιδιοτελή κριτήρια, αδιαφορώντας για την συνολική καταστροφή που επέφερε η προηγούμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα και την Ορθοδοξία.

      Διαγραφή

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20