ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Ο Μητροπολιτης Εδεσσης για τον νεον Αγιον (ΗΧΗΤΙΚΟ)


Ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ μίλησε στο Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» για τον νέον Άγιον της Εκκλησίας μας Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κυρόν Καλλίνικο. «Πρόκειται περί σπανίου ανδρός» όπως είπε χαρακτηριστικά. «Είχε δείξει σημάδια αγιότητος ήδη από τότε που ήταν εν ζωή».
Ο Σεβασμιώτατος έκανε λόγο για θαύματα που έχουν λάβει χώρα κατά τα τελευταία χρόνια δια πρεσβειών του νέου Αγίου της Ορθοδοξίας μας. Θαυματουργούσε δε ο Άγιος ακόμη και όταν ήταν επί της Γης, ακόμη κοντά μας, εδώ στα επίγεια.
«Ήταν λιτοδίαιτος και πάμφτωχος» τόνισε ο Μητροπολίτης Εδέσσης για τον νέον Άγιον. Σπανίως κανείς έβρισκε χρήματα επάνω του, διότι όλα τα μοίραζε στους φτωχούς. Μετά την κοίμηση του, το 1984, μονάχα τα ελάχιστα και τα αναγκαία ευρέθηκαν στον τόπο διαμονής του.
«Ήταν πάντοτε με το μέρος της επισήμου Εκκλησίας και ποτέ δεν έκανε αντιπολίτευση» ήταν ένα άλλο σημείο, το οποίο έθιξε ο Σεβασμιώτατος. «Είχε εκκλησιαστική συνείδηση» όπως είπε χαρακτηριστικά. Η Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης πρωταγωνίστησε στην ευλογημένη πρόταση της αγιοκατάταξής του με την συγκρότηση και την κατάθεση φακέλου και συνεχείς αναφορές, ιδιαιτέρως κατά τελευταία τέσσερα έτη.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ:

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Ήχου

Ο ΝΕΟΣ ΑΓΙΟΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ στην παρακάτω φωτογραφία:

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20