Τιμησαν τον οδηγο μπουλντοζας για τη θυσιαστικη πιστη του


Η Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας τίμησε τον Μίροσλαβ Κοπρίβιτσα, οδηγό μπουλντόζας που παραιτήθηκε απ’ τη δουλειά του, αρνούμενος να κατεδαφίσει το κτίριο που θα φιλοξενούσε τις μοναχές της Ιεράς Μονής του Αγίου Βασιλείου του Όστρογκ, μετά από εκείνη την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στο Ούλτσινιε’ γεγονότα για τα οποία είχαμε γράψει εδώ.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος τίμησε τον Μίροσλαβ με τη διάκριση του Χρυσού Τάγματος του Αγίου Πέτρου του Β’, του Lovćen, «για την ομολογιακή μαρτυρία της πίστεώς του στον Χριστό και στον Άγιο Βασίλειο του Οστρόγκ, του οποίου το «σπίτι» αρνήθηκε να κατεδαφίσει».
Η Επισκοπή Βουδίμλιε και Νίκσιτς επισημαίνει ότι του είναι ευγνώμων για την πράξη του στην Μπλίσκα Γκόρα, όπου του ζητήθηκε να κατεδαφίσει το κτήριο, που είχαν αρχίσει να χτίζουν για τις μοναχές.
Ο ίδιος ο Κοπρίβιτσα είπε για το περιστατικό: «Εκείνο το πρωί η εταιρεία με έστειλε στο Ulcinj με μια μπουλντόζα, αλλά δεν είπαν πού ακριβώς έπρεπε να πάω και τι θα έκανα. Μόνο όταν έφτασα είδα περί τίνος επρόκειτο. Βγήκα κατευθείαν έξω από τη μπουλντόζα και τους είπα ότι δεν θα κατέστρεφα τίποτα ούτε και θα συμμετείχα σε αυτό. Έκανα τον σταυρό μου και έφυγα με τα πόδια».

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

3 σχόλια :

 1. Ανώνυμος9/7/20, 1:03 π.μ.

  Πολύ ενδιαφέρον!

  Ζηνάς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος10/7/20, 12:38 π.μ.

  Ενδιαφέρον και Συγκινητικό!Ο Θεός να τον ευλογεί!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος14/7/20, 3:00 μ.μ.

  Άν γινόταν αυτό ΕΔΩ θα "κατεδάφιζαν"
  ανθρώπους χωρίς κανένα δισταγμό,
  προκειμένου να βγούν κερδισμένοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20