Βελτιωνεται η πορεια της υγειας του Αρχιεπισκοπου Αλβανιας κ.κ. Αναστασιου – Η Αρχιεπισκοπη απαντα στα οσα γραφονται



Ανακοίνωση σχετικά με την πορεία ανάρρωσης της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου εξέδωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Ο Μακαριώτατος, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, παραμένει σε  κατ΄ οίκον περιορισμό στην Αθήνα ενώ οι μικροβιολογικές του εξετάσεις είναι άριστες.

Αναλυτικά το ανακοινωθέν γράφει:

«Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος παραμένει εις κατ΄ οίκον περιορισμό στην Αθήνα. Οι μικροβιολογικές του εξετάσεις είναι άριστες. Με την πάροδο του χρόνου αναμένεται πλήρης αποκατάσταση της υγείας του. Ευχαριστούμε για το συνεχές ενδιαφέρον των πολυάριθμων φίλων, «τῇ ἐλπίδι χαίροντες, τῇ θλίψει ὑπομένοντες, τῇ προσευχῇ προσκαρτεροῦντες»».

Ο Αρχιεπίσκοπος έλαβε εξιτήριο νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας 23 Νοεμβρίου 2020 και συνεχίζει την αναγκαία θεραπευτική αγωγή κατ΄οίκον στην Αθήνα. Ωστόσο, δημοσιεύματα έκαναν λόγο για επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Αναστασίου, με την Ιερά Αρχιεπισκοπή να ξεκαθαρίζει τα πράγματα με την ανωτέρω ανακοίνωση.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και Διευθύντρια ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Αναστασία Κοτανίδου, η οποία είχε αναλάβει την παρακολούθηση του Μακαριωτάτου, διέψευσε νωρίς το βράδυ της Παρασκευής τα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο, τα οποία ανέφεραν ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος ανέβασε εκ νέου πυρετό. Σε δήλωσή της στο CNN Greece, η κυρία Κοτανίδου δήλωσε: «Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος είναι σε καλή κατάσταση. Δεν ισχύει ότι έχει πυρετό. Παραμένει στο σπίτι του στην Αθήνα, μετά τη νοσηλεία του στον “Ευαγγελισμό”».

Το μεγάλο «ευχαριστώ» του Αρχιεπισκόπου 

Από την πρώτη στιγμή με μηνύματα συμπαράστασης είχαν σταθεί στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος αντιμετώπισε με θάρρος και ακλόνητη πίστη την δοκιμασία της νόσου του κορωνοϊού, Προκαθήμενοι Εκκλησιών, οι Πρόεδροι και Πρωθυπουργοί Ελλάδας και Αλβανίας, καθώς και πλήθος άλλων προσωπικοτήτων.  Σήμερα θεώρησε υποχρέωσή του να εκφράσει προς όλους τις εγκάρδιες ευχές του.

Μάλιστα ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αλβανίας μετά το εξιτήριο που έλαβε από το νοσοκομείο θέλησε να εκφράσει δημοσίως τις ευχαριστίες του προς όλους όσους του συμπαραστάθηκαν.

«Εκ βάθους καρδίας ευχαριστεί για τις πολύτιμες αδελφικές ευχές τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, τους Μακαριωτάτους Πατριάρχες Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο, Αντιοχείας κ. Ιωάννη, Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, Μόσχας κ. Κύριλλο, τους Μακαριωτάτους Αρχιεπισκόπους Κύπρου κ. Χρυσόστομο και Αθηνών κ. Ιερώνυμο ως και τους πολλούς φίλους Ιεράρχες. Εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του για την αυθόρμητη συμπαράσταση προς τους Εξοχωτάτους τον Πρόεδρο της Αλβανικής Δημοκρατίας κ. Ιλλύρ Μέτα , τον Πρωθυπουργό κ. Έντι Ράμα, την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τους πρ. Προέδρους της Ελλ. Δημοκρατίας κκ Προκόπη Παυλόπουλο και Χρήστο Σαρτζετάκη, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως κ. Αλέξη Τσίπρα, τον πρ. Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, τους Υπουργούς κκ Νίκο Δένδια και Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Πρόεδρο της Αλβανικής Βουλής κ. Γκραμός Ρούτσι, τον Δήμαρχο Τιράνων κ. Εριόν Βελία, τον Πρόεδρο του Κόμματος των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Αλβανίας κ. Βαγγέλη Ντούλε, τους Αλβανούς και Έλληνες δημοσιογράφους», αναφέρει η ανακοίνωση που είχε εκδώσει η Αρχιεπισκοπή.

Επίσης, ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε ολόψυχα τους πολυπληθείς φίλους, κληρικούς και λαϊκούς, γνωστούς και αγνώστους, που τον στήριξαν με τις εγκάρδιες ευχές, τις ευγενείς εκδηλώσεις και τις αυθόρμητες δεήσεις σε όλη αυτή την περίοδο.

Η σιωπηλή συμμετοχή στον πόνο του λαού του Θεού συμβάλλει μυστικά στην κοινωνική συνοχή. Η αυθόρμητη ειλικρινής αγάπη πάντοτε ενισχύει στις δύσκολες στιγμές των ανθρώπων. Η αγάπη είναι ό,τι πιο πολύτιμο υπάρχει στον κόσμο.

https://www.orthodoxianewsagency.gr/aytokefales_ekklisies/ekklisia_albanias/veltionetai-i-poreia-tis-ygeias-tou-arxiepiskopou-k-anastasiou/

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20