Συνεχιζονται οι εκδηλωσεις της Εκκλησιας για το 1821

Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι Συνοδικές και Περιφερειακές εκδηλώσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως. Τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφυλάξεως από τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 27 Ιουλίου, η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας θα τιμήσει το Κρυφό Σχολειό με λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ιερά Άνω Μονή  Δίβρης, στη Λαμπεία. Θα τελεσθεί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Παντελεήμονος προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου, εκπροσώπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Θα συλλειτουργήσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος.  Στις 11:00 θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Πετράκος, Δρ. Θεολογίας, Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με θέμα: «Η συνεισφορά των Ιερών Μονών της Ι. Μητροπόλεως Ηλείας στον Αγώνα του 1821. Το Κρυφό Σχολειό της Άνω Μονής Δίβρης και οι εκ Δίβρης Φιλικοί και Αγωνισταί».

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Κρυφό Σχολειό της Μονής και παράθεση γεύματος από τον Ηγούμενο της Ι. Μονής,  Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ. Αθανάσιο,  στην Τράπεζα της Μονής.

Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος διοργανώνει στις 20:00 επετειακή εκδήλωση στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Εκκάρας Δομοκού. Το θέμα θα είναι «Ολοκαυτωματα θυσίας στον βωμό της Ελευθερίας».

Την Παρασκευή 30 Ιουλίου, η Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας θα τιμήσει τη μνήμη του αγωνιστού του 1821 Γιαννάκη Μέλλιου στο χωριό Κούβελα Τριφυλίας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του χωριού και θα τελέσει Τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του ήρωος. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και ομιλία ιστορικού περιεχομένου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για το 1821 μπορείτε να επισκέπτεστε τον διαδικτυακό ιστότοπο www.ekklisia1821.gr, που ειδικώς δημιουργήθηκε για το σύνολο των επετειακών δράσεων του έτους αυτού, καθώς και τους αντίστοιχους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: FacebookTwitterInstagramYoutube (@ekklisia1821).

https://www.orthodoxianewsagency.gr/aytokefales_ekklisies/ekklisia_ellados/synexizontai-oi-ekdiloseis-tis-ekklisias-gia-to-1821-2/

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20