«Εφυγε» ο ηθοποιος που σημαδεψε το Ορθοδοξο χριστιανικο σινεμα

 

Έφυγε για τη χαρά του Κυρίου του, σε ηλικία 70 ετών, χτυπημένος από κορωνοϊό, ο ηθοποιός και μουσικός Πιοτρ Μαμόνωφ, γνωστός από τους πρωταγωνιστικούς του ρόλους στις ορθόδοξες χριστιανικές ταινίες-ορόσημα «Το νησί» και «Ο Τσάρος».

Ας θυμηθούμε μερικά λόγια δικά του, το καλοκαίρι του 2006, αμέσως μετά την πρεμιέρα της ταινίας «Το νησί»:

«… «Όσα είναι ευάρεστα στον Θεό, τα απορρίπτουμε. Το κυριότερο, μη διστάζεις να βοηθήσεις τον αδύνατο. Για μας ισχύει το αντίθετο – “κατάπιε τον”. Ο πλούσιος παίρνει από το φτωχό κι αυτό το λίγο. Κλέβει όσο πιο πολύ γίνεται και μετά κρύβεται πίσω από ψηλούς φράχτες, για να μην του τα πάρουν άλλοι. Έχουμε μια στρεβλή αντίληψη για τον χριστιανισμό. Αλλά τα πράγματα είναι απλά. Πόσο αίμα μπορείς να δώσεις στον άλλο; Είναι γραμμένο: “όσα κάνεις για τους αδελφούς μου τους ελαχίστους, σ’ Εμένα το κάνεις”. Να μπορείς να καθίσεις όσο πιο πολύ μπορείς στο προσκέφαλο της μάνας του, που υποφέρει από τα χρόνια και τις αρρώστιες. Να πού και πώς πρέπει να πεθαίνουμε κάθε μέρα! Όπως τα παιδιά που έστειλαν στην Τσετσενία. Ένας κρετίνος πετάει μια χειροβομβίδα και ένας αντισυνταγματάρχης έπεσε πάνω της. Δε δίστασε και σκοτώθηκε. Έσωσε οχτώ άτομα. Ήταν κομμουνιστής. Αβάπτιστος. Σκέφτηκε όμως χριστιανικά». 

Δείτε – ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Καλό Παράδεισο Πιοτρ Μαμόνωφ!

 

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ «ΤΟ ΝΗΣΙ» ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΨΕ ΚΑΙ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ:

 

 

Δείτε – ΤΟ ΝΗΣΙ – Η τελευταία σκηνή: «Πως πρέπει να ζήσω; Όλοι αμαρτωλοί είμαστε, ζήσε όπως μπορείς!»

 

https://www.orthodoxianewsagency.gr/epikairotita/efyge-o-ithopoios-pou-simadepse-to-orthodokso-xristianiko-sinema/

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20