ΔΙΣ: Δεν βρεθηκε η «χρυση τομη» με τους Μητροπολιτες Αιτωλιας και Κυθηρων – Παραπεμπονται σε εκκλησιαστικους ανακριτες (ΡΕΠΟΡΤΑΖ)


Ιερά Σύνοδος/ Ρεπορτάζ: Δημήτρης Στρουμπάκος

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για το μήνα Αύγουστο.

Δεν βρέθηκε η «χρυσή τομή», όπως έγραψε νωρίτερα το ope.gr, σχετικά με το ζήτημα των Μητροπολιτών Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και Κυθήρων κ. Σεραφείμ καθώς η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε, στη σημερινή της συνεδρίαση, να τους παραπέμψει σε εκκλησιαστικούς ανακριτές για να εξετάσουν περαιτέρω το ζήτημα  για τη στάση την οποία τήρησαν σχετικά με το ωράριο τέλεσης των Ιερών Ακολουθιών την περίοδο του Πάσχα. Συγκεκριμένα οι Σεβασμιώτατοι παραπέμπονται στο Πρωτοβάθμιο δια Αρχιερείς Συνοδικό Δικαστήριο.

Ως εκκλησιαστικοί ανακριτές ορίστηκαν οι Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος. Αναμένεται σε λίγη ώρα και η επίσημη τοποθέτηση του Εκπροσώπου Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Σεβ. Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι Μητροπολίτες κλήθηκαν σε απολογία σχετικά με την απειθαρχία που τους καταλογίζεται για την περίοδο του Πάσχα ως προς την έκτακτη διαδικασία τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών εξαιτίας των υγειονομικών περιορισμών.

https://www.orthodoxianewsagency.gr/aytokefales_ekklisies/ekklisia_ellados/dis-den-vrethike-i-xrysi-tomi-me-tous-mitropolites-aitolias-kai-kythiron-parapempontai-se-ekklisiastikous-anakrites/

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20