Τελικά το ΛΑΟΣ είναι κόμμα Ορθοδόξων ή όχι,κύριε Καρατζαφέρη;

Για να ξέρουμε κι εμείς τι θα κάνουμε,εκλογές έρχονται...

α που οι κ. Εφραίμ και Αρσένιος παρέδωσαν ένα υπόμνημα και δεν μπήκαν στη βάσανο των ερωτήσεων.Αν ήταν Προανακριτική η Επιτροπή θα είχε άλλες αρμοδιότητες,άλλες εξουσίες,άλλα αποτελέσματα.Οι δύο αυτοί κύριοι,πρέπει να περάσουν από τα κελιά του μοναστηρίου στα κελιά των φυλακών".

Γιωργος Καρατζαφερης,24/11/2008

Διαβαζοντας κανεις τις παραπανω δηλωσεις,αναρωτιεται αν τις εκανε ο Προεδρος ενος κομματος που ονομαζεται "Λαικος ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ Συναγερμος" ή καποιου αλλου γνωστου για τις αντιχριστιανικες του θεσεις,οπως πχ. ο Συριζα.Το κακο ειναι οτι δεν ειναι ουτε οι πρωτες ουτε οι τελευταιες αρνητικες τοποθετησεις του κ.Καρατζαφερη επι του θεματος:εχει μιλησει και στο παρελθον για "Βαλτοπεδια" (φραση που πλεον εχει γινει σλογκαν και χρησιμοποιειται χαιρεκακα απο τους πολεμιους της Εκκλησιας αλλα και απο τον καθε ασχετο-θυμα της προπαγανδας των Μμε) και γενικα το υφος τους στην ολη υποθεση ειναι ειρωνικο,εξυπνακιστικο και φυσικα,καθολου...Ορθοδοξο.

Αληθεια,γνωριζει ο Προεδρος του ΛΑΟΣ το ρητο των αρχαιων μας προγονων "Ακουσον μεν,παταξον δε"
;Εχει υποψιν του οτι στη χωρα μας ο καθενας εχει δικαιωμα υπερασπισης και δικαιης δικης;Γιατι λοιπον βιαζεται τοσο να προχωρησει σε συμπερασματα;Τι θελει,να μας το παιξει αδεκαστος κριτης και...τιμωρος των "απατεωνων" Εφραιμ και Αρσενιου,οπως μας λενε ολη μερα τα καναλια;

Εμεις,ως Ελληνες και Ορθοδοξοι Χριστιανοι που θλιβομαστε απο αυτη την επιθεση στη Μονη Βατοπαιδιου,ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ απο το ΛΑΟΣ να ξεκαθαρισει τη θεση του:δε ζηταμε να υπερασπισει κανεναν,ΑΛΛΑ ουτε και να καταδικασει πριν την ωρα του!Μια προσεκτικη και ψυχραιμη αντιμετωπιση του θεματος σιγουρα ειναι καλυτερη απο τις υπερφιαλες δηλωσεις,που αν τελικα αποδειχθει οτι ολα οσα καταμαρτυρουν στο Μοναστηρι ειναι ψεματα,καποιοι θα τρεχουν και δε θα φτανουν...

Αν θελετε,κυριοι,να ονομαζεστε "Ορθοδοξος" Συναγερμος,εχετε ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να σεβεστε την Ορθοδοξια και ειδικα το Υπερχιλιετες Καστρο της,οπως ειναι το Αγιον Ορος.Διαφορετικα,ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ για τη σταση σας ετσι ωστε να καθορισουμε κι εμεις τη δικη μας στις Ευρωεκλογες και τις Εκλογες που ερχονται.

Δεν εχουμε κανενα απολυτως προβλημα να βριζετε και να λοιδωρειτε την Ορθοδοξια,αλλα σ'αυτη την περιπτωση θα πρεπει ΝΑ ΠΑΨΕΤΕ ΝΑ ΨΑΡΕΥΕΤΕ ΨΗΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΤΕ ΤΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ.Η Ορθοδοξια δεν εχει αναγκη κανεναν αυτοκλητο σωτηρα ή δικηγορο,ποσο μαλλον ατομα που τη χρησιμοποιουν για τις προσωπικες τους φιλοδοξιες και για ν'αυξησουν τα εκλογικα τους ποσοστα.

Αναγνωριζουμε οτι μεσα στο συγκεκριμενο κομμα υπαρχουν πατριωτες και πιστοι χριστιανοι,στελεχη και ψηφοφοροι.Δεν τα βαζουμε μ'αυτους.Ομως ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ θα πρεπει να ζητησουν απο την ηγεσια του κομματος να ξεκαθαρισει επιτελους τη σταση της οχι μονο στα θρησκευτικα θεματα αλλα και στα Εθνικα,οπου υπαρχουν παρομοιες ΑΝ ΟΧΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ περιπτωσεις διγλωσσιας και ασαφειας πολιτικης.

Στο κατω κατω,κυριε Καρατζαφερη,ξερετε πολυ καλα ΠΟΙΟΣ ειναι ο χαμενος ολης αυτης της υποθεσης.Δεν αναρωτιεστε γιατι δεν ανεβαινουν τα ποσοστα σας στις δημοσκοπησεις,ενω η κυβερνηση φθειρεται συνεχως κι ο κοσμος εχει αηδιασει απ'ολους κι απ'ολα;Μηπως στην προσπαθεια σας να προσελκυσετε ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΚΑ νεους ψηφοφορους,ΔΙΩΞΑΤΕ ΤΟΥΣ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ;;;

Εμεις,σας δινουμε την παρακατω φιλικη συμβουλη:ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ οσο ειναι καιρος.Παντου,σε ολα τα επιπεδα.Ετσι κι αλλιως,ως Ορθοδοξοι Ελληνες Χριστιανοι,την ωρα των εκλογων θα εχουμε μνημη και κριση,ωστε να ψηφισουμε αυτους που θεωρουμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ και οχι...Ορθοδοξιζοντες!

Εξαλλου,το μοναστηρι ας ειναι καλα...κι ο νοων νοειτω...

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

9 σχόλια :

  1. Ε καλά τώρα....Αν η πίστη γίνεται κομματική διακήρυξη φασκελοκουκούλωστα!

    Δηλαδή ψηφίστε με γιατί είμαι ορθόδοξος για να είστε και σεις καλοί ορθόδοξοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οχι βεβαια...δε ζηταμε απο κανεναν να καπηλευτει την Ορθοδοξια μ'αυτο τον τρπο.Αλλα κι εμεις εχουμε καθε δικαιωμα να ψηφιζουμε οποιον τουλαχιστον θεωρουμε οτι δε τη θιγει με τις πραξεις και τους λογους του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ απόλυτα Ντιμ.

    Δεν χρειάζεται να αυτοδιαφημίζεσαι Ορθόδοξος (αν είσαι πολιτικός) για να είσαι! Πολλές δε φορές το λες ακριβώς επειδή δεν είσαι.
    Με την αγωνία της πόρνης που κραυγάζει ότι είναι έντιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος28/11/08, 9:50 μ.μ.

    Αγαπητοί που αυτοπροσδιορίζεστε ορθόδοξοι.
    - Εφραίμ και ορθοδοξία είναι άσχετα πράγματα.
    - Η πίστη είναι προσωπική υπόθεση του καθενός , όπως και ο τρόπος προσευχής.
    - Ο κλήρος ανέκαθεν σκανδάλιζε τους πιστούς και πέραν των 3 βασικών τελετουργικών (βάπτιση , γάμος , κηδεία) που θα μπορούσε να εκτελούνται από εθελοντές (όπως σε άλλα δόγματα) δεν προσφέρει απολύτως τίποτα.
    - Ο ανώτερος κλήρος ήταν ανέκαθεν το καταφύγιο των ομοφυλόφυλων (κοινώς πούστηδων) για να αποφύγουν την κοινωνική κατακραυγή , την διαπόμπευση και άλλοθι της αγαμίας. Τους εξασφαλίζει δε χρήμα και εραστές.Όσο πιο ξεφωνημένη είναι κάποια τόσο πιο ψηλά αναδεικνύεται. Η ύπαρξη εξαιρέσεων προφανής και επιβεβαιώνει τον κανόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος29/11/08, 12:45 π.μ.

    Μαύρο στους ψευταράδες του
    Λ.Α.(Ο;)Σ.
    Οι μάσκες έπεσαν!
    Για τσέκαρε την 'ΚΟΙΝΩΝΙΑ' που φαίνεται να αξίζει μέχρι στιγμής
    www.koinwnia.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς ανωνυμο των 9.50:Ασε τα παραμυθακια περι ομοφυλοφιλων στην Εκκλησια,τα'χουμε βαρεθει...οσα δε φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια.Δε σημαινει οτι επειδη καποιοι ειναι αγαμοι θα ειναι και γκει.Οσο για τον π.Εφραιμ,ευτυχως που μας υπενθυμιζεις εσυ οτι ειναι "ασχετος με την Ορθοδοξια"...γιατι εμεις που τον ξερουμε εστω λιγο προσωπικα,αλλα ξερουμε...

    Σχετικα με την "Κοινωνια",ειναι οντως καλη προσπαθεια,αν και περιμενουμε κι απ'άυτην να παρει ξεκαθαρες θεσεις στα καιρια ζητηματα του τοπου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος29/11/08, 5:06 π.μ.

    ti egine pou einai i perivoiti omogeneia kai omopsyxia tou ellinikou ethnous? ...telika mporeite ne ginete polu asteioi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. H "ομοψυχια και η ομογενεια" ειναι να μην ασκειται κριτικη σε κανεναν και ειδικα σε καποιους...επαγγελματιες Ορθοδοξους;Αν ναι,τοτε χιλιες φορες να ειμαστε "αστειοι",παρα κατευθυνομενοι και ψηφοθηρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος6/12/08, 11:29 π.μ.

    Ο ΛΑΟΣ έχει ως ψηφοφόρους Ορθόδοξους χριστιανούς, αλλά να μην ξεχνάμε ότι είναι και η πολιτική σφηκοφωλιά όλων των νεο-παγανιστών.
    Είναι φαινόμενο κόμματος ο ΛΑΟΣ, αφού παίρνει ψήφους από τόσο διμετρικά αντίθετες κοινωνικές ομάδες. Ο Καρατζαφέρης είναι άπαιχτος στό θέμα αυτό, και για τον λόγο αυτό παίρνει αυτές τις θέσεις για το Βατοπαίδι. Για να κάνει το ΄΄κομμάτι΄΄ των παγανιστών. Αύριο θα κάνει κάτι άλλο για να ικανοποιήσει τους χριστιανούς. Ε ρε ξύλο που θέλει...
    ΚΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20