Ένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ αφιερωμένο στον Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινό

Κ υκλοφόρησε το ημερολόγιο 2010 της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ίππωνος και Σεραφείμ Σαρώφ Τρικόρφου Φωκίδος,το οποίο είναι αφιερωμένο στον μακαριστό Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό. Όλοι οι μήνες έχουν διαφορετικές φωτογραφίες του Γέροντα Ιωσήφ. Το ημερολόγιο είναι συλλεκτικό και κυκλοφορεί σε περιορισμένα αντίτυπα.

Το ημερολόγιο περιλαμβάνει όλες τις εορτές και τις νηστείες του χρόνου. Αναφέρει καθημερινά πότε τρώγεται κρέας, ψάρι, γάλα, αυγά και πότε όχι.

Το κόστος του ημερολογίου είναι 10 ευρώ. + έξοδα αποστολής.

Για όσους επιθυμούν να το αποκτήσουν ας απευθυνθούν στην Ιερά Μονή μας στο τηλέφωνο 26340 44282.
Ώρες λειτουργίας τηλεφώνου:
Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 14:00 και 18:00 – 20:30
Ιστοσελίδα.

Μια πραγματικά αξιέπαινη προσπάθεια που αξίζει να στηρίξουμε όλοι!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

39 σχόλια :

  1. Ανώνυμος13/12/09, 3:18 μ.μ.

    Να μετανοήσουν οι παπαροκάδες, για την αναίσχυντη συμπεριφορά τους και την διαπόμπευση του Μοναχισμού, με πρώτο τον ηγούμενο π.Μουλατσιώτη. Και ας αφήσουν τα ημερολόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ακριβως το "αναισχυντο" εκαναν δηλαδη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευγένιος13/12/09, 7:22 μ.μ.

    Καλά λέει Ηellas-Οrthodoxy. Ξέρει τί λέει. Είναι συμπεριφορά μοναχού αυτή που έχουν; Να παίζουν κιθάρες και ρόκ μουσική, στο όνομα του Χριστού για να προσελκύσουν κόσμο; Είναι συμπεριφορά ή διαπόμπευση του μοναχισμού; Εννοείται το τελευταίο.

    Αυτά τα ήθη είναι καινοφανή και απαράδεκτα για το σεβάσμιο ήθος του Ορθόδοξου Μοναχισμού.

    Είναι σωστό επίσης να βάζει την φωτογραφία του σε κούπες ο π.Μουλατσιώτης; Αυτό δείχνει ταπείνωση ή έπαρση και αλαζονεία;

    Είναι σωστό να πολεμά και συκοφαντεί έναν απο τους αγιότερους σύγχρονους εργάτες του Ευαγγελίου, τον αγωνιστή θεολόγο Νικόλαο Σωτηρόπουλο;

    Είναι τυχαίο ότι ένας ή περισσότεροι μοναχοί, ένας σίγουρα πέταξε τα ράσα; Σε όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις!

    Δεν προσβάλλει όλη η αυταρέσκεια που έχει, ιδίως ο ηγούμενος; Φωτογραφίες, συνεχώς προβολές, ράσα πανάκριβα και διαφορετικά, επιδείξεις, μεγαλομανίες κτλ κτλ .

    Έχουν πολλά ράμματα για την γούνα τους. Δυστυχώς.

    Να μετανοήσουν και όχι να τους προβάλλουμε και απο πάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/12/09, 8:10 μ.μ.

    Καλά σε πείραξε ο Πατήρ Νεκτάριος που προσπάθησε να έρθει κοντά στους νέους σε μια πολύ δύσκολη συγκηρία για την Εκκλησία, και δεν σε πείραξε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος με τα "σας πάω" τα ανέκδοτα και όλα τα σχετικά;

    Ο Πατήρ Νεκτάριος είναι από τους ελάχιστους ιδεολόγους που πραγματικά πασχίζουν για την Ορθοδοξία.

    Είναι μεγάλη αμαρτία η επίθεση εναντίων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος13/12/09, 8:17 μ.μ.

    Ανώνυμε 8:10μμ ωραίες οι αοριστολογίες σου.

    Ο Χριστόδουλος αγαπητέ ήταν 1000 φορές πιο πολύ μέσα στο ορθόδοξο ήθος απ' ότι ο π.Μουλατσιώτης. Ούτε ροκ μουσικές, ουτε σε κέντρα κοσμικά ουτε τίποτα. Τα ανέκδοτα του Χριστόδουλου ήταν σεμνά, διδακτικά έξυπνα και ευχάριστα, δεν είχαν τίποτα το αισχρό ή το αλλοπρόσαλλο.

    Και ούτε έφτιαξε φλυτζάκια ποτέ με το πρόσωπό του απο ματαιοδοξία!

    Ή έχεις άγνοια ή είσαι τσιράκι τους. Και στις δύο περιπτώσεις το καλύτερο είναι να μην μιλάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιώργος Πολυδερόπουλος13/12/09, 8:47 μ.μ.

    Ευτυχώς ανώνυμε που έχουμε κι εσένα και μαθαίνουμε κάποια πράγματα για τους Παπαροκάδες...για να λες να μετανοήσουν και όλες τις υπόλοιπες μπούρδες που μας γράφεις....σίγουρα εσύ είσαι υπέρανω των Παπαροκάδων....εσύ έχεις κάνει πολύ μεγαλύτερο έργο για την Πατρίδα και την νεολαία και γι' αυτό τα λες αυτά...λίγο ταπείνωση δεν βλάπτει αδελφέ μου....μην κρίνετε ινα μην κριθείτε....αλλά εάν αποφασίσετε να κρίνετε...την δικαία κρίση ποιήσατε...έτσι γράφει το Ευαγγέλιο και απ' ότι βλέπω σαν γνώστης του Ευαγγελίου που είσαι αυτό κάνεις...Βέβαια το να κρύβεσαι πίσω από μια λέξη ανώνυμος καταλαβαίνουμε πολύ καλά το ήθος σου...και το τι έχεις κάνει εσύ για την κοινωνία από την πλευρά σου. Το να ρίχνουμε λάσπη...είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο...εύχομαι να μην βρεθείς ποτέ σε τέτοια θέση...δηλαδή το να σε λασπολογούν οι άλλοι...Δεν ξέρω την ηλικία σου...είμαι 53 ετών και γνωρίζω κάποια πράγματα...δεν τους γνωρίζω τους ανθρώπους...αλλά η κρίση σου αυτή μου φέρνει περισσότερο προς κακία...και τέτοια κακία συνήθως έχουν οι άνθρωποι οι οποίοι ζηλεύουν....όταν δεν μπορούν να φτάσουν κάποιον ή να κάνουν κάτι οι ίδιοι προσπαθούν να λασπολογήσουν τους άλλους για να δικαιολογήσουν τον εαυτό τους.
    Ευχαριστώ.
    Γιώργος Πολυδερόπουλος - Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος13/12/09, 9:25 μ.μ.

    Δεν γνωρίζω αν λέγεσαι πράγματι Πολυδερόπουλος. Αλλά αφού δεν τους ξέρεις όπως λες τότε το κλείσε το στοματάκι σου και άσε αυτούς που ξέρουν.

    Και πάψε τις αοριστολογίες όταν υπάρχουν συγκεκριμένες κατηγορίες.

    Αν εσύ βαπτίζεις ως προσφορά και ως έργο, την κατάρράκωση του Μοναχικού σχήματος με τις αλλοπρόσαλλες και περίεργες συμπεριφορές τους, εμείς σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχθούμε αυτές τις ανοησίες που σπιλώνουν τον Ορθόδοξο Μοναχισμό.

    Όσο για τις κατηγορίες περι ανωνυμίας αυτές είναι ΦΘΗΝΕΣ δικαιολογίες. Το blog που γράφεις ανώνυμο είναι, οπότε αν έχεις την στοιχειώδη εντιμότητα πάψε να γράφεις. Όπως και σχεδόν όλα τα blog ανώνυμα είναι και όμως ασκουν κριτική σε επώνυμους, και καλά κάνουν φθάνει να είναι δίκαιη και να μην συκοφαντούν.

    Άσε λοιπόν τις ΦΘΗΝΙΕΣ και γίνε πιο σοβαρός άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος13/12/09, 10:04 μ.μ.

    "Και πάψε τις αοριστολογίες όταν υπάρχουν συγκεκριμένες κατηγορίες"

    "Ναι ναι"....Η Ελλάδα δέχεται επίθεση από παντού.....Η Ορθοδοξία δέχεται επίθεση από ΠΑΝΤΟΥ....και επιπλέον επίθεση από το Ελληνικό κράτος!....κι εσύ βάζεις κατηγορητήριο κατά Ιερέων που αγωνίζονται όσο ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος13/12/09, 10:21 μ.μ.

    Αν ανώνυμε 10:04μμ θεωρείς αγώνα τις υπερπολυτελείς ι.Μονές με τα 400 σήμαντα και τις 62 καμπάνες και άλλες παρόμοιες γραφικότητες. Ή με τις συνεχείς επιδείξεις και φωτογραφήσεις, τότε η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιώργος Πολυδερόπουλος13/12/09, 10:35 μ.μ.

    Κοίταξε να δεις αδελφέ μου...εγώ προσωπικά δεν έχω να κρύψω τίποτα και γι' αυτό από την πρώτη στιγμή σου έγραψα το όνομά μου...δεν ντρέπομαι για αυτά που σκέφτομαι και σου γράφω...ξέρω ότι μπορεί να μην με πιστεύεις....ότι αυτό είναι το όνομά μου...αυτό είναι δικό σου πρόβλημα. Να ξέρεις ότι θα μπορούσα κι εγώ από την αρχή να πω την άποψή μου ως ανώνυμος...αλλά όπως σου είπα δεν ντρέπομαι γι' αυτά που σκέφτομαι και γράφω. Με όλο το συμπάθιο, (δεν έχω κάτι μαζί σου) αλλά τα βάζω με όλους αυτούς οι οποίοι χωρίς να γνωρίζουν σπιλώνουν τους άλλους...και κυρίως τους Εκκλησιαστικούς άντρες. Μια με τον Μακαριστό Χριστόδουλο, με τον Γέροντα Εφραίμ, τον π. Νεκτάριο Μουλατσιώτη κ.ο.κ... μου γράφεις ότι υπάρχουν συγκεκριμένες κατηγορίες...μπορείς να μου τις πεις; και δεύτερον που είδες την καταρράκωση του Μοναχικού σχήματος...

    Γνωρίζω ότι είναι πολύ πιο εύκολο να δούμε το σκουπιδάκι στο μάτι του άλλου παρά το δοκάρι που έχουμε εμείς στο δικό μας μάτι. Πάντως και ως προσφορά και ως έργο έχουν κάνει πολύ περισσότερο από εμένα και από εσένα, ακόμα και από πολλούς άλλους που θα μπορούσαν και μπορούν να κάνουν πολλά...

    Όπως σου έγραψα και προηγουμένως είμαι 53 ετών. Δεν γνωρίζω την ηλικία σου...και είμαι σε θέση να γνωρίζω κάποια πράγματα λόγω εμπειρίας...πάντως να ξέρεις πολύ θα ήθελα να μάθω το όνομά σου...για ένα και μόνο λόγο...για να προσευχηθώ για εσένα...
    Ευχαριστώ
    Γιώργος Πολυδερόπουλος - Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιώργος Πολυδερόπουλος13/12/09, 10:38 μ.μ.

    Από που κι ως που ένα Μοναστήρι το χαρακτηρίζεις υπερπολυτελές επειδή έχει 400 σήμαντρα και 62 καμπάνες;
    Έτσι είναι τα υπερπολυτελή Μοναστήρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ευγένιος13/12/09, 10:49 μ.μ.

    "Πολυδερόπουλε" με ή εκτός εισαγωγικά άσε τις ανοησίες και τους συμψηφισμούς, δεν κατηγορήθηκε ούτε ο Χριστόδουλος ούτε ο π.Εφραιμ τώρα, και μην τους βάζεις μαζί με τον παπαΜουλατσιώτη προσπαθώντας να εξυψώσεις τον τελευταίο και να τον εμφανίσεις ότι δήθεν άδικα κατηγορείται.

    Αν ανοίξεις τα μάτια σου και κοιτάξεις πιο πάνω θα δεις τις συγκεκριμένες κατηγορίες.

    Για την προσευχή που λες, πες για τον ανώνυμο που συνομίλησα μαζί του και ξέρει ο Θεός. Ας αφήσουμε τις υποκρισίες.

    Μπορεί να είσαι 53 ή 153 αλλά όπως ο ίδιος παραδέχτηκες δεν γνωρίζεις "...δεν τους γνωρίζω τους ανθρώπους...". Λοιπόν πάψε την υπεράσπιση ανθρώπων που δεν τους γνωρίζεις. Οι κατηγορίες είναι αληθινές 100%.

    Το Μοναστήρι είναι ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΕΣ και απόδειξη είναι και αυτή η γραφικότητα των σημάντρων και των καμπάνων, που είναι πέταμα ένα σωρό λεφτών που δεν το κάνει ένας που θέλει απλά και λιτά πράγματα. Αν μπεις στο site τους θα ΑΗΔΙΑΣΕΙΣ με τις πολυτέλειες ιδίως τα ράσα και τις επιδείξεις του παπα Μουλατσιώτη.

    ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ευγένιος13/12/09, 10:56 μ.μ.

    Εκτός απο τις άλλες πολυτέλειες. Ας μείνουμε μόνο σ' αυτό, ας μας δείξουν το κοστολόγιο των 400 σημάντρων και των 62 καμπάνων, να δούμε αν μπορεί να διαθέσει τόσα πολλά χρήματα ένα λιτό παραδοσιακό Μοναστήρι.

    Και αυτό είναι ένα απο τα πολλά που ανέφερα παραπάνω. Τα άλλα είναι πολύ βαρύτερα, όπως οι κούπες, οι άθλιες κατηγορίες και συκοφαντίες του κατα του ομολογητού θεολόγου και περιφανούς ιεροκήρυκα Νικόλαου Σωτηρόπουλου και άλλα πάρα πολλά που αν τα αρχίσω να γράφω δεν θα σταματήσω ούτε αύριο.

    ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΜΟΝΑΧΙΚΟΥ ΗΘΟΥΣ ΣΥΝΙΣΤΑ Η ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΙΟΣ ΔΙΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο πατηρ Νεκταριος Μουλατσιωτης εχει κατηγορηθει οσο λιγοι,αλλα παρολα αυτα ειναι απο τους λιγους που μπορει να προσεγγιζει αριστα τη νεολαια.Τα τραγουδια του δεν εχουν καμια βωμολοχια ή αντιχριστιανικο περιεχομενο,το αντιθετο μαλιστα!Οσο για το "υπερπολυτελες μοναστηρι",εδω η λασπολογια ξεπερναει καθε οριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ευγένιος13/12/09, 11:34 μ.μ.

    Αν, Η-Ο, για εσένα αυτό το Μοναστήρι δεν είναι υπερπολυτελές τότε είναι δικό σου πρόβλημα και ΟΧΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ

    Φθάνει να μας αποδείξεις με λογικά επιχειρήματα και με στοιχεία ΌΤΙ:

    τα 400 σήμαντα και οι 62 καμπάνες είναι απολύτως απαραίτητα και στοιχειώδη για κάθε Μοναστήρι

    οι ροκ μουσικές και οι κιθάρες συνάδουν με το πνεύμα του ορθόδοξου Μοναχισμού και οι άγιοι του Μοναχισμού έπαιζαν ροκ μουσικές και κιθάρες

    ότι οι΄άδικες κατηγορίες προς αδιάβλητο θεολόγο είναι δείγμα σεμνότητας και αγιότητας.


    -με έγκυρο έγγραφο με σφραγίδες και υπογραφές πόσο κοστίζουν τα 400 σήμαντρα και οι 62 καμπάνες και τα άμφια του π.Μουλατσιώτη, είναι ευτελή ποσά.

    Αν τα αποδείξεις όλα αυτά τότε θα αρχίσουμε να αναρωτιώμαστε κατα πόσο έχουμε δίκαιο. Αλλά νομίζω ότι το μόνο που κάνεις είναι να αοριστολογείς προσπαθώντας ανεπιτυχώς να τους δικαιολογήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ευγένιος13/12/09, 11:36 μ.μ.

    Δεν είπα ότι έχουν βωμολοχία ή αντιχριστιανικό περιεχόμενο τα τραγούδια τους. Όμως οι Μοναχοί δεν έχουν ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΟΥΛΕΙΑ με αυτές τις γελοιότητες και κοσμικότητες των παπαροκάδων, που ξεφτιλίζουν τον Μοναχισμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος14/12/09, 12:17 π.μ.

    ΕΥΓΕΝΙΕ ΕΙΠΕΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ Γ.Ο.Χ. ΣΤΗ ΣΤΗΛΗ ΤΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΜΕ ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΘΡΟΛΟΓΙΚΑ Η ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΝΑΙΡΕΣΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΑΣ ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ. ΥΓ. ΖΗΤΟΥΜΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΓΡΑΨΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΥΓΕΝΙΕ ΕΥΓΕΝΙΑ. ΕΥΓΕΝΙΕ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΑΠΡΟΣΕΞΙΑΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ Ε ΠΑΤΗΘΗΚΕ Α. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΕΥΓΕΝΙΟΣ Η ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΟ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΣΤΗ ΣΤΗΛΗ ΤΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ hellas orthodoxy O OΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΩΝ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΚΟΣΜΙΟΤΗΤΑ. ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ Γ.Ο.Χ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος14/12/09, 12:29 π.μ.

    "Το Μοναστήρι είναι ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΕΣ και απόδειξη είναι και αυτή η γραφικότητα των σημάντρων και των καμπάνων, που είναι πέταμα ένα σωρό λεφτών που δεν το κάνει ένας που θέλει απλά και λιτά πράγματα. Αν μπεις στο site τους θα ΑΗΔΙΑΣΕΙΣ με τις πολυτέλειες ιδίως τα ράσα και τις επιδείξεις του παπα Μουλατσιώτη.

    ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ."

    Καλά θα μας κουφάνεις εντελώς! Είναι κακό τα σήμαντρα και οι καμπάνες; Αυτό δεν είναι πλεονέκτημα για το μοναστήρι;;;

    Και λες για τα ράσα;;;; Ζητάς να κατηγορηθεί για τα ράσα που φοράει;;;; Ότι ντύνεται πολυτελώς; Συγνώμη, τον ξέρεις τον Πατήρ Νεκτάριο;;;;;

    Μάλλον έχεις προσωπικό θέμα, και ζήλεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος14/12/09, 10:58 π.μ.

    ΟΙ ΠΑΠΑ-ΡΟΚΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΑΦΟΡΜΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ Α.Μ.Α.Ν. ΤΟΥ ΑΝΤΕΝΑ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΠΑΠΑ-ΠΑΝΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑ-ΜΕΤΑΛΑΔΕΣ ΦΘΑΝΕΙ! ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΤΕ. ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΤΩΜ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΤΗΜ ΝΕΟΛΑΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΝΓΚΕΝ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ, ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ, ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ Κ.Α. ΓΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΞΙΕΠΑΙΝΟΙ. ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΑΠΑΡΟΚΑΔΕΣ ΞΕΧΑΣΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΡΟΚ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΟΠΩΣ ΟΙ RAGE AGAINST THE MACHINE. 2 ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΡΟΚ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΠΑΡΟΚΑΔΩΝ. ΤΟ ΑΝΤΕΓΡΑΨΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΟΠΟΥ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΡΟΚΑΔΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΡΟΚ. ΑΥΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΝ ΒΕΒΑΙΩΣ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΣΤΟΡΙΝΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΑΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΣΤΟΡΙΝΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΕΛΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΠΑ-ΡΟΚΑΔΕΣ! ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΙΑ ΑΦΙΣΑ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΓΡΑΦΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΡΟΚ Ν ΡΟΛ. ΕΛΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΡΟΚ Ν ΡΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΙΣ... ΠΑΙΔΙΑ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΗΤΑΝ HEAVY METAL ΜΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΣΤΙΧΟ ΚΑΙ ΑΦΘΟΝΟ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΟΥΡΛΙΑΖΕ!!! ΗΤΑΝ ΟΧΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΛΑΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΩΝ! ΜΕ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΡΟΚ ΧΟΡΕΥΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ!!! ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΗΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΤΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΝΕΟΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΤΑ ΕΖΗΣΕ ΑΥΤΑ! ΠΡΟΣΕΞΤΕ! ΝΑ ΑΚΟΥΤΕ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΑΡΕΣΤΗ! ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΡΟΚ ΕΙΧΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ! ΑΝ ΟΙ ΠΑΠΑ-ΡΟΚΑΔΕΣ ΗΘΕΛΑΝ ΑΠΛΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙ-ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ (DO IT YOURSELF ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ) ΘΑ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΤΟ CD ΤΟΥΣ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 1987 ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΟΚ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΩΧΡΑ ΣΠΕΙΡΟΧΑΙΤΗ ΤΟ ΟΠΟΙΟ AN KAI ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙ-ΕΜΠΟΡΙΚΟ (DO IT YOURSELF) ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΑ CD ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ Σ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ. ΟΙ ΠΑΠΑΡΟΚΑΔΕΣ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΙΜΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΩΧΡΑ ΣΠΕΙΡΟΧΑΙΤΗ ΑΛΛΑ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΡΟΚ... HELLAS - ORTHODOXY ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ FAN CLUB ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΩΝ ΠΑΠΑΡΟΚΑΔΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος14/12/09, 1:44 μ.μ.

    Περαστικά στον ανώνυμο που έχει καταληφθεί από μανία κατά του Πατέρα Νεκτάριου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεν γνωριζω κανενα τετοιο "φαν κλαμπ".Παντως ειναι ανοητο να τους κατακρινεις επειδη τους κοροιδεψαν οι ανθελληνες και αντιχριστιανοι του "αμαν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ευγένιος14/12/09, 3:55 μ.μ.

    Κανένα προσωπικό θέμα με τους εκτραπέντες παπαροκάδες δεν έχω, επιπόλαιε ανώνυμε 14 Δεκεμβρίου 2009 12:29 π.μ.

    Σου φαίνονται προσωπικά όλα αυτά που γράφω ή βαθύτατα εκκλησιαστικά; Μήπως εσύ είσαι φανατισμένο τσιράκι τους δεν βλέπεις την ολοφάνερη ΕΚΤΡΟΠΗ τους απο το ορθόδοξο μοναχικό ήθος;;

    @Παλαιοημερολογίτη
    δεν έχω χρόνο αλλά θα σου απαντήσω. Θέλω όμως παραπομπή στο βιβλίο του π.Αυγουστίνου και όχι αοριστολογίες. Αφού το έχεις εσύ, γιατί σου είναι κόπος να μας πεις την σελίδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γιώργος Πολυδερόπουλος14/12/09, 4:28 μ.μ.

    Δυστυχώς αδελφέ μου....ο εγκέφαλός σου είναι "βλαμμένος"....ελπίζω να καταλαβαίνεις την ακριβή έννοια του όρου...έχει βλαφτεί ανεπανόρθωτα...έχει κατεστραμμένα αγγεία τα οποία δεν γίνονται πάλι καλά...συγνώμη που σου γράφω αυτά τα πράγματα...παραδέχομαι ότι έκανα λάθος...και το λάθος μου ήταν το ότι νόμισα ότι είσαι άνθρωπος της Εκκλησίας...αλλά εσύ με την Εκκλησία...απ' ότι βλέπω μέρα με την νύχτα...Ξέρεις τι είναι Εκκλησία; ξέρεις τι είναι Θεός; ξέρεις τι είναι Μοναχισμός; ξέρεις ποιες είναι οι καθημερινές ακολουθίες που πρέπει να γίνονται σε καθημερινή βάση από όλους τους ιερείς; Γνωρίζεις τι είναι το αντιμήνσιο; Μήπως το μάκτρο που χρησιμοποιεί ο ιερέας; Ξέρεις τι συμβολίζει η μικρή και η μεγάλη Είσοδος...και πολλά άλλα ερωτήματα σχετικά με την Εκκλησία... Δυστυχώς για άλλη μια φορά βλέπω την ξεροκεφαλιά ορισμένων σαν κι εσένα...εσύ και κάτι άλλοι τύποι σαν κι εσένα πρέπει να σας κάνουμε Πάπες...εκτός από εσας δεν υπάρχει άλλος...εσείς τα γνωρίζετε όλα και μπορείτε να μιλάτε για τους πάντες...έστω και αν δεν είστε του χώρου.

    Για τον Νικόλαο Σωτηρόπουλο που μου μιλάς απ' ότι γνωρίζω τον έχει αφορήσει η Εκκλησία...και δεύτερον όχι μόνο από τον π. Νεκτάριο από πολλούς κληρικούς δεν έχω ακούσει να λένε κάτι για τον Σωτηρόπουλο.

    Όταν λες ντύνεται πολυτελώς...τι εννοείς ότι φοράει χρυσά;;;;;;;;;;; ΚΑΠΟΥ ΕΛΕΟΣ...ΜΑΖΕΨΟΥ...ΜΗΝ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ...
    ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΗΝ ΛΑΣΠΟΛΟΓΕΙΤΕ...ΧΩΡΤΑΣΑΜΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ...ΤΟ ΜΑΘΑΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΣΑΣ...

    Αγαπητέ Ευγένιε μήπως...είσαι κι εσύ στην κατηγορία του ανώνυμου;...απ' ότι βλέπω ούτε κι εσύ πρέπει να έχεις καμία σχέση με την Εκκλησία...σύμφωνα με αυτά που γράφεις...το αποδυκνύεις μόνος σου...
    Εξήγησε μου πρώτα και μετάφρασε μου τους ψαλμούς του Δαβίδ....και μετά ρώτησε να μάθεις για την μουσική και τις κιθάρες μέσα στην Εκκλησία.

    "Αινείτε Αυτόν εν ήχω σάλπιγγος, αινείτε Αυτόν εν Ψαλτηρίω (Ψαλτηρίω = Ψαλτήριον μουσικό όργανο στην εποχή του Προφήτη Δαβίδ) και κιθάρα, αινείτε Αυτόν εν τυμπάνω και χορώ, αινείτε Αυτόν εν χορδαίς και οργάνω, αινείτε Αυτόν εν κυμβάλοις ευήχοις...

    Και επίσης αγαπητέ Ευγένιε δεν προσπαθώ να εξυψώσω τον π. Νεκτάριο...σύγνωμη αν κατάλαβες αυτό...εγώ τόνισα μάλλον ήθελα να τονίσω και να πω για όλους αυτούς που είναι εκτός Εκκλησίας και δεν έχουν καμία σχέση με την Εκκλησία και κατά καιρούς όλο την πολεμούν απλά με αοριστολογίες, έτσι άκουσα, έτσι μου είπαν, μάλλον αυτό θα γίνεται....κ.ο.κ.

    Όσο για την προσευχή την έκανα και όντως είπα αυτό που μου έγραψες αγαπητέ Ευγένιε.

    Ευχαριστώ
    Πολυδερόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γιώργος Πολυδερόπουλος14/12/09, 4:33 μ.μ.

    Αγαπητέ ανώνυμε κάτι που μου διέφυγε...για πες μας...εσύ που τα γνωρίζεις όλα και ειδικά περί της Εκκλησίας...τι γνωρίζεις για την Βυζαντινή Μουσική; Είναι στην παράδοση της Εκκλησίας; Κάτι το οποίο παραλάβαμε από τους Αποστόλους ή από την πρώτη χριστιανική κοινότητα;

    Πολυδερόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος14/12/09, 5:57 μ.μ.

    Το Φάν Κλάμπ των παπαροκάδων υπήρξε στην Ηλιούπολη με μέλη κυρίως πνευματικά παιδιά του Μουλατσιώτη απο την εποχή που ήταν εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως. Μάλιστα είχε κάνει αναφορά σ αυτό το περιοδικό Ε της Ελευθεροτυπίας στις 20-2-2000. Ο φίλος απο την Αμερική έχει απόλυτο δίκιο. Η κατάσταση με το δήθεν χριστιανικό ρόκ έχει ξεφύγει τελείως στην Αμερική. Πάντως οι Αμερικάνοι Προτεστάντες ξεκίνησαν το οργανωμένο δήθεν χριστιανικό ροκ με δίσκους συναυλίες δισκογραφικές εταιρίες μάνατζερ κλπ. Όμως δήθεν χριστιανικό ελαφρύ ροκ εν ρολ έπαιξαν πολλες δεκαετίες πρίν απο αυτούς κάποιες παπικές καλόγριες ενός παπικού μοναστηριού απο το Βέλγιο οι οποίες είχαν επηρεαστεί απο το κίνημα των Χίπις. Τα τραγούδια ηταν κυρίως παπικές προσευχές σε ρυθμό ελαφρύ ροκ εν ρολ. Επαιζαν τελείως ερασιτεχνικά, δεν εβγαλαν δίσκο, ούτε έκαναν συναυλιες με εισιτήριο. Το Βατικάνο έλεγαν τους ειχε δωσει ευλογια για να πλησιασουν με αυτο το τροπο τη Βελγικη νεολαια. Περιπτωση δηλαδη καρμπόν με τους Παπαροκαδες μονο που αυτοι ειπαν να τα οικονομησουν. Ο φιλος απο την Αμερική τα ειπε πολυ ωραια μονο βυζαντινη μουσικη να ακουτε και μακρια απο το δηθεν χριστιανικο ροκ ακομα περισσοτερο μακρια απο την white power music! Πολυδεροπουλε; ντροπη να ειρωνευεσαι το παιδι απο την Αμερικη που προφανως γνωριζει πολυ απο εσενα. Ναι βυζαντινη μουσικη πρεπει να ακουμε αν δεν σου αρεσει Πολυδεροπουλε; ειρωνα εσυ ακου σκυλαδικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γιώργος Πολυδερόπουλος14/12/09, 6:36 μ.μ.

    Φίλε μου ανώνυμε 5:57 μ.μ. δεν με κατάλαβες καλά...εγώ ρωτώ τον ανώνυμο σαν "γνώστη" των εκκλησιαστικών να μου πει κάποια πράγματα για την Βυζαντινή....όσο για τα σκυλάδικα δεν ακούω τραγούδια που οι ρίζες τους προέρχονται από την Τουρκία...προσωπικά ακούω κλασσική και Βυζαντινή μουσική...άλλωστε ψέλνω και σε ενορία στην Θεσσαλονίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ευγένιος14/12/09, 6:52 μ.μ.

    Δυστυχώς η δόλια και ανήθικη προσπάθεια του Πολυδερόπουλου να αλλάξει θέμα τον προδίδει ότι μάλλον είναι τσιράκι των παπαροκάδων. Ή είναι εντελώς βλαμμένος ο ίδιος και προσπαθεί ο ταλαίπωρος με τις ύβρεις να δημιουργήσει εντυπώσεις.

    Όμως δεν είναι μόνο οι παπαροκάδες ΑΛΛΑ ΚΑΙ ο ίδιος με όσα γράφει δείχνει ότι είναι ΑΜΑΘΗΣ ως προς τα Εκκλησιαστικά και ΝΟΣΗΡΟΣ ως προς τις ορθόδοξες απόψεις.

    Περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις στα συγκεκριμένες κατηγορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ευγένιος14/12/09, 6:57 μ.μ.

    Για όσους γνωρίζουν έστω και λίγα απο τον γνήσιο Ορθόδοξο Μοναχισμό οι αμάχητες ερωτήσεις μου που έθεσα στις 13 Δεκεμβρίου 2009 11:34 μ.μ. και 11:36μμ μένουν, αναπάντητες και αποδεικνύονται αληθινές πέρα για πέρα.

    Το νοσηρό και εκκοσμικευμένο πνεύμα που φέρνουν οι παπαροκάδες στην Εκκλησία και τον Μοναχισμό μας ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Είναι αντιπαραδοσιακό και φέρνει μεγάλα κακά στην Εκκλησία και γι' αυτό σωστά πολεμείται από όλους τους σωστά και υγιώς φρονούντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ευγένιος14/12/09, 6:59 μ.μ.

    Ποιό είναι το παιδί απο την Αμερική;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος14/12/09, 7:00 μ.μ.

    Φιλε ετσι ειναι μονο που ξεχνας οτι οι συγκεκριμμενες παπικες μοναχες απο το Βελγιο δεν τραγουδουσαν μονο ροκ αλλα επαιζαν μπιλαρδο και μασκαρευοντουσαν στις καρναβαλικες εκδηλωσεις!!! Διοτι ελεγαν ετσι θελει το μοναχικο ταγμα σημερα! Λενε οτι ξεσαλωσαν τελειως καπνιζαν, εκαναν ηθικα αισχη και το βατικανο που τους ειχε δωσει ευλογια για ανοιγμα στη βελγικη νεολαια παραδεχτηκε το λαθος του και αναγκαστηκε να τις μαζεψει πριν ξεφτιλιστει τελειως στο Βελγιο. Αυτα να τα βλεπει η εκκλησια της ελλαδος που θεωρει οτι η παπικοι ειναι εκκλήσια και εχουν εγκυρα μυστηρια! Ηellas Orthodoxy θυμασαι την καταπτυστη συμφωνια του Μπελεμεντ του Λιβανου;;; Ακομα ισχυει! Αυτη ειναι αλλη μια ξεφτιλα της ελλαδος! Μετα ηρθε και αλλη, αναγνωρισε και τους Μονοφυσιτες ως εκκλησια με εγκυρα μυστηρια! H-O ψαξε να βρεις ποιος υπεγραψε εκ μερους της εκκλησιας της ελλαδος θα σοκαριστεις! Για να σε βοηθησω ο συγκεκριμενος ευθυνεται για τη μεταφραση της δημοτικης στην Πρεβεζα,ειναι αρχιερεας το ονομα του ξεκιναει απο Μ και το επιθετο απο Κ ποιος ειναι γνωριζεις Η-Ο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ευγένιος14/12/09, 7:05 μ.μ.

    Και μάθε, Πολυδερόπουλε αμαθή στα εκκλησιαστικά, ότι τον Σωτηρόπουλο δεν τον αφόρισε η Εκκλησία αλλά ΑΝΑΞΙΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ της Διοικούσας Εκκλησίας. Και όποιος συνηγορεί και δικαιολογεί αυτή την ΑΘΛΙΑ πράξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου γίνεται ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ και ΑΔΙΚΟΣ και όπως λέει η Αγ. Γραφή "άδικοι βασιλείαν Θεού ΟΥ κληρονομήσουσιν"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ευγένιος14/12/09, 7:10 μ.μ.

    Πολυδερόπουλε ακόμα στην προ Χριστού εποχή είσαι ακόμα και επικαλείσαι τα της λατρείας της Θρησκείας του Ιουδαϊσμού (ψαλτήριο, κιθάρες, τύμπανα, κύμβαλα, όργανα); Δεν πάτησες ποτέ το πόδι σου σε Ορθόδοξο ιερό ναό να δείς πώς οι άγιοι Πατέρες έχουν ορίσει τα της λατρείας μας;

    Δεν διάβασες κανένα βίο ασκητικού και μοναχού αγίου της Εκκλησίας να δεις ότι ΟΥΤΕ κιθάρες είχαν ΟΥΤΕ έξαλλες ροκ μουσικές, ΟΥΤΕ άλλα μουσικά όργανα;

    Τόσο αμαθής είσαι; Και αν είσαι τότε γιατί μιλάς; Για να εξευτελιστείς εντελώς; Ε κύριε "Πολυδερόπουλε";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Basilis

    agapitoi adelfoi min tsakoneste. File anonime ean afta pou grafeis ta diavasa prin 5 xronia tha simfonousa mazi sou 10000%. Tha sou po to eksis...ki ego afta elega mexri prin 5 xronia. Omos otan to sigkekrimeno monastiri esose ton kalitero mou filo 29 eton tora, tote 24, apo ta narkotika allaksa gnomi. Perissotero allaksa gnomi otan episkeftika to monastiri tote gia na do ton filo mou kai ekeini tin periodo filouxenousan alla 5 paidia pou ekanan apexartisi apo ta narkotika. Tous gnorisa apo konta kai ton p. Nektario kai tous upolipous monaxous...Xoris na thelo na se kakologiso...mallon den les alithia. Ego pantos na po tin alitheia den eida koupes oute polytima rasa. Malista kai tote pou ekanan kai perissoteres emfaniseis stin T.V. oute tote eida polytima rasa oute prin apo 1 xrono pou piga pali.

    Ego tha sou elega na tous gnoriseis apo konta...oxi gia na allakseis gnomi. Alla einai kalitera na milame otan gnorizoume kapoia pragmata. Kati to opoio ekana ki ego.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος14/12/09, 7:36 μ.μ.

    ΒΑΣΙΛΗ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ. ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΕΙΧΕ ΜΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΘΕΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΝΚ - ΡΟΚ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΡΟΚ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ. ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΚΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΗΣ ΜΟΝΑΧΟΣ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΕΦΤΑΙΓΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΡΟΚΑΔΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Γιώργος Πολυδερόπουλος14/12/09, 7:39 μ.μ.

    Αγαπητοί, ανώνυμε και Ευγένιε. Προσωπικά δεν είμαι κανενός τσιράκι. Τα βάζω με αυτούς που είναι εναντίον της Εκκλησίας, χωρίς να γνωρίζουν. Πηγαίνετε δείτε και μετά πείτε μας. Μου θυμίζετε τον ιατροδικαστή στην περίπτωση του σκηνώματος του αγίου Βησσαρίωνα στην Λαμία που σε μια εκπομπή που τον είχαν καλέσει είπε ότι είναι μούμια...και σε ερώτηση που του έκαναν πως εβγαλε το συμπέρασμα αυτό είπε χαρακτηριστικά: Είδα το σκήνωμα στην φωτογραφία της Esperesso????????

    Πολυδερόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Anonime den ksero an simbainei kai allou. Tin periodo ekeini kapoios eipe stin oikogenia tou filou mou na apefthinthoun sto Ag. Oros sti Moni Grigoriou. Otan piran tilefono tous eipan oti den mporoume exoume polla paidia. An thelete 2 me 3 meres. Kai apo tin Moni Grigoriou tous eipan na paroun tilefono stous "Paparokades". Den gnorizo gia tin Esfigmenou, giati tote oi goneis tou filou mou rotisan stin Grigoriou kai se 2 alla den ta thimamai.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος14/12/09, 8:34 μ.μ.

    ΦΙΛΕ ΒΑΣΙΛΗ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΤΟΞΙΚΟΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟ ΠΑΝΚΗ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ. ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΟΜΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ. ΦΥΣΙΚΑ Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ Η ΜΟΝΗ ΕΙΝΑΙ ΖΗΛΩΤΙΚΗ, ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΖΗΛΩΤΕΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΣΤΟ ΤΟΞΙΚΟΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟ ΦΙΛΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΟΙ ΖΗΛΩΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ Ι.Μ. ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΞΙΚΟΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΤΟΞΙΚΟΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟ ΠΑΝΚΗ ΓΝΩΣΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΗΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΞΙΚΟΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ. ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΠΟΤΕ ΣΥΝΕΒΗ ΒΑΣΙΛΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Apo oti thimamai einai giro sta 5 me 6 xronia kapou ekei...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ευγένιος19/12/09, 10:54 μ.μ.

    Πολυδερόπουλε έκανες το σφάλμα να ταυτίσεις τον π.Μουλατσιώτη, κληρικό με έντονες απαράδεκτες εκκοσμικεύσεις, με όλη την Εκκλησία! Έλεος!

    Όσοι λένε αλήθειες για ανάξιους κληρικούς είναι εχθροί της Εκκλησίας;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20