Ο Τόνι Μπλερ σε ομολογία πίστεως,ενώπιον των ισχυρών του κόσμου!

Ο ΠΡΩΗΝ ΑΓΓΛΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΘΕΟ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ-ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ Τ'ΑΚΟΥΝΕ;;;

Η θρησκευτική πίστη θα πρέπει «να ξαναπάρει τη θέση που της αξίζει ως οδηγός του κόσμου και του μέλλοντός του». Τη θέση αυτή υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, ο οποίος έχει αποχωρήσει από την Αγγλικανική Εκκλησία και έχει ασπασθεί τον καθολικισμό. Ομιλώντας στο ξενοδοχείο «Ηilton» της Ουάσιγκτον, παρουσία του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα,σε προεδρικό μπρέκφαστ στο οποίο είχε προσκληθεί, εκτίμησε ότι ο 21ος αιώνας προμηνύεται «φτωχότερος σε πνεύμα και ευτελέστερος σε προθέσεις αν ο κόσμος επιμείνει να αγνοεί τη Θεία Χάρη».

Στη μεγάλη αίθουσα χορού του «Ηilton», όπου έλαβε χώρα προχθές το «μπρέκφαστ μετά προσευχής», παρευρίσκονταν προσωπικότητες διεθνούς κύρους, ο νυν πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί, η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ κ.ά. Ενώνοντας τις παλάμες σε στάση προσευχής ο κ. Μπλερ είπε αποτεινόμενος στον πρόεδρο Ομπάμα: «Είναι πρόσφορη η σημερινή ευκαιρία,κατά την εξαιρετική αυτή στιγμή στην ιστορία των χωρών μας,να ακουστεί αυτή η έκκληση για δράση. Προσευχόμαστε η δράση να είναι σύμφωνη με το έργο και τη θέληση του Θεού».

Μέσα στα 10 χρόνια της πρωθυπουργίας του ο κ. Μπλερ δεν έδινε εντύπωση ανθρώπου θεοσεβούμενου και είναι γνωστή η στερεότυπη απάντηση που έδινε ο εκπρόσωπός του, ο Αλαστερ Κάμπελ, οσάκις οι δημοσιογράφοι τού έθεταν ερωτήματα θρησκευτικής φύσεως: «Δεν ασχολούμεθα με τον Θεό!». Απαλλαγμένος όμως τώρα από τις δημόσιες ευθύνες, έχει όλον τον χρόνο να ασχοληθεί με τις πνευματικές αναζητήσεις ως ευσεβής καθολικός- και μάλιστα τελείωσε την ομιλία του με το κατανυκτικό «Ο Θεός να σας ευλογεί».

Δεν παρέλειψε να περιγράψει το προσωπικό του «πνευματικό ξύπνημα» σε ηλικία 10 ετών. «Εκείνη την ημέρα ο πατέρας μου,ηλικίας 40 ετών,έπαθε σοβαρό έμφραγμα.Η ζωή του κρεμόταν από μια κλωστή». Οταν πήγε σχολείο και περιέγραψε την κατάσταση, ο δάσκαλος γονάτισε και άρχισε να προσεύχεται. Ο μικρός Τόνι έκρινε τότε σκόπιμο να εξομολογηθεί: «Ξέρετε» είπε στον δάσκαλο «νομίζω ότι ο πατέρας μου δεν πιστεύει στον Θεό...». Και τότε ο δάσκαλος απάντησε: «Αυτό δεν έχει σημασία.Ο Θεός πιστεύει σε εκείνον και τον αγαπάει χωρίς να προσδοκά ανταπόδοση».

Πηγή

Μετα την αποχωρηση του απο την πολιτικη σκηνη,ο πρωην Αγγλος Πρωθυπουργος φαινεται να μιλαει για τη σχεση του με το Θεο χωρις το φοβο των Μμε και αλλων καλοθελητων,που σπευδουν σ'αυτες τις περιπτωσεις να χαρακτηρισουν καποιον ως "φανατικο θρησκοληπτο".Ειναι γνωστο οτι ο ιδιος,κατα τη διαρκεια της πρωθυπουργιας του,πηρε αποφασεις που δεν ηταν δημοφιλεις,ειδικα οσον αφορα τα θεματα εξωτερικης πολιτικης,οπου ηταν κυριολεκτικα το σκυλακι που σερνοταν πισω απ΄το μεγαλο αφεντικο (ΗΠΑ).

Παρολα αυτα,τα λογια του εχουν ιδιαιτερη αξια,δεδομενου οτι ειπωθηκαν μπροστα σε ακροατηριο αποτελουμενο απο πανισχυρους ηγετες,μεταξυ αυτων και ο νεος Πλανηταρχης.Ειναι εξαιρετικα σπανιες οι φορες που καποιο δημοσιο προσωπο κανει τετοια δημοσια ομολογια πιστεως,χωρις να φοβαται αντιδρασεις.Και ακομα πιο σπανιο ν'ακουγεται η φραση "Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ"!

Ο Μπλερ ομως δεν ειναι ο μονος που αναζητει τη βαθια θρησκευτικοτητα:ενας αλλος συμπατριωτης του,ο πριγκηπας Καρολος,επισκεπτεται καθε χρονο το Αγιον Ορος και συμμετεχει στη μοναχικη ζωη σαν απλος προσκυνητης (στη φωτογραφια αριστερα,κατα την επισκεψη του το 2003).
Φαινεται πως ουτε τα πλουτη,ουτε τα μεγαλεια,ουτε η κοινωνικη αναγνωριση ειναι ικανα να χορτασουν εναν ανθρωπο οπως η στενη επαφη με τη χριστιανικη θρησκεια:οταν βλεπεις καποιον που ειχε ο,τι υλικο ονειρευεται ενας ανθρωπος στη ζωη του να λαχταραει μια επισκεψη σε Μοναστηρι,τοτε κατι σημαντικο συμβαινει εκει,που δεν ανταλλαζεται ουτε μ'ολα τα αγαθα του κοσμου!

Αυτες οι ομολογιες πιστεως ειναι καλες,αλλα προσωπικη μας αποψη ειναι οτι θα ηταν ακομα καλυτερες,αν γινονταν κατα τη διαρκεια της θητειας τους σε καποια κυβερνητικη θεση:για παραδειγμα,οι δικοι μας πολιτικοι που δεν τολμανε να κανουν το σταυρο τους,υπο το φοβο των Ιουδαιων (λεγε με Συριζα,γραικυλους και λοιπους αντιορθοδοξους "προοδευτικους"),ισως τελικα θα επρεπε να υιοθετησουν μια πιο χριστιανικη σταση αντιμετωπισης των διαφορων προβληματων.Δεν βλεπουν οτι με τη συνεχιζομενη απομακρυνση απ'το Θεο η κατασταση αντι να βελτιωνεται,χειροτερευει;

Ας τους προβληματισουν τα λογια του πρωην "συναδελφου" τους.
Κι ας καταλαβουν επιτελους οτι ο σεβασμος στη θρησκεια δεν ειναι ουτε αναχρονιστικος ουτε παλιομοδιτικος,ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ...

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

1 σχόλιο :

  1. Μπράβο στον κύριο Μπλέρ,αν πιστεύει πράγματι αυτά που λέει,διότι απο λόγια έχουμε χορτάσει.Έργα θέλουμε και παραδείγματα,ίσως τότε η ζωή μας γίνει πιό ανθρώπινη και καμφθεί ο εγωισμός μας,η πηγή όλων των δρινών της ανθρωπότητας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20