Εθελοντική Οδοντιατρική στο Άγιον Όρος:μια ακόμη μορφή διακονίας προς τον συνάνθρωπο

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ "ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ"...

Αντιγραφουμε απο τις Αγιορετικες Μνημες (Αρχικη Πηγη εδω ):

Εκτός από την οδοντιατρική ως επάγγελμα, υπάρχει και η οδοντιατρική της προσφοράς. Είναι όμορφο να χρησιμοποιούμε την γνώση και τις δεξιότητες μας, για να ανακουφίζουμε τον πόνο των ανθρώπων, αλλά είναι ακόμα πιο σημαντικό όταν μας δίνεται η δυνατότητα να βοηθήσουμε στον απερίσπαστο αγώνα όλων αυτών που εγκαταλείψαν τα πάντα για την αγάπη του Χριστού.

Τα τελευταία χρόνια σχεδόν όλα τα μοναστήρια του Αγίου Όρους έχουν επενδύσει αρκετά χρήματα σε οδοντιατρεία μέσα στα μοναστήρια.

Ο σκοπός είναι, να δοθεί η δυνατότητα στους μοναχούς να λύσουν τα οδοντιατρικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, χωρίς να είναι αναγκαίο να μεταβούν στην κοντινή σχετικά Θεσσαλονίκη.

Ένα από τα μοναστήρια αυτά, είναι και η Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας, όπου εδώ και 15 χρόνια λειτουργεί οδοντιατρείο με την ευγενική προσφορά συναδέλφων οδοντιάτρων, που συνδυάζουν το προσκύνημα με το λειτούργημα. Αμοιβή είναι η αγάπη και οι προσευχές των μοναχών. Σήμερα λοιπόν θα ταξιδέψουμε νοερά στο «περιβόλι της Παναγιάς» για να δούμε την «άλλη» οδοντιατρική την οποία ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε.


Εμεις προσθετουμε πως δεν ειναι μονο μονο οι λαικοι που προσφερουν τις υπηρεσιες τους,αλλα και οι ιδιοι οι μοναχοι,ειδικα οι νεοτεροι που εχουν πτυχια Οδοντιατρικης (και υπαρχουν παρα πολλοι τετοιο σημερα στο Αγιο Ορος).Επισης,παρεχεται περιθαλψη και σε λαικους,σε περιπτωση που χρειαστει.

Προφανως ο εξοπλισμος των οδοντιατρειων εχει αγοραστει με δωρεες πιστων ή με τα εσοδα της καθε Μονης.Προσφατα,στη δινη του θεματος του Βατοπαιδιου,αποκαλυφθηκε οτι το συγκεκριμενο Μοναστηρι ηθελε να φτιαξει ενα μικρο νοσοκομειο για τις αναγκες των αγιορειτων μοναχων.

Αυτα για οσους δηθεν σκανδαλιζονται απο τις "μπιζνες" των μοναστηριων και ειδικα του Αγιου Ορους...δηλαδη δεν πρεπει,εφοσον ειναι οικονομικα δυνατο,να παρεχονται στοιχειωδεις υπηρεσιες υγειας σε οποιον τις εχει αναγκη;Πού ακριβως ειναι το μεμπτο εδω και κυριως,γιατι οι διαφοροι καλοθελητες δεν λενε πού διατιθενται τα χρηματα των μονων,παρα τις κατηγορουν για πραγματα που δεν κανουν,προκειμενου να τις συκοφαντησουν και να δημιουργησουν εντυπωσεις;

Ευχομαστε οι αγιορειτες μοναχοι να συνεχισουν απεριφραστα το μεγαλο εργο τους,χωρις να δινουν σημασια στις μικροτητες ορισμενων...

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20