15 Αυγούστου:Εορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Μνήμη του άνανδρου τορπιλισμού της "Έλλης"

Σε ολόκληρη τη χώρα γιορτάζεται σήμερα το "Πάσχα του καλοκαιριού",όπως συχνά αποκαλείται.Ταυτόχρονα,για μας τους Έλληνες αυτή η μέρα υπενθυμίζει και το συμβάν του τορπιλισμού της Έλλης στο λιμάνι της Τήνου από ιταλικό υποβρύχιο,που ουσιαστικά έδειξε τις πραγματικές προθέσεις των θρασύδειλων γειτόνων.Μερικοί...ξεχνάνε ηθελημένα το παραπάνω γεγονός,επειδή ο τότε Κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς είπε το περίφημο "ΟΧΙ",παρόλο που ιδεολογικά είχε στενότατη συγγένεια με τον Μουσολίνι,τον Χίτλερ και άλλους:αυτό είναι άλλωστε που ενοχλεί σφόδρα τους διάφορους θολοκουλτουριάρηδες,αφού ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΟΡΘΩΣΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ..."ΦΑΣΙΣΤΑΣ"!!!

Διαβάστε εδώ ένα ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με το θέμα.

Ακούστε τα απολυτίκια της ημέρας:



ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

4 σχόλια :

  1. Ανώνυμος16/8/09, 1:56 π.μ.

    Τουρκικες βαρβαρότητες στην Παναγία Σουμελά εναντίον Ελλήνων και Ρώσων
    http://olympia.gr/2009/08/15/turkish-atrocities/


    Μεγαλόχαρη και "φίλοι" Τούρκοι!
    http://www.youtube.com/watch?v=5NW76Y5HXwM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/8/09, 10:00 μ.μ.

    Καλησπερα ειμαι ο ανωνυμος που καναμε την κουβεντα στο αρθρο για το τρωκτικο.

    Πρωτα να ευχηθω Χρονια Πολλα στους εορταζοντες και τις εορταζουσες!

    Μπηκα χθες για να απαντησω στον area51gr και ετσι ειδα αυτην εδω την αναρτηση. Βλεπω οτι κανεις λογο για καποιους "θολοκουλτουριαρηδες" που ξεχνανε ηθελημενα την προσφορα του εθνοσωτηρα(τρομαρα του) Μεταξα. Αργησα λιγο να απαντησω λογω υποχρεωσεων. Επειδη θεωρω πως κι εγω σ΄ αυτους τους "θολοκουλτουριαρηδες" ανηκω θελω να θυμισω μερικα πραγματα που ηθελημενα ξεχνανε οι θολοπατριωτες για την σχετικα προσφατη ιστορια μας και τον Ιωαννη Μεταξα. Κατ΄ αρχας δεν νομιζω να υπαρχει κανεις που να νομιζει οτι οι φασιστες τορπιλισαν την Ελλη γιατι ειχαν ιδεολογικες διαφορες με τον Μεταξα. Και για να προλαβω τους θολοπατριωτες πριν μου πουν για ΙΚΑ και λαϊκες αγορες λεω πως αφηνω εξω και οποια καλα εργα εκανε οπως και την αστυνομικη τρομοκρατια, τα φοβερα βασανιστηρια και τις δολοφονιες πολιτικων αντιπαλων γιατι προτιμω να επικεντρωθω στο ποια ηταν η σταση του "εθνικου κυβερνητου" αλλα και της δεξιας γενικοτερα στα εθνικα θεματα της Ελλαδος πριν αλλα και μετα την καταληψη της εξουσιας, αφου φανταζομαι οτι αυτα ειναι που ενδιαφερουν πρωτιστως τους θολοπατριωτες.

    Πρωτα απ ολα θεωρω πολυ υποτιμιτικη για τον ελληνικο λαο την αποψη οτι οι Ελληνες εκαναν αντισταση γιατι τους το ζητησε ο φασιστας. Ο Μεταξας οταν του στειλαν το τελεσιγραφο οι Ιταλοι εκανε την αναγκη φιλοτιμο και ειπε οχι, οχι επειδη ηταν φασιστες αλλα επειδη ηταν Ιταλοι. Αν μαλιστα διαβασεις τι γραφαν τα οργανα του καθεστωτος πριν τον πολεμο θα δεις οτι θεωρουσαν τη ναζιστικη Γερμανια ως την ιδανικη πολιτεια! Οι Γερμανοι το γνωριζαν αυτο και για αυτο ο Χιτλερ χαρακτηρισε μεγαλη βλακεια την αποφαση του Μουσολινι να επιτεθει στην Ελλαδα γιατι μ αυτον τον τροπο ο Αξονας εχασε εναν πιθανο συμμαχο. Ο Μεταξας δεν αντισταθηκε στο φασισμο αλλα στην Ιταλικη κατακτηση επειδη φοβηθηκε την οργη του λαου σε περιπτωση που συνθηκολογουσε. Ευτυχως δηλαδη που μας επιτεθηκε ο Μουσολινι γιατι αν δεν το ειχε πραξει υπηρχε μεγαλη πιθανοτητα το ονομα της Ελλαδας να εμενε στην ιστορια διπλα στη Γερμανια την Ιταλια και την Ιαπωνια. Ο αλλος βασικος λογος βεβαια που ο Μεταξας δεν συμμαχησε με τον Αξονα ειναι η μεγαλη επιρροη που παραδοσιακα ασκουσε στην Ελλαδα η Αγγλια απο ιδρυσεως ελληνικου κρατους. Ας θυμηθουμε ομως αλλα μεγαλα κατορθωματα του "ηγετη του ΟΧΙ" οπως βλακωδως τον αποκαλουν ορισμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/8/09, 10:02 μ.μ.

    - Το 1916 διαταζει το 4ο Σωμα Στρατου να παραδοθει αμαχητι στα βουλγαρογερμανικα στρατευματα αφηνοντας ολο το ανατολικο τμημα της Μακεδονιας σε βουλγαρικα χερια. Παραλληλα 6500 στρατιωτες μεταφερονται σε στρατοπαιδο συγκεντρωσης στη Γερμανια ως αιχμαλωτοι πολεμου. Το 1920 καταδικαζεται εις θανατον για εσχατη προδοσια, ποινη ομως που δυστυχως δεν εκτελεστηκε ποτε αφου ο Μεταξας καταφερε να εξασφαλισει ασυλο στην Ιταλια και επεστρεψε στην Ελλαδα μολις αποκατασταθηκε η μοναρχια.
    - Ως ατυπος ηγετης των "επιστρατων"(ακροδεξιες τρομοκρατικες ομαδες) εξαπολυει ρατσιστικο πογκρομ κατα "βενιζελικων" στοχων, δηλαδη κατα των Κρητων και των Μικρασιατων προσφυγων. Αποτελεσμα των ακροδεξιων βιαιοτητων ηταν μερικες εκατονταδες
    νεκροι. Μικρασιατες και Κρητες "συνωστιζονται" στο λιμανι του Πειραια και μονο που δεν εφυγαν για την Κρητη κολυμπωντας για να γλιτωσουν απο τους ακροδεξιους δολοφονους. (ναι οι ιδιοι Κρητες που λιγα χρονια πριν απελευθερωσαν την Μακεδονια, ετσι τους εδειξε την ευγνωμοσυνη του ο Μεταξας)
    - Ο φιλοτουρκος Μεταξας και το Λαϊκο Κομμα δεν ηθελαν ουτε ν΄ ακουνε για Μικρασιατικη Εκστρατεια αφου ηταν υπερ του δογματος "μικρα πλην εντιμος Ελλας". Ο Μεταξας ειχε εκφρασει την αντιθεση του στην απελευθερωση της Μικρας Ασιας ηδη απο το 1914. Οταν μαλιστα του προσφερθηκε η αρχιστρατηγια της εκστρατειας εκεινος αρνηθηκε εμμενοντας στην αρχικη φιλοτουρκικη του θεση. Ποιοι αλλοι ηταν αντιθετοι στην Μικρασιατικη Εκστρατεια; Μα φυσικα οι κομμουνιστες! Γιατι λοιπον να θυμομαστε μονο τους κομμουνιστες ως προδοτες και σαμποτερ της εκστρατειας και να μη θυμομαστε τους ακροδεξιους; Γιατι οι θολοπατριωτες εχουν επιλεκτικη μνημη;
    - Ο Μεταξας ως γνωστον εκτος απο φιλοτουρκος υπηρξε και μεγας αντιπροσφυγας αφου εκτος απο Ελληνες β΄ κατηγοριας οι προσφυγες θεωρουνταν και πιθανοι φορεις του "βενιζελισμου" γι αυτο και οι ακροδεξιοι φροντισαν να τους κανουν το βιο αβιωτο θελοντας προφανως να ολοκληρωσουν το εργο του Κεμαλ. Εφτασε μαλιστα στο σημειο να απαγορεψει ακομα και τα τραγουδια των προσφυγων γιατι δεν του φαινοντουσαν αρκουντως ευρωπαϊκα!
    - Τελος η απολυτη υποκρισια των θολοπατριωτων υποστηρικτων του Μεταξα εγινε αντιληπτη οταν πριν λιγο καιρο ολα τα θολοπατριωτικα blogs ορυονταν γιατι ο Τρεμοπουλος προτεινε να μετονομασουμε μια οδο της Θεσσαλονικης σε οδο Κεμαλ Ατατουρκ. Τα ιδια ακριβως blogs στις 4 Αυγουστου γραφαν για τον εθνοσωτηρα Μεταξα τιμωντας τη φασιστοεπετειο. Προφανως δε τους ενοχλει που το 1938, 16 χρονια μετα την καταστροφη και τον ξεριζωμο των Ελληνων, το ινδαλμα τους ο Μεταξας πιστος στο φιλοτουρκισμο του και το μισος για τους προσφυγες, αγορασε το υποτιθεμενο σπιτι του Μουσταφα Κεμαλ Πασα (Ατατουρκ) απο τον ιδιωτη που το ειχε τοτε και το χαρισε στο τουρκικο κρατος. Παραλληλα μετονομασε την οδο Αποστολου Παυλου σε οδο Κεμαλ Ατατουρκ. Οριστε και πρωτοσελιδο της εποχης για του λογου το ασφαλες [http://sarantakos.files.wordpress.com/2009/05/eb1938-11-12-1.pdf]. Καλα, δε λεω δικαιωμα σας να θεωρειται ηρωα οποιον θελετε. Απλα αναρωτιεμαι μηπως σε μερικες δεκαετιες οι θολοπατριωτες σκοπευουν να κανουν εθνικο ηρωα και τον Τρεμοπουλο οπως καναν με τον αλλο πρωτεργατη της ελληνοτουρκικης φιλιας τον Μεταξα;

    Και επειδη ξερω οτι κατι τετοιες πικαντικες λεπτομερειες ενδιαφερουν τους θολοπατριωτες φανταζομαι γνωριζετε οτι ο Μεταξας ηταν μασονος, 30ου βαθμου παρακαλω στη στοα "Ησιοδος". Αλλωστε χαριν στη στηριξη των αδελφων του Ιταλων μασονων η Ιταλικη κυβερνηση αρνηθηκε να τον παραδοσει στην Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραια λοιπον,ο Μεταξας δεν ηταν αγιος κι αυτο το ξερουμε ολοι.Γιατι αυτη η προσπαθεια μηδενισμου ομως;Γιατι δε μας λες ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ Ν'ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ;ΟΤΙ ΤΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΑ ΤΟΤΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΦΟΒΕΡΗΣ ΔΙΧΟΝΟΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΤΟΤΕ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕ ΜΕ ΕΜΦΥΛΙΟ;

    Καλλιστα ο Μεταξας μπορουσε να μην κανει πολεμο με τους ιταλους!Κανεις δε θα πειραζε τη χωρα μετα,ουτε αυτοι ουτε οι γερμανοι!Ειναι τεραστιο ψεμα οτι ταχα ο λαος ειπε το "ΟΧΙ":ειτε αρεσει σε καποιους ειτε οχι,το ειπε ο Μεταξας.Και για να σου αποδειξω ποσο ατοπο ειναι αυτο που λες περι λαικης βουλησης,θα σου θυμισω το "η Κυπρος κειται μακραν" του Καραμανλη,ενω ο λαος ηθελε πολεμο!Ή το φιασκο με τα Ιμια,ενω παλι ο λαος δεν ηθελε υποχωρηση.

    Αφηστε λοιπον τα παραμυθακια:μακαρι να ελεγαν ολοι "ΟΧΙ",κι ας ηταν ο Τσιπρας και ο Αλαβανος!Οχι ομως να τα μηδενιζουμε ολα επειδη ο Μεταξας δεν υπηρετουσε την δημοκρατια (ξερεις,αυτο που υποτιθεται πως εχουμε σημερα).Με την ιδια λογικη,να μηδενισουμε και τη συντριπτικη πλειοψηφια των αρχαιων μας προγονων,που καθε αλλο παρα δημοκρατες ηταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20