ΒΙΝΤΕΟ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ στους διάφορους καλοθελητές και στο μύθο περί "τεράστιας εκκλησιαστικής περιουσίας"

Σ το χθεσινό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ προβλήθηκε το παρακάτω ρεπορτάζ:



Όπως προκύπτει από αυτό:

-Τα περί "τεράστιας εκκλησιαστικής περιουσίας" που αναμασάνε χρόνια τώρα διάφοροι κακεντρεχείς είναι απλά...μύθος!

-Η δε καλλιεργήσιμη έκταση που έχει στην κατοχή της αντιστοιχεί στο...τρομακτικό ποσοστό του 0,48% του συνόλου της γεωργικής γης της χώρας!!!Αυτό για κάποιους σαν τον κ.Καρατζαφέρη που επέμενε ότι "δεν είναι δυνατόν η Εκκλησία να έχει τεράστιες γεωργικές εκτάσεις αναξιοποίητες και οι αγρότες να πεινάνε" (δείτε το σχετικό βίντεο)!

-Στο ρεπορτάζ γίνεται σαφής λόγος για τις τεράστιες εκτάσεις (πχ. της Μονής Πετράκη) που απαλλοτροιώθηκαν υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου,έτσι ώστε να χτιστούν Πανεπιστήμια,Νοσοκομεία και άλλα κοινωφελή Ιδρύματα.

-Αναφέρεται,τέλος,πως αν φορολογούνταν τα ακίνητα που ανήκουν στην Εκκλησία,το όφελος για το κράτος θα ήταν απο 2 ως 3 εκατομμύρια ευρώ!!!Μιλάμε για...τεράστιο ποσό,έτσι;;;Με αυτό θα...λύνονταν όλα τα προβλήματα της χώρας!

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να γίνει κάτι:να φορολογηθούν επιτέλους αυτά τα ακίνητα,μπας και ησυχάσουν (λέμε τώρα) οι φανατικοί αντιορθόδοξοι που μας έχουν πρήξει ότι τάχα έτσι θα εισπραχθούν τεράστια ποσά!

Η αλήθεια λοιπόν,είναι πως η εκκλησιαστική περιουσία,είτε πρόκειται περί καλλιεργήσιμων εκτάσεων είτε περί ακινήτων ,ούτε...τεράστια είναι ούτε αμύθητη!Κι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς,όταν ακόμα και η ΠΑΣΟΚοκρατούμενη ΕΡΤ το αποδεικνύει!Τα υπόλοιπα,είναι για εσωτερική κατανάλωση κι έκφραση του αντικληρικού μένους των φανατικών χριστιανομάχων της αντεθνικής "αριστεράς"...!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

8 σχόλια :

  1. Καλησπέρα,
    Πάντα επίκαιρο το θέμα, κατά την γνώμη μου τα 1.300.000 σρέμματα αγροτικής γης δεν είναι δα και λίγα!

    Το αξιοσημείωτο στην ερευνα είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος τις εκκλησιαστικίς περιουσειaς δόθηκε από τους τούρκους στην εκκλησία τον δέκατο έβδομο και δέκατο όγδοο αιώνα!

    Και η ερώτηση που καίει είναι γιατί? Μήπως όπως λένε και οι κακές γλώσσες επειδή τα βρίσκανε μαζί εκκλησία και σουλτάνοι? Θα μου πεις, a μπα! Εγώ λέω, xmmm!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.e-lefkas.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2085

    "Το 2003, περίπου 824.460 γεωργικές εκμεταλλεύσεις διαχειρίστηκαν 3.967.770 εκτάρια καλλιεργήσιμης έκτασης ή 40,9% της συνολικής έκτασης, εξαιρουμένων των παράκτιων ζωνών. Εκτός από τις γεωργικές εκτάσεις, 18,9% είναι δασικές εκτάσεις και 37% φυσικές περιοχές, 2,3% αποσταγγιζόμενες εκτάσεις και 0,9% λίμνες."

    Έχουμε δηλαδή 39.677.700 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, όπου η εκκλησία έχει μόνο 190.000 στρέμματα (0.48%).

    Αν αυτά αντιστοιχούν στο 40.9% της συνολικής γης, τότε η συνολική έκταση γης της Ελλάδας είναι 97.011.491στρ.

    Ουσιαστικά η εκκλησία έχει δωρίσει τα περισσότερα στο κράτος απ' ότι κατάλαβα. Τουλάχιστον μετά από αυτή την έρευνα, η Εκκλησία θα πάψει να κατηγορείται.

    Απ' ότι βλέπω βέβαια ο Ζάγκλος βρήκε άλλον τρόπο να την κατηγορήσει! lol .. Η απάντηση ωστόσο στην ερώτησή του, κατ' εμέν, είναι πως ίσως όταν φύγαν οι Τούρκοι, τις περιουσίες τις πήραν Έλληνες Χριστιανοί και τις άφησαν στην εκκλησία όταν απεβίωσαν τα δύσκολα τότε χρόνια της ανασυγκρότησης!... Ή οι Τούρκοι τα δώρισαν στους Χριστιανούς για να τους αφήσουν να το σκάσουν προς την Ανατολή.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. A!.. Κι επειδή είδα το βίντεο με τον κ. Καρατζαφέρη... 190.000 στρέμματα... είναι όντως μεγάλη καλλιεργήσιμη έκταση, κι ας αντιστοιχούν στο 0.000000001% (στο περίπου) της καλλιεργήσιμης έκτασης όλης της Γης, ή στο 0.48% της Ελλάδος.

    Δεν νομίζω ότι είπε κάτι κακό ο Καρατζαφέρης. Μίλησε για τραστ όπου υπάρχουν, και φυσικά είπε όλοι να βοηθήσουν. Το θέμα, είναι ότι κανένας πια δεν ασχολείται με αυτά - αν δεν του δώσει κίνητρα το ίδιο το κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος26/10/09, 6:22 μ.μ.

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΟΙ, ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΗΔΗ ΛΙΓΗ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΣΑ ΕΚΚΛ. ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ζαγκλο,οπως βλεπεις η εκκλησιαστικη περιουσια μονο αμυθητη δεν ειναι!Και βεβαια δεν τα εκαναν δωρεα οι τουρκοι,αλλα ο απλος κοσμακης που προτιμουσε να τα γραψει στους παπαδες παρα να τα φανε οι σουλτανοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δείτε αυτό!... Αμαν! .. Γιατί τα κάνουν αυτά και στρέφουν τον προκατειλημμένο ή μη γνωρίζων κόσμο εναντίων τους;

    http://livedreamsin.blogspot.com/2009/10/blog-post_27.html?spref=fb

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Μα-λα-κης ξαναχτυπησε...ας μας δειξει αυτη την αγγελια και πού τη βρηκε...φυσικα υπαρχουν πολλοι ψευτοεπισκοποι και ψευτομοναχοι,αλλα το συγκεκριμενο θεμα μυριζει απο μακρια προβοκατσια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ....ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ?
    ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΕΛΕΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20