ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΛΗΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΝΤΑΣΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

Χαίρονται οι ελεεινοί χριστιανομάχοι με την αντιπαράθεση των δύο «αντιμαχόμενων» πλευρών!
Για μια ακόμα φορά, απειλήθηκαν επεισπόδια στο Κονάκι (Αντιπροσωπείο) της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου στις Καρυές, όταν Μοναχοί που ανήκουν στην παλιά αδελφότητα της Μονής Εσφιγμένου, αρνήθηκαν σε εκπρόσωπο του Κέντρου Διαφύλαξης Αγειορίτικης Κληρονομιάς (ΚΕΔΑΚ,) να διενεργήσει αυτοψία εντός του κτίσματος.
Δεν είχαμε βέβαια ούτε ξύλο, ούτε...ΜΑΤ (!!!) όπως έγραψαν οι γνωστοί αντίχριστοι "δημοσιογράφοι", αλλά το πρόβλημα παραμένει και δεν μπορούμε απλά να το αναφέρουμε, χωρίς να κάνουμε κάτι γι' αυτό.
Δυστυχώς και οι δύο πλευρές παραμένουν αμετακίνητες, κάτι που δεν συνάδει με την αγιορείτικη νοοτροπία αλληλοκατανόησης και αλληλεγγύης που κυριαρχεί!
Είναι απαράδεκτο η "παλιά" αδελφότητα να εμποδίζει κρατικό εκπρόσωπο να εισέλθει εντός κτιρίου, λες και αυτό ανήκει σ' εκείνην και όχι στο Άγιον Όρος γενικότερα!
Όπως επίσης, είναι απαράδεκτη η προσπάθεια του Πατριάρχη Βαρθολομαίου να "πιαστεί" από τέτοιες αφορμές για να διώξει 100 και πλέον μοναχούς!
Η θέση μας είναι πως πρέπει να γίνουν ΑΜΟΙΒΑΙΕΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ, διαφορετικά όχι μόνο δεν θα βρεθεί λύση, αλλά τα πράγματα θα εκτραχυνθούν ακόμα περισσότερο!
Αυτό θέλετε, πατέρα Μεθόδιε, Ηγούμενε της "παλιάς" αδελφότητας (δείτε τη συνέντευξή του στο ιστολόγιο εδώ);
Αυτό θέλετε, πατέρα Χρυσόστομε, Ηγούμενε της "νέας" αδελφότητας;
Πότε θα καταλάβετε πως με την μεταξύ σας κόντρα ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΧΟΙ;;;
Ευχόμαστε να βρεθεί επιτέλους μια ειρηνική λύση, στο ζήτημα που είναι ανοιχτή πληγή στο σώμα ολόκληρης της Ορθοδοξίας.
Υ.Γ. Με λύπη διαπιστώνουμε πως υπάρχει φανατισμός ακόμα και στα σχόλια μεταξύ των "αντιμαχόμενων" πλευρών! Κρίμα...

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20