ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 35 ΕΤΩΝ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ»!

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΛΑΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΒΡΟΝΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΣΜΟ ΤΩΝ ΑΘΛΙΩΝ ΓΡΑΙΚΥΛΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΧΩΝ!
Αγιορείτης μοναχός δίνει εικονίτσα για ευλογία σε προσκυνήτρια

Άξιον Εστι: «Το νιώθουμε! Πιστεύουμε! Θέλουμε να πάρουμε δύναμη από την Παναγία»

του Νίκου Πιτσιακίδη - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 17/10/2012

Νεαρά πρόσωπα που δεν φωτίζονται από την άψυχη λάμψη ενός υπολογιστή, αλλά από το ιερό φως της θαυματουργής εικόνας «Αξιον Εστί». Θα μπορούσαν να κάθονται σε ένα καφέ με την παρέα τους ή να σερφάρουν στο διαδίκτυο. Ωρα 3 το μεσημέρι και ο ναός του Αγίου Δημήτριου στη Θεσσαλονίκη είναι γεμάτος νέο κόσμο, που περιμένει καρτερικά να προσκυνήσει την ιερή εικόνα και να ζητήσει τη βοήθεια της Παναγίας.

«Η Παναγία έρχεται όταν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος για την Ελλάδα. Την προηγούμενη φορά ήταν ο σεισμός στην Αθήνα. Τώρα ήρθε γιατί η χώρα μας περνάει μια ακόμη δοκιμασία. Βλέπετε τι γίνεται γύρω μας με την κρίση» λέει στη «δημοκρατία» ο νεαρός Χρυσοβαλάντης Κάλτσος. Μαζί με τον φίλο του προτίμησαν απ' οτιδήποτε άλλο να πάνε στην εκκλησία, για να αντλήσουν δύναμη από την Παναγία. «Το νιώθουμε. Πιστεύουμε. Αυτό μας έκανε να έρθουμε εδώ. Δεν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος» λέει ο φίλος του Δημήτρης Δοντσόπουλος. «Το μόνο που θέλουμε να ζητήσουμε είναι να μας δίνει η Παναγία υγεία και δύναμη» τονίζουν οι δύο νεαροί και μπαίνουν στον Αγιο Δημήτριο για να προσκυνήσουν.
  
Το ένα νεαρό πρόσωπο διαδέχεται το άλλο. Οι νέοι της Θεσσαλονίκης υποδέχτηκαν θερμά την εικόνα, κάτι που δεν περνά απαρατήρητο.
  
Μόλις έμαθε ότι η εικόνα «Αξιον Εστί» ήρθε στη Θεσσαλονίκη, η 25χρονη Δήμητρα Παπαχατζή δεν έχασε χρόνο. «Οταν βρισκόταν η εικόνα στην Αθήνα το 1987, η μητέρα μου ήταν έγκυος σ' εμένα και είχε πάει να προσκυνήσει. Πιστεύω ότι την είχε βοηθήσει τότε. Δεν ξέρω αν είναι κάποια εσωτερική ανάγκη, αλλά εγώ πιστεύω στην Παναγία. Ηρθα να μου δώσει λίγη δύναμη. Θέλω να είμαι καλά και να μπορέσω να ανταποκριθώ στις σπουδές μου» λέει στη «δημοκρατία» η Δήμητρα και το πρόσωπό της λάμπει. 

Σκύβουν με ευλάβεια και προσεύχονται σιωπηλά
  
Υπάρχουν στιγμές που η ουρά που σχηματίζουν οι πιστοί στον Αγιο Δημήτριο φτάνει από την είσοδο του ναού μέχρι το ιερό. Ολοι είναι εκεί. Ηλικιωμένοι, άντρες και γυναίκες, έγκυες, μητέρες με τα παιδιά τους, γιαγιάδες και παππούδες με τα εγγόνια τους. Παρά τον κόσμο, στον ιερό ναό επικρατεί σιγή. Οταν φτάνουν στην εικόνα, σκύβουν με ευλάβεια και προσκυνούν. Στα μάτια τους η συγκίνηση είναι έκδηλη. Με δέος κοιτούν τη μητέρα του Χριστού, κάνουν τον σταυρό τους και προσεύχονται. Φιλούν το χέρι του Αγιορείτη μοναχού που στέκεται πιστός φρουρός δίπλα στην εικόνα και παίρνουν ένα μικρό χάρτινο αντίγραφο. Οι πιστοί μπορούν να προσέρχονται στο προσκύνημα από τις 6 το πρωί μέχρι τη 1 το βράδυ, έως και την 31η Οκτωβρίου.

Ουρές για το «Άξιον Εστι»
  

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ 16/10/2012 

 

Από τα χαράματα και έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα πιστοί απ' όλη τη χώρα, αλλά και από το εξωτερικό -ακόμη και ετερόδοξοι- σχηματίζουν μια τεράστια ουρά μέσα στην εκκλησία, η οποία πολλές φορές φτάνει ακόμη και μέχρι την πύλη του ναού, και περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ιερέων του ναού, ο μέσος όρος παραμονής στην ουρά κυμαίνεται αυτές τις πρώτες μέρες του προσκυνήματος από μισή έως και μία ώρα.


Όπως ανέφεραν ακόμη στον «Α» ιερείς του ναού, ο περισσότερος κόσμος προσέρχεται στο ναό τις πρωινές ώρες και αργά το βράδυ, ενώ το μεσημέρι (από τις 3 μ.μ. και μέχρι λίγο μετά τις 5 μ.μ.) η προσέλευση μειώνεται, με αποτέλεσμα να χρειάζεται και αρκετά λιγότερη ώρα παραμονής στην ουρά. Εγκυοι, μητέρες με μικρά παιδιά στην αγκαλιά, άτομα σε πολύ προχωρημένη ηλικία, καθώς και ασθενείς παίρνουν προτεραιότητα και προσκυνούν το «Αξιον Εστί», χωρίς να χρειάζεται να πάρουν θέση στην ουρά. Μετά το προσκύνημα στην εικόνα δίνεται από το διάκονο του ναού στον κάθε πιστό μια μικρογραφία σε χαρτί του «Αξιον Εστί», ενώ, σύμφωνα με τους ιερείς, οι περισσότεροι από τους προσκυνητές είναι νέοι σε ηλικία, κάτω από 35 ετών. Πρέπει να σημειωθεί ακόμη ότι αύριο στις 9.30 το βράδυ και μέχρι τις πρωινές ώρες θα τελεστεί αγρυπνία στο ναό, την οποία θα τελέσουν Αγιορείτες πατέρες.

Ελληνες και αλλοδαποί

Άτομα από ολόκληρη την Ελλάδα προσέρχονται καθημερινά για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα «Αξιον Εστί». Πολλοί πιστοί έχουν καταφτάσει από την Αθήνα και την Πελοπόννησο, ενώ δεν είναι λίγοι οι προσκυνητές από τη Σάμο, τη Ρόδο, την Κρήτη, τα άλλα νησιά του Αιγαίου, ακόμη και την Κύπρο.

Επίσης, μέχρι στιγμής την εικόνα έχουν προσκυνήσει πολλοί Ρώσοι, Σέρβοι και Βούλγαροι, ενώ δε λείπουν και οι ετερόδοξοι, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι καθολικοί. Μάλιστα, χτες επισκέφτηκε τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου και προσκύνησε την εικόνα ομάδα καρδιναλίων από την Ιταλία.

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΩΝ. 
 
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΑΜΕ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ για τη νεολαία, την Ορθοδοξία και τον άκρατο υλισμό των γραικυλίσκων που ηττάται κατά κράτος, με αφορμή την χυδαία επίθεση στον Γέροντα Παϊσιο!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20