ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ «ΜΕ ΛΕΝΕ ΘΑΝΑΣΑΚΗ» ΤΟΥ π. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΝΩΛΗ

Σε εποχές δύσκολες και σκληρές όπως η σύγχρονη της οικονομικής - και όχι μόνο - κρίσης, περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη, μικροί και μεγάλη, από παραμυθία (παρηγοριά). Αν την αναζητήσουμε σε λάθος μέρη (Μ.Μ.Ε, εφήμερες διασκεδάσεις, κακές συναναστροφές κλπ) πιθανότατα όχι απλά δεν θα ωφεληθούμε σε κάτι, αλλά αντίθετα θα γίνουμε χειρότεροι.
Σε αυτές λοιπόν τις συνθήκες, έρχεται ένα απλό βιβλίο να μας δώσει λίγο κουράγιο και να ξαναφέρει το χαμόγελο στα χείλη μας: Το παιδικό διήγημα «Με λένε Θανασάκη» του σεβαστού π. Νικολάου Μανώλη, Ιερέα του Προφήτη Ηλία Θεσσαλονίκης, γνωστού για την φιλορθόδοξη, φιλόπατρι και φιλαλήθη στάση του σε διάφορα κοινωνικά θέματα, όπως τον γνωρίσαμε μέσα από το ιστολόγιο «Κατάνυξις» όπου αρθρογραφεί. 
Με αυτό το βιβλίο του, πετυχαίνει κάτι διαφορετικό:
Μέσα από απλές ιστορίες, δίνει χαρά στους μικρότερους και προβληματίζει τους μεγαλύτερους. Η γλαφυρή - και συνάμα πικρόγλυκα νοσταλγική -  διήγηση των περιπετειών του μικρού Θανασάκη, συνδυασμένη με αναφορές - πινελιές στη σύγχρονη πραγματικότητα, ωφελούν τον αναγνώστη του πονήματος τούτου.

Το βιβλίο προλογίζει ο γνωστός δάσκαλος Δημήτρης Νατσιός, ενώ αν ενδιαφέρεστε να το παραγγείλετε, μπορείτε να διαβάσετε σχετικά εδώ.
Τα θερμά μας συγχαρητήρια και τις ολόθερμες ευχές μας στον παπα - Νικόλα για το βιβλίο του, να είναι καλοτάξιδο και να ζεστάνει έστω και λίγο τις καρδιές, μικρών και μεγάλων!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20