ΣΩΤΗΡΙΑ, ΑΜΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ


Τι είναι αμαρτία;
Αμαρτία είναι εκείνο το οποίο εμείς πράττουμε το οποίο είναι ενάντια στο θέλημα Του Θεού.

Ειναι η κατάκριση αμαρτία;
Ο κ. Π. Τρεμπέλας είναι πολύ σαφής για το θέμα αυτό της κατάκρισης του αδελφού με τον τρόπο δια του οποίου έχει ερμηνεύσει τον στίχο 11 στο τέταρτο κεφαλαίο του Ιακώβου:


"Επειδή δε το να κατακρίνει ο ένας τον άλλον γίνεται αιτία ψυχρότητας και συγκρούσεων γι αυτό μήν κατηγορείται ο ένας τον άλλον αδελφοί. Εκείνος που κατηγορεί και καταδικάζει τον αδελφό του κατηγορεί ως μη ορθόν τον θείον νόμον και καταδικάζει και καταφρονεί τον θειον νόμον της αγάπης. Εάν δε καταδικάζεις τον νόμον της αγάπης που σου απαγορεύει την κατάκριση του πλησίον, θέτεις τον εαυτό σου παραπάνω από τον νόμον. Δεν είσαι πλέον εκτελεστής του νόμου που υποχρεούσαι νά φυλάττεις αυτόν, αλλά κάνεις τον εαυτό σου κριτην μέ την θρασεία αξίωση νά έχεις δικαιώματα επι του νόμου ώστε και νά καταργείς αυτόν ".

Ναι, γνωρίζουμε ότι ο Χριστός σταυρώθηκε (θυσιάστηκε) για τις δικές μας αμαρτίες. Εμείς όμως οι Ορθόδοξοι οποίοι αγωνιζώμεθα για Αυτόν και τον αγαπούμε θα έχουμε τις δικές μας «απαιτήσεις» κατά την έξοδο της ψυχής.

Γιατί άραγε οι δικές μας αμαρτίες και παραλείψεις δεν θα μπορούν τότε (την στιγμή της εξόδου από την ψυχή) να χαριστούν από Τον Κύριο ο οποίος θυσιάσθηκε δια την δική μας Σωτηρία; 

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
μετά σεβασμού και αγάπης,
Κωνσταντίνος James Wiliams

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20