ΘΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ Ο ΑΘΕΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ;


ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΛΑΣ - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ: Με τον συγκεκριμένο πολιτικό που έχει δηλώσει ευθέως ότι είναι άθεος (και είναι ανύπαντρος ενώ έχει αβάπτιστα τα παιδιά του), ΜΟΝΟ τυπικές σχέσεις μπορεί να έχει η Αγιορείτικη Κοινότητα. Θα πουν πολλοί, ότι το Περιβόλι της Παναγίας τους δέχεται όλους. Σωστά. Αν είναι να πάει ο Τσίπρας εκεί, να εξομολογηθεί και να μετανοήσει για την πολιτική που προωθεί (αφελληνισμός, αποχριστιανοποίηση, «γάμος» ομοφυλοφίλων, χωρισμός Εκκλησίας - Κράτους κλπ) πολύ ευχαρίστως να έρθει! Αν όμως ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ στις αντίχριστες θέσεις του, η επίσκεψη στο Αγιώνυμο Όρος δεν θα ωφελήσει ούτε αυτόν ούτε την Αγιορείτικη Πολιτεία!

Αναλυτικά η είδηση:


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους και συζήτησαν θέματα που ενδιαφέρουν την Αθωνική μοναστηριακή Πολιτεία. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, Γιάννης Αμμανατίδης, Δημήτρης Γελαλής και o συντονιστής της Θεματικής θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Λυκόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπογραμμίστηκε η αναγνώριση της ιδιαίτερης θρησκευτικής, ιστορικής και πολιτισμικής σημασίας του Αγίου Όρους, η οποία διαμορφώθηκε από αιώνες και διατηρείται μέχρι σήμερα, ο αυτονόητος σεβασμός του Καταστατικού Χάρτη λειτουργίας του, στo πλαίσιο της συνταγματικής νομιμότητας, από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η στήριξη κάθε προσπάθειας ανάδειξης της υπερχιλιόχρονης προσφοράς του Αγίου Όρους.
Τέλος, οι εκπρόσωποι της Ιεράς Κοινότητας απηύθυναν πρόσκληση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφθεί την Αθωνική Πολιτεία.
Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20