ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ: Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος μοιράζει τρόφιμα που του έδωσαν οι Ροταριανοί Μασώνοι!!!


ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΛΑΣ - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ: Μεγάλη Εβδομάδα και είθισται οι Μητροπόλεις να ετοιμάζουν δέματα με τρόφιμα που διανέμουν δωρεάν στους φτωχούς και αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Ως εδώ όλα καλά! Πότε όμως μια τέτοια αξιέπαινη κίνηση προκαλεί σκανδαλισμό  και τεράστια ερωτηματικά στους πιστούς; Όταν κάποιοι από τους χορηγούς αυτών των τροφίμων, όχι απλά δεν έχουν σχέση με την Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά είναι και ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ!!!

Στην Κέρκυρα λοιπόν, ο Μητροπολίτης Νεκτάριος μοίρασε τρόφιμα που του έδωσαν, μεταξύ άλλων και οι Μασώνοι Ροταριανοί!!! Διαβάζουμε τη σχετική είδηση στο Ιστολόγιο «Ο Παιδαγωγός» που ορθά αναφέρεται σε αυτήν, καθώς και στον βρώμικο ρόλο των «εκκλησιαστικών πρακτορείων ειδήσεων»:

ΑΙΣΧΟΣ: Ο μητροπολίτης Κέρκυρας μοιράζει τρόφιμα που του έδωσαν οι Ροταριανοί

Διαβάζουμε στα εκκλησιαστικά πρακτορεία ειδήσεων (αυτά στα οποία στέλνουν οι μητροπόλεις τις ανακοινώσεις τους, συνήθως με το αζημίωτο..):
Το πρωί της Μεγάλης Τρίτης 7 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος μοίρασε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως τρόφιμα και είδης πρώτης ανάγκης σε 200 και πλέον οικογένειες, εν όψει του Πάσχα.
Τα τρόφιμα συγκεντρώθηκαν στα πλαίσια του Κοινωνικού Παντοπωλείου που λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια η τοπική Εκκλησία από τις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και από την συνδρομή των Κερκυραϊκών Συλλόγων της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ (HELLENIC RELIEF- CORFU RELIEF), της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους, όπως επίσης και του Ροταριανού Ομίλου Κέρκυρας.
Τι να πρωτοσχολιάσουμε;
Ότι η εντολή του Χριστού "σοῦ δὲ ποιοῦντος ἐλεημοσύνην μὴ γνώτω ἡ ἀριστερά σου τί ποιεῖ ἡ δεξιά σου, ὅπως ᾖ σου ἡ ἐλεημοσύνη ἐν τῷ κρυπτῷ, καὶ ὁ πατήρ σου ὁ βλέπων ἐν τῷ κρυπτῷ ἀποδώσει σοι ἐν τῷ φανερῷ. " (Κατά Ματθαίον, κεφ 6, 3-4) έχει πάει στον κάλαθο των αχρήστων;
http://www.agioritikovima.gr/mitropoleis/item/57391-%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%BA%CF%8D%CF%81%CE%B1%CF%82-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF
Πηγή: agioritikovima.gr
Ότι οι μητροπόλεις με "ξένα κόλυβα" διαφημίζουν το "φιλανθρωπικό τους έργο";
200 σακούλες με τρόφιμα !!!  Σιγά το πράγμα με δεδομένο ότι είναι από τα πιο πλούσια τουριστικά μέρη και κυρίως με τόσα προσκυνήματα (Αγ.Σπυρίδωνα κλπ).  Μια απλή ενορία,  δίνει κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα περισσότερες σακούλες. 200 σακούλες τρόφιμα από όλες τις ενορίες της Κέρκυρας και από ένα σωρό συλλόγους.. (Μονή Βατοπεδίου, Ροταριανός Σύλλογος, Σύλλογος Κερκυραίων ΗΠΑ κλπ)
Και όμως στέλνουν την είδηση σε όλα τα δημοσιογραφικά site (ενδεχομένως η προβολή της είδησης να κοστίζει περισσότερο από τα ίδια τα τρόφιμα).
Το τραγικότερο όμως είναι ότι η ίδια η μητρόπολη διαφημίζει ότι μέρος της προσφοράς (200 σακούλες!), προέρχεται από τον Ροταριανό Όμιλο Κέρκυρας!
Δείτε την διαφήμιση των 200 σακούλων με τα τρόφιμα (και του Ροταριανού Ομίλου)  στην επίσημη ιστοσελίδα της μητρόπολης Κερκύρας :
Πηγή: imcorfu.gr
Η διαφήμιση και σε άλλα εκκλησιαστικά site:
Πηγή: romfea.gr
Η είδηση, πανομοιότυπη, σε ένα ακόμη εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων :
Πηγή:  amen.gr

Η είδηση  και σε τοπικά ιστολόγια, πχ:
Πηγή
Είπαμε, πιστή εφαρμογή του "σοῦ δὲ ποιοῦντος ἐλεημοσύνην μὴ γνώτω ἡ ἀριστερά σου τί ποιεῖ ἡ δεξιά σου".
Μας θλίβει ακόμη, η επιλογή της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου να επιμένει να προβάλει το φιλανθρωπικό της έργο αλλά και η συμμετοχή του ονόματος της Αγιορίτικης Μονής δίπλα στους Ροταριανούς.

Ρόταρυ και Εκκλησία της Ελλάδος:
Τέλος, θυμίζουμε στον Μητροπολίτη Κερκύρας κ.Νεκτάριο ότι

στο «Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τον ευσεβήν Ελληνικόν λαόν» της 29.11.1958 μεταξύ άλλων θεμάτων αναφέρονται και τα εξής για τους Ροταριανούς:
«….Η Οργάνωσις αυτή έχει χαρακτήρα διεθνή, στηριζόμενη επί αφηρημένων ηθικών φιλοσοφικών αρχών. Δεν δέχεται την ηθικήν ζωήν και την φιλανθρωπίαν ως καρπούς της Ορθοδόξου Χριστιανικής Πίστεως, τουτέστι της Ελληνοχριστιανικής παραδόσεως…. Πάσα ηθική και κοινωνική κίνησις και ζωή εκτός του Χριστού καθιστά την Εκκλησίαν εφεκτικήν (=επιφυλακτικήν) και την εφεκτικότητα αυτήν έκρινεν η Ιεραρχία να τηρήση και απέναντι της Ροταριανής Οργανώσεως και να συστήση εις τους Κληρικούς να απέχουν των συνεστιάσεων αυτής….»  Πηγή

Εκκλησιαστικά Πρακτορεία ειδήσεων:
Τελικά είναι μύθος ότι δεν γίνονται επενδύσεις στην Ελλάδα. Απόδειξη: τα εκκλησιαστικά πρακτορεία ειδήσεων. Καθημερινά δεκάδες φωτογραφίες δεσποτάδων σε διάφορες πόζες μέσα στο ναό, ακόμη και τις πιο ιερές στιγμές μέσα στο Ιερό (συνεπώς είναι φανερό ότι η φωτογράφιση γίνεται σκόπιμα). Ταυτόχρονα, τα εκκλησιαστικά πρακτορεία ειδήσεων διασφαλίζουν ότι θα κοπούν τα μη αρεστά σχόλια αναγνωστών. Νά 'ναι καλά τα χρήματα από τους δίσκους των ναών, που καταλήγουν -σε κάποιο ποσοστό- στη μητρόπολη, και από τη μητρόπολη ... στην διαφήμιση-αυτοπροβολή του εκάστοτε μητροπολίτη.. Κάνουν λοιπόν σίγουρα λάθος να λένε ότι δεν ήρθε ακόμη η ανάπτυξη στην Ελλάδα..

Ιστολόγιο-Ομάδα Εκπαιδευτικών "ο Παιδαγωγός"

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20