Πλήθος λαού στην Μονή του Τρικόρφου για την Αποκαθήλωση και την Αναπαράσταση των Παθών του Κυρίου - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ένα μεγάλο πλήθος προσκυνητών προσήλθαν στην Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος, για να συμμετάσχουν παρακολουθήσουν τις Ιερές Ακολουθίες των Μεγάλων Ωρών, του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως αλλά και της αναπαραστάσεως των Παθών που τελούνται στην Ιερά Μονή από την δεκαετία του '90.

Μεγάλη Παρασκευή πρωί όπως κάθε χρόνο, μετά την Αγία Αποκαθήλωση, αρχίζει την Έκτη Ώρα (12.00 μ.μ.) στον προαύλιο χώρο της Μονής κατά το ιεροσολυμίτικο τυπικό, η αναπαράσταση του θείου δράματος. Ξεκινά η Δίκη στο Πραιτώριο και η καταδίκη του Ιησού, η πορεία με τον Σταυρό στον Γολγοθά, η Σταύρωση, η Αποκαθήλωση και η Ταφή του Χριστού στο ομοίωμα του Παναγίου Τάφου.

Πλήθος προσκυνητών κατέφθασαν από διάφορα μέρη της Φωκίδος, Ναυπακτίας, Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας καθώς και οι τοπικοί άρχοντες για να συμμετάσχουν στις Ιερές Ακολουθίες και τελετές.
http://dimitrisotiropoulosbooks.ecwid.com/
Ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος ευχαρίστησε τους άρχοντες και το λαό του Θεού που συμμετείχαν με ευλάβεια σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες και τους προσκάλεσε να συμμετάσχουν την Κυριακή του Πάσχα στον Αρχιερατικό Εσπερινό της Αγάπης που θα τελέσει στις 12.00 το μεσημέρι στην Ιερά Μονή ο Μητροπολίτης Φωκίδος κ.κ. Θεόκτιστος παρουσία των κληρικών της επαρχίας Δωρίδος.

















ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20