Το Μεγαλείο της Φύσης και η Πάνσοφη Δημιουργία του Θεού - Εκπληκτικές Φωτογραφίες


Κείμενο - Φωτογραφίες: Δημήτρης Σωτηρόπουλος

«...ὡς ἐμεγαλύνθη τὰ ἔργα σου, Κύριε· πάντα ἐν σοφίᾳ ἐποίησας...»

Πόσες φορές έχουμε ακούσει την συγκεκριμένη ρήση και δεν έχουμε δώσει σημασία ή δεν καταλαβαίνουμε τι ακριβώς σημαίνει; Ίσως επειδή, εμείς οι άνθρωποι των μουντών, απάνθρωπων και αφύσικων μεγαλουπόλεων, δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε το μεγαλείο της φύσης. Την ομορφιά της Πλάσης.

Μια μικρή ευκαιρία, λοιπόν, να θαυμάσω την Θεία Δημιουργία μου έδωσε το προσκύνημά μου στο Άγιον Όρος, τις προηγούμενες ημέρες. Εκεί, ανάμεσα στις άλλες μοναδικές εμπειρίες που απλόχερα προσφέρει το Περιβόλι της Παναγίας, είχα την ευκαρία να δω από κοντά ένα πανέμορφο πτηνό, που βρισκόταν σε Αγιορείτικη Μονή: Το παγώνι που βλέπετε στις φωτογραφίες!

Παρατηρήστε προσεκτικά τα χρώματα, την στάση και την συμπεριφορά ενός ζώου που δεν ενδιαφέρεται ούτε για υλικά αγαθά, ούτε για ματαιόδοξες απολαύσεις. 

https://www.dimitrisotiropoulosbooks.com/
Ένα πουλί που, όντας σε μια γωνιά του Άθω, φροντίζει να μας υπενθυμίσει πως ο Θεός έδωσε χάρη και ομορφιά σε όλα Του τα δημιουργήματα - πόσο μάλλον στον άνθρωπο. Στο χέρι μας είναι, αν θα εκτιμήσουμε την άπειρη αγάπη Του ή όχι.
Υ.Γ. Σε κάποια άλλη Μονή στο ολάνθιστο Περιβόλι της Παναγίας, βρήκα ένα φρέσκο τριαντάφυλλο που μου τράβηξε την προσοχή για την αρμονία χρωμάτων και σχεδιασμού του! Φαίνεται σαν να το έχει σκαλίσει κάποιος, Αυτός που «πάντα εν σοφία εποίησεν»...!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20