Εκοιμηθη ο «Αγιος του Μπαιλοβο»


Εκοιμήθη ο επονομαζόμενος «Άγιος του Μπαίλοβο»,ο Ντόμπρι Ντιμίτροβ Ντομπρέβ, πιο γνωστός ως παππούς Ντόμπρι,σε ηλικία 103 ετών.Ζητιάνευε καθημερινά μπροστά από τον καθεδρικό ναό του Αγ.Alexander Nevsky, στη Σόφια, και τα χρήματα που συγκέντρωνε τα δώριζε για την αποκατάσταση διαφόρων Ορθοδόξων εκκλησίων και ορφανοτροφείων.
Αποτέλεσμα εικόνας για Дядо Добри
Ο Ντόμπρι γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 1914, στο χωριό Μπαιλόβο. Ο πατέρας του πέθανε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και η μητέρα του μεγάλωσε τα παιδιά της μόνη της. Σε μία από τις βομβιστικές επιθέσεις της Σόφιας, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, μία βόμβα έσκασε κοντά του και έχασε σχεδόν τελείως την ακοή του.
Σχετική εικόνα
Με το πέρασμα των ετών, ο γέροντας απαρνήθηκε την υλιστική ζωή, για τον πνευματικό κόσμο. Γύρω στο έτος 2000, δώρισε όλα τα υπάρχοντά του στην εκκλησία και μέχρι τώρα ζούσε μία ασκητική ζωή, στο πατρικό του χωριό Μπαιλόβο.Δείτε και τα πααρκάτω πολύ ενδιαφέροντα βίντεο


Την ίδια περίπου χρονιά ξεκίνησε την αποστολή του, για να συγκεντρώσει κεφάλαια για την αποκατάσταση των εκκλησιών και των ορφανοτροφείων της Βουλγαρίας. 

Η κηδεία του θα γίνει στις 15 Φεβρουαρίου στον Ι.Ν.Αγ.Κυρίλλου και Μεθοδίου που βρίσκεται δίπλα από το σπίτι του στο Μπαίλοβο.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20