«Ο Ανθρωπος του Θεου» «ταξιδευει» στην Ιταλια

Συνεχίζει το ταξίδι της στην μεγάλη οθόνη η επιτυχημένη, βραβευμένη ταινία «Ο Άνθρωπος του Θεού» (Μan Of God). Η ταινία που είναι αφιερωμένη στη ζωή και την δράση του Αγίου Νεκταρίου, λαμβάνει μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Terra di Siena στην Ιταλία.

Το φεστιβάλ άνοιξε αυλαία χθες, 28 Σεπτεμβρίου, ολοκληρώνοντας τον κύκλο του την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ταινία έχει ήδη βραβευτεί με το βραβείο κοινού στο 43ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Μόσχα αλλά και με το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες.

 

 

Πρωτιά στο ελληνικό box-office για 4 συνεχόμενες εβδομάδες

Η ταινία «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» (MAN OF GOD) της Yelena Popovic με τον Άρη Σερβετάλη στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Αγίου Νεκταρίου, με πάνω από 270.000 εισιτήρια τις 4 πρώτες εβδομάδες προβολής της σε Ελλάδα και Κύπρο διατηρεί την πρώτη θέση στο box office της χώρας μας.

Με την πλειοψηφία των κινηματογράφων να έχουν sold out παραστάσεις, η διεθνής παραγωγή είναι η πρώτη ταινία της τελευταίας δεκαετίας που κατορθώνει και τερματίζει στο #1 του box office για 4 συνεχόμενες εβδομάδες, κόβοντας το νήμα σταθερά πρώτη, με πληθώρα ταινιών πρώτης προβολής να έχουν κυκλοφορήσει στις αίθουσες από τις 26 Αυγούστου που η ταινία ξεκίνησε το κινηματογραφικό της ταξίδι.

Η ταινία της Popovic που έφερε στις αίθουσες κοινό όλων των ηλικιών, ακόμα και μη τακτικούς κινηματογραφόφιλους, συνεχίζει καθημερινά τις προβολές της σε πάνω από 100 αίθουσες σε όλη την Ελλάδα, με την προσμονή του κοινού και των χειμερινών αιθουσών να είναι μεγάλη.

 

Σύνοψη της ταινίας

Η δημοτικότητα του Αγίου Νεκτάριου, τότε Μητροπολίτη Πενταπόλεως, προκαλεί τη ζηλοφθονία ορισμένων κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αλεξανδρείας, μέρος του κλήρου τον δυσφημίζει με αποτέλεσμα να εκδιωχθεί από την Αίγυπτο. Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική, γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο. Ο φόρτος εργασίας, όμως, τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα, όπου ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια, το οποίο χάρη στη φήμη του, μεγαλώνει. Η Μονή, όμως, δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Άγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο νοσοκομείο, λίγο μετά το θάνατό του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα.

Πρωταγωνιστούν: Άρης Σερβετάλης, Alexander Petrov, Mickey Rourke, Χρήστος Λούλης, Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Νικήτας Τσακίρογλου, Γιάννης Στάνκογλου, Τάνια Τρύπη, Μαρθίλια Σβάρνα, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Γιάννης Αναστασάκης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Βασίλης Κουκαλάνι, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μιχάλης Μητρούσης, Μιχάλης Οικονόμου, Τόνια Σωτηροπούλου, Κορίνα Άννα Γουγούλη, Μάνος Γαβράς, Σαράντος Γεωγλερής, Παναγιώτης Μαρίνος.

Μουσική: Zbigniew Preisner

Παραγωγή: Simeon Entertainment, View Master Films

Παραγωγή – σε συνεργασία με: Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος o Γραικός, Eurogroup Ltd

Mε την υποστήριξη των: Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Deep Dream, Ingenuity-FO, NP Ασφαλιστική, Ασφάλειαι Μινέττα, ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας), ΕΚΚ (Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου)

https://www.orthodoxianewsagency.gr/epikairotita/o-anthropos-tou-theou-sto-festival-kinimatografou-terra-di-siena/

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20