«Την επομενη Κυριακη θα σημανουν οι καμπανες» – Ιεραρχες προετοιμαζουν τους πιστους για την ημερα που θα ανοιξουν οι Εκκλησιες


«Την επόμενη Κυριακή, θα σημάνουν οι καμπάνες» – Οι Ιεράρχες ετοιμάζουν τον κόσμο για τη μέρα που θα ανοίξουν οι πόρτες των εκκλησιών.
Ιεράρχες από όλες τις Μητροπόλεις της Ελλάδας με τα σημερινά τους κηρύγματα και με αφορμή την παραβολή του παράλυτου μίλησαν και για τη μέρα εκείνη που οι πιστοί θα επιστρέψουν στις Εκκλησίες , θα μπορούν να κοινωνήσουν και να προσευχηθούν μέσα στον οίκο Του Κυρίου.
Στα κηρήγματά τους ο καθένας προσπαθεί με τον δικό του τρόπο να προετοιμάσει το ποίμνιό του για εκείνη τη μέρα απευθύνοντας χαρμόσυνα μηνύματα ενώ χρησιμοποιεί φράσεις του Ευαγγελίου.
Ο Ευαγγελικός λόγος άλλωστε δεν έπαψε αυτές τις μέρες να ακούγεται είτε από τις αναμεταδόσεις ούτε ακόμη και από τις εγκυκλίους.
Αν αυτό ήταν αρκετό; Ίσως θα πρέπει να το απαντήσουν οι ίδιοι και κυρίως να τους το πουν οι πιστοί οι οποίοι πια και τα μηνύματα των ημερών έλαβαν και την παρουσία της διοικούσας Εκκλησίας ανέλυσαν μέσα τους για όλα όσα έγιναν και κυρίως για τα πρωτόγνωρα αυτά συναισθήματα που βίωσαν όταν έγιναν οι ίδιοι οι πιστοί στόχος αλλά κυρίως το Ιερό Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας.
Ωστόσο, αυτή την Κυριακή, οι Ιεράρχες απευθύνθηκαν προς το ποίμνιο, αν και κεκλεισμένων των θυρών:


Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος είπε:  «Την επόμενη Κυριακή οι καμπάνες θα σημάνουν για να καλέσουν, πλέον, τους πιστούς στη Θεία Λειτουργία. Και για τις ανάγκες που θα προκύψουν, θα τελούμε περισσότερες Θείες Λειτουργίες, όπως και τις καθημερινές, γιατί πρέπει ν’ αναπαυθούν οι ψυχές των ανθρώπων, που αγωνίστηκαν για να κρατήσουν την υγεία του σώματος…»


Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά στην ομιλία του αναφέρθηκε εκτενώς στα μεγάλα νοήματα της σημερινής Ευαγγελικής Περικοπής, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «ο κάθε άνθρωπος συνεχώς αναζητά τρόπους, μέσα και γεγονότα για να γεμίσει από χαρά και να απαλύνει τον εαυτό του από τον πόνο. Εκείνος που είναι το πλήρωμα όλων των αγαθών, είναι ο Ιησούς Χριστός. Είναι Εκείνος που αποκαλύπτεται μέσα από Μυστήριο της Σαρκώσεως και αυτό αποδεικνύεται από το έργο Του, που είναι έργο αναβάσεως, αναπλάσεως και έργο Καινής Κτήσεως».Μπορεί να ζούμε μέσα σε μία πολυπληθή κοινωνία και μία πυκνοκατοικημένη περιοχή ή γειτονιά, προσπαθώντας για καλύτερο αλλά καθημερινά βιώνουμε το «ἄνθρωπον οὐκ ἔχω», ως αγωνία για το μέλλον και το παρόν. Ο Κύριος όμως έρχεται κοντά μας και μας λέγει ότι είναι μαζί μας και μέσα από το πρόσωπο και την παρουσία Του, μπορούμε να δούμε τον άνθρωπο που αναζητούμε, διότι είναι ο τέλειος Θεός και ο τέλειος άνθρωπος, είναι η Πηγή και η Αλήθεια της ζωής.


Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως  υπογράμμισε «Η Εκκλησία πάντα καλεί τους πιστούς σε μετοχή, σε κοινωνία. Η Εκκλησία ως άλλη πνευματική «κολυμβήθρα» προσφέρει, μέσα σους αιώνες, την ίαση σε όσους την προσεγγίζουν με πίστη. Ο Χριστός ο ιδρυτής της Εκκλησίας προσκαρτερεί καρτερικά τη συμμετοχή μας στο θαύμα και ρωτά διακριτικά «θέλεις υγιής γενέσθαι;» Ακόμα και το δώρο της ίασης προσφέρεται μέσα σε πνεύμα ελευθερίας.Είναι αλήθεια, πως η Εκκλησία δέχθηκε επιθέσεις τον τελευταίο καιρό. Κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να ρίξουν τα «ιοβόλα βέλη» τους εναντίον Της. Μη φοβάστε! Η Ιστορία της Εκκλησίας βρίθει από Νέρωνες και Διοκλητιανούς. Αν θέλουν να κερδίσουν την αθανασία με την επωνυμία του διώκτη είναι δικαίωμά τους. Εμείς πιστεύουμε και ομολογούμε «Ιησούν Χριστόν Εσταυρωμένον και Ζώντα εις τους αιώνες».


«Άνθρωπον ουκ έχω…»  αυτό ήταν το μήνυμα του Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ, κατά την Κυριακή του Παραλύτου, στον Ιερό Ναό Αγ. Τριάδος Ηρακλείου Αττικής ενώ μίλησε για τη θεραπεία του επι 38 χρόνια παραλύτου που βίωσε το θαύμα από τον ίδιο τον Χριστό. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε την επιμονή του και την πίστη του στο Θεό ώστε έφτασε η ώρα της ανάστασης του σώματός του.
Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της ελληνικής επικράτειας, οι Ιεράρχες κήρυξαν το Ευαγγέλιο και προσκάλεσαν τους πιστούς να βρεθούν σύντομα στις Εκκλησίες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

1 σχόλιο :

  1. ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΩΦΕΛΙΜΑ

ΓΕΡΟΝΤΕΣ

ΘΑΥΜΑΤΑ

 
Copyright © ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Designed by OddThemes | Distributed By Blogger Templates20